Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator din piese recuperate...

dany

Postări Recomandate

Dupa ce am terminat cu bacu si a trecut si vacanta,acuma proaspat boboc la poli am gasit in depozit lampile si trafurile care le am adunat pentru amplifu pe lampi. Acuma am mai gasit un traf de alimentare destul de mare care echipa tot cva pe lampi(la 220v:D) cu urmatoarele tensiuni in secundar 2x22v,2x13 ,245v, si cateva tensiuni pe un secundar inseriat 5,8,40,56,58. Din lipsa de fonduri ma limitez la piesele care le am:6n3c x3buc6H7c x2buc6H9c x1buc6x4 x2bucE83CC x2bucE84L x2buc5U4c x2buc5U4M x1buc 2 trafuri de iesire(Tp 265 54) cu o infasurare de 0,6ohmi,si una de 100+120ohmi 2 drosere(Tp 154 55) de 100ohmicer ajutorul celor care cunosc mai bine genu asta de amplifuri sa ma ajute cu o schema fie ia si de putere mica.Mersi.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dany

17

• zal

6

• pusttiu

5

• papelyno

4

Top autori în acest subiect

Dupa ce am terminat cu bacu si a trecut si vacanta,acuma proaspat boboc la poli am gasit in depozit lampile si trafurile care le am adunat pentru amplifu pe lampi. Acuma am mai gasit un traf de alimentare destul de mare care echipa tot cva pe lampi(la 220v:D) cu urmatoarele tensiuni in secundar 2x22v,2x13 ,245v, si cateva tensiuni pe un secundar inseriat 5,8,40,56,58. Din lipsa de fonduri ma limitez la piesele care le am:6n3c x3buc6H7c x2buc6H9c x1buc6x4 x2bucE83CC x2bucE84L x2buc5U4c x2buc5U4M x1buc 2 trafuri de iesire(Tp 265 54) cu o infasurare de 0,6ohmi,si una de 100+120ohmi 2 drosere(Tp 154 55) de 100ohmi up cer ajutorul celor care cunosc mai bine genu asta de amplifuri sa ma ajute cu o schema fie ia si de putere mica.Mersi.

up
Link spre comentariu

RH84 l-am facut eu cu oarece modificari si fara reactie negativa. Suna bine, dar depinde de transformatoarele de iesire, pana la urma asta face marea diferenta intre doua amplificatoare.Dupa parerea mea reactia negativa in acest amplificator nu realizeaza nimic in plus fata de ce as obtine eu lasand volumul la un nivel mai mic. Din acest motiv am si scos-o!

Link spre comentariu

RH84 l-am facut eu cu oarece modificari si fara reactie negativa. Suna bine, dar depinde de transformatoarele de iesire, pana la urma asta face marea diferenta intre doua amplificatoare.Dupa parerea mea reactia negativa in acest amplificator nu realizeaza nimic in plus fata de ce as obtine eu lasand volumul la un nivel mai mic. Din acest motiv am si scos-o!

Mersi mult..insa am cateva intrebari: 1.ecc81 nu are vreo echivalenta prin lampile mele? 2.la trafu de iesire zice cva de 5k(asta e primaru??),ale mele au rez de ordinu ohmilor. 3.Socu de 20H cam cum ar trebui sa arate?spire...constructie 4.E ok dak alimentez filamentele cu cate un traf separat pentru fiecare canal( 3 trafuri pentru un amp stereo)Mersi
Link spre comentariu

Mersi mult..insa am cateva intrebari:

1.ecc81 nu are vreo echivalenta prin lampile mele?

nu vad o echivalenta dar poti folosi e83cc cu conditia sa ii dai semnal mai mic fiindca aceasta are amplificarea mai mare decat 81 (aproape dubla)

2.la trafu de iesire zice cva de 5k(asta e primaru??),ale mele au rez de ordinu ohmilor.

pai tu nu masori impedanta in curent continuu!!!!!

ce zici tu acolo probabil ca ai masurat cu multimetru, impedanta e rezistenta in curent alternativ

vezi daca poti citi pe traf cate spire are primarul(/rele) si secundarul(/rele) si cu ce sarma...

3.Socu de 20H cam cum ar trebui sa arate?spire...constructie

socul depinde in primul rand de curentul pe care il mananca amplificatorul fiindca asa iti dai seama de diametrul sarmei si calculezi in functie de ce tole ai etc

4.E ok dak alimentez filamentele cu cate un traf separat pentru fiecare canal( 3 trafuri pentru un amp stereo)

nu e practic dar se poate, asa ca idee poti alimenta fiecare lampa de la un traf separat dar cu conditia sa iti dea 6.3 si curentul necesar(chiar un pic mai mare ca sa nu se incalzeasca)

Link spre comentariu

Revin cu date noi. Am alimentat trafurile de alimentare la 110v( le am pus in serie) fara nici un fel de sarcina in secundar am 110v pe primar la fiecare.Tensiuni de secundar in curent alternativ: 2x250v(500v), 5,1v si 3x 2,6v,trafurile merg perfect,nu se incalzesc nu bazaie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări