Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un incarcator pentru 1 acumulator AAA, folosind panou solar?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pai 35mA e cam (MULT) prea putin.Tu vrei sa incarci 1000mA. Daca impati 1000 la 35 o sa-ti dea 28.5 ore. Acum :Un acumulator se incarca cu 10% din capacitate, dar nu in 10ore. In 16 ore.Deci, teoretic, acumulatorul tau o sa se incarce cam in 40 de ore. :weedman: Poate gresesc.Poti vedea cand este gata incarcarea cu un miliampermetru pus in serie cu acumulatorul, pentru ca , teoretic , curentul de incarcare scade ( la sfarsitul incarcarii ) spre zero, pana la 0, cand e fulll.

Link spre comentariu

mda... cred ca ai dreptate... dupa ce am mai cautat pe internet am vazut ca in interiorul lampilor astora, sunt niste mici ridicatoare de tensiune de la 1,2v la 3, 3,5v.. iar panoul este legat la acumulator fie direct, fie printr-o mica rezistenta...am gasit in schimb de cumparat cu vreo 65 RON incarcator cu panou solar... Cand am drum prin Cluj, o sa trec pe Str. Buna Ziua si o sa vad despre ce-i vorba...oricum, tot o sa folosesc lampa pe post de incarcator pentru acumulatorii mici.

Link spre comentariu

E preferabil sa ai tensiunea de incarcare mai mare de 1.2V .Ridicatorul de tensiune nu te intereseaza pentru ca poate sa-ti ridice tensiunea si de doua ori, si de trei si pana la 100000KV. Nu conteaza asta. P=UxI, deci daca ridici tensiunea, iti scade curentul. Plus ca ridicarea tensiunii CC in CC ( convertor CC-CC ) mai si consuma ceva , deci automat iti mai apare o cadere de tensiune si pe ridicator, cadere de tensiune care este considerabila avand in vedere ca vorbim de asa tensiune mica si curent la fel de mic.Numai bine si succes !

Link spre comentariu

Pai 35mA e cam (MULT) prea putin.Tu vrei sa incarci 1000mA. Daca impati 1000 la 35 o sa-ti dea 28.5 ore. Acum :Un acumulator se incarca cu 10% din capacitate, dar nu in 10ore. In 16 ore.Deci, teoretic, acumulatorul tau o sa se incarce cam in 40 de ore. :weedman: Poate gresesc.Poti vedea cand este gata incarcarea cu un miliampermetru pus in serie cu acumulatorul, pentru ca , teoretic , curentul de incarcare scade ( la sfarsitul incarcarii ) spre zero, pana la 0, cand e fulll.

teoretic.... daca mentii panoul perfect perpendicular pe razele soarelui. celula din ce tin eu minte ajunge pe la peste 3V in gol. incarcarea se face extrem de simplu, o singura dioda pusa in serie cu acumulatorul. curentul e limitat de panou.parerea mea e ca ar fi bine sa cautin un panou mai serios, poate dai de vreu 2V la cateva sute mA. sa simta si acumulatorul ca se incarca.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări