dany Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 Salut! Nu mai este mult si am sa termin cu bacu...dupa o lunga perioada de pauza in care am lasat pistolu de lipit in favoarea cartilor vreau sa ma apuc sa fac un amplificator pe lampi. Toata problema e ca nu am experienta si nici cunostinte in acest domeniu al lampilor. Mai jos atasez o lista de piese care le am recuperat din aparate pe lampi ,piese cu care vreau sa incep realizarea unui amplif. Rog cine are cunostinte si poate sa ma indrume spre o anumita schema...sau tip de amplificator care l as putea realiza cu urmatoarele piese:Lampi:6n3c x3buc6h7c x2buc6h9c x1buc5u4m x1buc5u4c x2buc6x4 x2bucE83CC x2bucE84L x2bucTrafuri: am cate 2 buc din fiecare....1. Traf alimentare( pe el scrie Tp 273 65) 4 infasurari groase (0.3 ohmi) ,si 2 infasurari cu sarma subtire una de 3,6 ohmi iar cealalta de 87ohmi cu priza la 45/422. Traf de iesire(banuiesc)(pe el scrie Tp 265 54) 1 infasurare groasa 0,6 ohmi,si o infasurare subtire de 220 ohmi cu priza la 100/1203.Traf (droser)(Tp 154 55) o sg infasurare la 100ohmiPs: zilele astea am sa postez grosimea sarmei din bobine...si tensiunile din secundaru trafului de alimnetare .Mersi. Link spre comentariu
papelyno Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 Salutare,lampi ai destule poti incerca pt inceput celebra "Aritma" cu 1buc ecc83 si 2 buc EL 84,schema o gasesti tot aici pe site.Traful de alimentare e de preferat sa il alimentezi si sa vezi ce poate. adica ce tensiuni furnizeaza? http://www.lumeatuburilor.go.ro Desi orice inceput e mai greu noi suntem aici sa te ajutam (cel putin eu),ai grija la trafo de retea sa nu atingi bara pozitiva!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 "Celebra" ? :smt003 Link spre comentariu
papelyno Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 Daa de unde domne" ???? a mea zbarnaie!!! Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Va rog insistent, ca pentru Lumea Tuburilor, sa utilizati adresa: http://www.lumeatuburilor.110mb.com intrucat adresa veche nu a mai putut fi reactualizata datorita unor probleme de pe serverul HOME.RO. Din pacate operatorii de acolo nici macar nu se sinchisesc sa ofere suportul necesar. De fapt nu se sinchisesc sa raspunda la e-mail. Adresa noua este in vigoare de aproximativ 1 an si jumatate si au fost aduse suficiente imbunatatiri si scheme noi. Toate bune, ALEKS Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 poti face ceva fain si cu 6H7C si 6H9C, ultima poate fi folosita ca trioda finala...(are 2grile de comanda fata de 6H7c care e o singura grila de comanda (sper sa nu fi incurcat) ..... 3socluri si 3 lampi... si e brici...traful de iesire poate fi si cel de la un SE radio sau ceva... pt probe .... apoi poti face unul profesional.poti face si redresarea cu lampa, ca sunt cele cu TZ.... dar consumul nu e rentabil pt un amp asa de mic. Link spre comentariu
dany Postat Iunie 26, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2008 poti face ceva fain si cu 6H7C si 6H9C, ultima poate fi folosita ca trioda finala...(are 2grile de comanda fata de 6H7c care e o singura grila de comanda (sper sa nu fi incurcat) ..... 3socluri si 3 lampi... si e brici...traful de iesire poate fi si cel de la un SE radio sau ceva... pt probe .... apoi poti face unul profesional.poti face si redresarea cu lampa, ca sunt cele cu TZ.... dar consumul nu e rentabil pt un amp asa de mic.Multumesc pentru sprijin...Deci sincer ma gandesc sa termin cva stereo, mai am 8 socluri octale de ebonita, ma gandesc ca amplifictorul sa nu fie sub 15w, de aceea sunt dispus sa mai investesc bani in alte lampi finale care sa le pot folosi cu lampile/trafurile pe care le am deja( pe langa astea mai am trafuri...chiar din cva radiouri vechi) problema carcasei si a altor trafui pana in 50vac secundar e rezolvata, asa ca daca ma puteti ajuta cu o schema/sfaturi de unde sa incep ...ce sa si sa nu cumpar v-as fi foarte recunoscator. Link spre comentariu
papelyno Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Daca vrei 15w mai cumperi sau obtii prin schimb 2 buc EL84 si faci PP. Link spre comentariu
dany Postat Iunie 26, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2008 Daca vrei 15w mai cumperi sau obtii prin schimb 2 buc EL84 si faci PP.Inca 2? pai eu am 2buc E84L,sunt aceleasi cu EL84? Si inca o chestie as prefera sa folosesc cva lampi mai mari (fizic) pt k intentionez ca ampliful sa fie cu lampile/trafurile la vedere( adik iesite din carcasa) gen 6N3c,Gu50/70.Mersi. Link spre comentariu
dany Postat Iunie 26, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2008 LE: Chiar as prefera folosirea mai multor lampi ( oricum m am gandit si la un ochi magic E80( dak nu ma insel) Link spre comentariu
papelyno Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Vad ca te complici din ce in ce mai mult,daca vrei borcane foloseste GU50,persnal cred ca te complici inutil,pt un apartament de bloc un SE cu 2xEL84 suna destul de tare,6W de lampa nu sunt egali cu 6W de TDA2003,evident daca ai si niste boxe pe masura (cu castig ridicat).In ce priveste E84L nu sunt una si aceeasi cu EL84,chiar crezi ca cineva a scris beat modelul pe aceste lampi?Au anumite diferente dar daca vrei sa ai un canal cu EL84 si unul cu E84L nu ai decat de sunat sigur suna cam pe acolo!!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 E84L e versiunea militara ( de calitate mai buna ) a lampii EL84. Deci sunt acelasi lucru , e posibil sa fie mici diferente in sunet , dar deja intram in chestii subiective , cum aude fiecare. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 poti face ceva fain si cu 6H7C si 6H9C, ultima poate fi folosita ca trioda finala...(are 2grile de comanda fata de 6H7c care e o singura grila de comanda (sper sa nu fi incurcat) .....6H7C are catozii comuni si poate fi folosita ca trioda finala de putere mica, max 1W, chiar cu sectiunile in paralel. Un preu de casti merge facut cu ea.6H9C are sectiunile separate, e de semnal mic si e mai slaba, nu merge ca lampa finala, ci ca prefinala eventual. Link spre comentariu
dany Postat Iunie 28, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2008 Mersi mult... Am gasit pe net care foloseste 3 lampi pe care le am si eu,6x8 ,6n3c si 5upc, Ce parere aveti? ar fi o schema functionala? se merita realizata?si ce inbunatatiri iar putea fi aduse? Nu stiu daca e posibil dar daca se poate as vrea sa dublez lampa finala,adica sa pun 2 pe un canal.http://keep4u.ru/full/080410/4314e8c51173509787/jpg Link spre comentariu
zal Postat Iunie 28, 2008 Partajează Postat Iunie 28, 2008 dany, o mica recomandare: incearca sa scrii indicativele lampilor cu litere latine, daca nu se pot folosi cele chirilice, ca se fac confuzii. De exemplu una din ele ''6x8'' e de fapt 6J8S, la fel ''6n3c'' (pentoda finala) se poate confunda cu 6N3P (dubla trioda). Ampliful e destul de simplu, in clasa A, doar la traf ai de lucru mai mult si poti sa-i scoti unul din secundare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum