carageae Postat Iunie 24, 2008 Partajează Postat Iunie 24, 2008 Am achizitionat de curand un pick-up Dual 504 si desi are fante pe platan nu este prevazut cu lampa stroboscopica pentru determinarea turatiei. Am facut una improvizata cu un led alimentat printr-o dioda si merge, dar as vrea sa fac ceva portabil. Un oscilator (semnal dreptunghiular 50% umplere) cu NE555 e destul de stabil pentru asa ceva? De asemenea stie cineva cat de exacta este actualmente frecventa de 50 Hz a retelei sa zicem intr-o zona urbana mediu aglomerata.Pick-upul are doza originala DMS 240E, are cineva datele ei tehnice? Ma intereseaza in primul rand forta de apasare, am pus-o la 1,5 g si merge bine dar as vrea sa stiu la cat e recomandata de producator. Acul e DN 241. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 24, 2008 Partajează Postat Iunie 24, 2008 E corecta forta de apasare, daca acul nu sare usor sau din contra, ''sapa'' pe santuri. Trebuie sa corectezi si din antiskatting (parca asa-i spunea) proportional cu apasarea si forma acului. Oricum majoritatea erau facute ptr 1,5g si daca nu esti sigur o poti verifica cu discul de test Electrecord, daca mai exista pe undeva.Cu frecventa la retea e alta poveste, ideal ar fi sa ai motor dd la pick-up ca sa nu fie zgomotos ca cele de cc sau influentabil de retea ca cele sincrone. Am facut pe vremea lui Ceasca, ptr saracia aia de pick-up NAD, un convertor cu 555 ptr 220V/50Hz la care variam tensiunea sau frecventa, numai ca unda fiind dreptunghiulara, biziia ca toti dracii motorul. Nu prea vad cu ce te poate ajuta stroboscopul pe 50Hz, atita vreme cit nu poti corecta frecventa retelei. Poate un ups... :smt017 Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 25, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2008 Se poate face pitch control si la motoarele sincrone - prin varierea diametrului unei roti. Asta se poate face cu o roata in forma de trunchi de con care actioneaza o alta din tabla prin frecare. Deplasand roata de cauciuc tronconica pe un ax vertical se modifica turatia. La Dual-ul meu e ceva pitch control momentan intepenit dar intepenit pe o pozitie buna, cu un led alb alimentat cu redresare dioda fara filtrare stau liniile, au o usoara tendinta de deplasare constanta, dar nu mai mult de o linie la 3-4 secunde.Aici e folosit un mecanism ce se numea vario-pulley, axul de antrenare a curelei e ca o floare cu 5 petale in care intra un con ce se deplaseaza pe un ax filetat cu pas mare. Cand intra conul se deschide fulia si creste turatia. Cred ca la mine e blocat axul ala dar deocamdata merge bine si prefer sa fac un convertizor decat sa umblu la mecanica aia. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 E model destul de vechi. Mecanismul ala precis baga zgomote de f. joasa frecventa. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Uite ceva probat de mine. Te costa maxim 25lei. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Poate ai nevoie si de manual pentru aparat. Doza aia am avut-o si eu.Cu discul de test am gasit apasare optima intre 1,5 si 2 grame. Valoarea care o alegi pentru apasare o pui si la antiskating. Adica daca pui 1,5g alegi pentru antiskating 1,5. Atentie ca pe discul de antiskating ai doua notatii. O iei in considerare pe cea pentru ac eliptic, simbolizat printr-o elipsa.Cealalta este pentru ac sferic. Doza DMS240E are ac eliptic. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Si ultima chestie. Ca sa repari pich-ul foloseste manualul asta.Mecanicile sunt similare.zal, mecanicile astea sunt bengoase rau. Fac cu bolta pe chestii scumpe si noi. Pe probatelea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum