Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu GND-ul

moska2003

Postări Recomandate

Am un amplificator alimentat la tensiune dubla cu + - si GND. GND-ul de la transformator e legat si la carcasa si este si masa fata de care conectez sursa de sunet.Cand incerc sa alimentez un preamplificator tot cu alimentare dubla + - GND apare doar un zgomot la iesitea amplificatorului si nimic nu merge.Preamplificatorul functioneaza ok, separat daca il conectez la alt amplificator.La fel se intampla daca incerc sa-l alimentez de la un alt transformator mai mic.Care ar fi problema ca eu nu ma prind!!!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• moska2003

3

• csl1131

3

• cburlea

1

• djvas

1

Top autori în acest subiect

Vizitator makabudu

am si eu o problema asemanatoare...cand conectez masa de la amp si cu cea de la preamp se aude doat un barait puternic. am rezolvat-o cam empiric. am pus pe masa de la preamp un potentiometru prin care am alimentat si l-am reglat in asa fel incat sa nu se mai auda baraitul. este o metoda din epoca de piatra dar functioneaza pana ma prind ce draq are.

Link spre comentariu

ceva de genul ala am patit-o eu mai demult...dar era din vina mea....pusesem iesirea de semnal de la preamp la masa la amp si masa de la preamp la intrarea la amp...supa ce l-am schimbat..mergeau...(le aveam alimantate de la 2 transformatoare separate...un pt preamp, si unu pt amp)

Link spre comentariu

Am un amplificator alimentat la tensiune dubla cu + - si GND. GND-ul de la transformator e legat si la carcasa si este si masa fata de care conectez sursa de sunet.Cand incerc sa alimentez un preamplificator tot cu alimentare dubla + - GND apare doar un zgomot la iesitea amplificatorului si nimic nu merge.Preamplificatorul functioneaza ok, separat daca il conectez la alt amplificator.La fel se intampla daca incerc sa-l alimentez de la un alt transformator mai mic.Care ar fi problema ca eu nu ma prind!!!!!!

da si eu cred ca e bucla de masa, dar sursa nu tre sa alimenteze diferit pa si amp-ul de putere (voltaj, putere)? tu ai conectat pa si ampul la aceeasi sursa? daca pe secundar ai mai multe infasurari, e ok
Link spre comentariu

Am un amplificator alimentat la tensiune dubla cu + - si GND. GND-ul de la transformator e legat si la carcasa si este si masa fata de care conectez sursa de sunet.Cand incerc sa alimentez un preamplificator tot cu alimentare dubla + - GND apare doar un zgomot la iesitea amplificatorului si nimic nu merge.Preamplificatorul functioneaza ok, separat daca il conectez la alt amplificator.La fel se intampla daca incerc sa-l alimentez de la un alt transformator mai mic.Care ar fi problema ca eu nu ma prind!!!!!!.

deci pana la urma finctioneaz preamplificatorul ala sau nu...ca se poate intelege in 2 feluri...atunci cand il alimentezi de la un traf mic,separata,, merge preamplificatorul ala, cu amp-ul in cauza...sau cand il alimentezi de la alt traf TOT mai ai problema asta...oricum ai bucle de masa undeva.....la cat se alimenteaza preamplificatorul ala ...???si are alimentare separata(punte,sondensatori de filtraj,infasurati separate....)???sau se alimenteaza de la amplificatorul final, printr-o dioda zenner, sau ceva...????si inca ceva...:amplificatorul ala functioneaza fara preamplificator..???sau tot asa face si daca incerci sa ii pui o sursa de semnal, sa zicem direct de la un casetofon, sau de la calculator...???poate e de la amplificator...ala l-ai verificat...??raspunde la astea, si mai vedem....
Link spre comentariu

Amplificatorul merge normal nu are nici o problema, preamplificatorul merge si el cand e singur.Il alimentam de la transformatorul mare prin 2 stabilizatoare de tensiunde de 12V si asa apare problema de care am spus.Am incercat si cu un alt transformator si la fel face.Merge doar daca conectez preamlificatorul la 2 baterii de 9V.(tensiune dubla) daca il alimentez din alta parte apare zgomotul ala si atat.Concuzia mea e ca sunt bucle la masa cum spuneti voi, dar cum le recunosc de unde sa incep.Tre sa ma documentez

Link spre comentariu

ziceai ca daca ai alimentat preamplificatorul de la alt traf ai scapat de asa ceva, si se auzea bine....pai asta fa.... fa-i amimentare separata.. si gata....un mic traf separat....tu normal ca ai bucle de masa, daca ai incercat sa alimentezi preamplificatorul de la sursa de tensiune de la amplificatorul final....printr-un zener, sau ceva.....trebuie sa ai alimentare SEPARATA pt preamplificator...incearca asa, sa alimentezi de la alt traf ..si sa pui cindenzatoare mai mari de filtraj..(220uF cred ca ajunge) si eventual un zener, daca tensiunea e mai mare(inaintea la condensator..)asa o sa scapi de bazaitul ala...sau cum ziceai tu...nu se aude nimic...(si se poate si arde dif daca le lasi mult, ca la mine imi misca membrana in fata mult...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări