Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa comutatie 300w

Postări Recomandate

Salutare,am facut rost de doua surse in omutatie de pc de aproximativ 300w , au traful mai mare decat la sursele obisnuite ,circuitul integrat de comanda este az7500bp mai are unul micut , dip8 LP7510.Vreau sa modific aceste surse si sa scot 2x55Vcc,datasheet la az7500bp nu am gasit pe google , cred ca o sa inlocuiesc ircuitul driver cu tl494 sau sg3525 , totusi as vrea sa comand amandoua trafuri din acelasi ciruit comanda , adica decupez pcb-urile atuale ,lasand doar partea de tensiune inalta (+traful de sb si cel de impulsuri)si putin spatiu pt tensiunea joasa (deode + bobina).Circuitul driver va fi facut pe un pcb test , acum urmeaza partea mai complicata cum sa alimentez amandoua trafuri de impulsuri dintr-un singur Ic ?O idee ar fi sa folosesc un bufer (bd139 bd140) pt amplificarea semnalului , sau sa rebobinez un singur traf de impulsuri cu 5 conductori inzolati(asemanator full bridge) 0 infasurare pt primar , 2 pt mosii unui traf si celelalte 2pt mosii celuilalt traf ...O alta idee ar fi sa folosesc 2 tranzistori irfp460 si transformatoarele pur si simplu legate in pararel.....Ce ziceti ar merge? de mentionat sursele sunt identice

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator adi109cj

circuitul az7500bp e echivalent cu KA7500 sau TL494.Daca vrei sa modifici sursa full-brige trebuie sa modifici trf driver pt finali.Trafurile de putere poti sa le conectezi si in serie si in paralel.Daca faci configuratia full-brige le conectezi in serie.Pt half-brige conectezi trafurile in paralel.Dar e nevoie atunci de finali de curent mai mare. Poti sa folosesti si 2 tranzistori irfp460 la finali si transformatoarele pur si simplu legate in paralel,dar trebuie modificat circuitul driver pt finali.De ce putere ai nevoie ? Pt ca un traf din acesta poate scoate 350-400W.

Link spre comentariu

circuitul az7500bp e echivalent cu KA7500 sau TL494.Daca vrei sa modifici sursa full-brige trebuie sa modifici trf driver pt finali.Trafurile de putere poti sa le conectezi si in serie si in paralel.Daca faci configuratia full-brige le conectezi in serie.Pt half-brige conectezi trafurile in paralel.Dar e nevoie atunci de finali de curent mai mare. Poti sa folosesti si 2 tranzistori irfp460 la finali si transformatoarele pur si simplu legate in paralel,dar trebuie modificat circuitul driver pt finali.De ce putere ai nevoie ? Pt ca un traf din acesta poate scoate 350-400W.

Adica pot pune pur si simplu tl494 acolo in loc lu KA7500 , nu trebe lucrat la pini ??Eu stiam ca doar 250-300w pot scoate dintr-un traf..... atunci o sa folosec tot half bridge si doi tranzistori irfp460 ,iar trafurile legate in pararel(primarele) traful de impulsuri il modific ....dar de cate spire am nevoie in secundar??
Link spre comentariu
Vizitator adi109cj

Nu trebuie sa inlocuiesti AZ7500 cu TL494.E chiar echivalent pin la pin si functional cu TL494.Trafurile care le ai in cele 2 surse ziceai ca sint mai mari.Daca au latura miezului de 40mm atunci scot 350w.Pt ca sa rebobinezi trafurile ca sa scoata 2x 50V e ceva de lucru.Ca sa le desfaci si sa le rebobinezi.Pt 2x50V ai avea nevoie de vreo 2x20spire,ca sa ai 2x50V stabilizat.

Link spre comentariu

Nu e problema cu desfacutul... unul e deja desfacut , l-am fiert si s-a imuiat cleiul acela , secundarul se afla intre cele doua infasurari inseriate din primar , este si ecranat cu tabla de cupru , legat de circuitul driver , nu este cumva un circuit specializat pt surse atx , adica cu protectii si cu intrari de 3.3 5 si 12v??unde gasesc un datasheet?

Link spre comentariu

http://www.china-ate.com/PDF/IC/LP7510_TPS3510.pdfAici ai datasheetul pt LP7510.Poti sa-l deconectezi de la AZ7500,si nu mai ai probleme cu protectiile.Protectia la supracurent-scurtcircuit e facuta cu AZ7500 oricum,deci ramine functionala.

Deci tu zici ca pot sa-l dau jos de pe placa (lp7510) si sursa sa mearga , doar ca nu o sa mai am protecti pe 12, 3.3 si 5 . acum o sa incerc , nu trebuie sa pun nici o rezistenta in locul lui?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări