Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprinzator electric

EK90

Postări Recomandate

Salut! Am un instant pe GPL undeva la tara pe care doresc sa montez un aprinzator electric (ca cel de la centralele termice sau aragazurile mai noi) pentru ca cel manual cu care este dotat din fabrica nu prea mai da scanteie si sunt nevoit sa-l aprind cu lumanarea si alte improvizatii. As dori daca se poate ca cineva sa posteze o schema simpla de aprindere electrica. Stiu ca am nevoie de un traf. ridicator de la 220VAC la 18kVAC si un condensator din care se face descarcarea pe electrod. Schema sa se alimenteze preferabil la 220VMultumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• em2006

1

• EK90

1

• gabiTV

1

Top autori în acest subiect

Pentru orientare, uite o schema care contine si circuite de aprindere si supraveghere a flacarii.Schema e pur informativa, interventiile in instalatiile de gaz prezinta pericol si se fac numaide catre persoane autorizate.[attachment=0]gaz04x.png[/attachment]

Link spre comentariu

se gasesc aprinzatoare electronica la preturi f. mici . gasisem in targ la 3 lei (noi); dar 3 lei dai, 3 lei face . aprinzatorul are 2 baterii de 1.5V, un tranzistor, cateva componente pasive, si bobina care e cea mai importanta si in majoritatea cazurilor cedeaza prima !

Link spre comentariu

se gasesc aprinzatoare electronica la preturi f. mici . gasisem in targ la 3 lei (noi); dar 3 lei dai, 3 lei face . aprinzatorul are 2 baterii de 1.5V, un tranzistor, cateva componente pasive, si bobina care e cea mai importanta si in majoritatea cazurilor cedeaza prima !

la pretul de 3 RON sa fii multumit ca se mai si aprinde,fie si numai de citeva ori! :yawinkle:
Link spre comentariu

... Cred ca un astfel de aprinzator , te satisface e simplu de construit , piese putine iar schema nu necesita comentarii ! :tonqe: [attachment=0]ARINDERE.pdf[/attachment] numai bine alex mm :smt039

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări