Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor legat direct la un MP3 Player

Vizitator tarabostes`

Postări Recomandate

Vizitator tarabostes`

Salut! Am un difuzor (model BC1615) si, daca il leg direct la un MP3 Player, Mp3u` poate pati ceva? ma refer sa se arda ceva prin MP3 daca sta ceva mai mult? concret: poate pati ceva mp3`ul? multumesc si astept raspunsuri :supz: rog moderatorii sa mute/stearga Postul daca este inadecvat :smt019

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

Cum sa legi direct un difuzor de joase la un MP3-player? E o tampenie in termeni, nu o sa se aude mai nimic. Da exista un oarecare risc insa ideea e absolut absurda, iti treubue un amplficator de putere inte mp3-player si difuzor. Off topic: De curiozitate, cum aveai de gand la il conectezi ? :smt003

Link spre comentariu

In niciun caz nu risti sa arzi difuzorul :smt005 Dom'le e o tampenie, chestia asta nu are nicio finalitate. Nu e sigur ca arzi mp3-u, dar io stiu ce scurturi si tampenii(de exemplu sa misti cu mana sanatos membrana difului cand e conectat) mai faci tu pe acolo? Daca vrei sa incerci incearca, dar nu mai pune intrebari tampite pe forum si nu te plange dupaia daca s-a ars ceva.

Link spre comentariu

tarabostes`, in primul rind se va arde ampliful mp3-ului, el e facut ptr casti, pare-mi-se de la 32 Ohmi in sus, ori diful tau cit are? In al doilea rind se va auzi f. incet, presupunind ca va merge. Sper ca am inteles bine, e vorba de un mp3 portabil, din cele de buzunar, nu o combina stationara de casa care are si mp3 pe cd. :smt017

Exista boxute speciale ptr mp3, de ce nu cauti?

Link spre comentariu
Vizitator tarabostes`

multumesc zal! asteptam si alte persoane sa participe la discutie, cu pareri competente fata de ce am primit ca raspuns pana acum.. se aude..foarte incet (ma asteptam) ;) am priceput insa. thanksin trecut erau niste mini-boxe pentru walkmanuri, facute cu difuzoare de 0,5w si 8 oameni care se bagau direct in locul mufei de casti..si nu se ardea nimic. asta cum e?toate cele bune!

Link spre comentariu

Boxutele acelea fiind mici, redau de la 100-200Hz in sus, astfel nici nu consuma mult ampliful din baterii, nu se incinge (la marimea lui), daca pui un dif obisnuit ai sa constati ca nu se aude bine, cum ti-a mai sugerat cineva mai sus, pune un amplif de putere daca vrei auditie in aer liber. Nu mai pune diful pe iesirea mp3-ului ca ai sa-l strici.P.S. Walkman-ele aveau amplifuri mai puternice, alimentate la tensiune mai mare ca mp3-urile, 3-4,5V fata de 1,5V si asa puteau sa duca si difuri de 8 Ohmi, limitarea curentului prin ampliful final se facea din condensatorii de iesire de pe fiecare canal, de regula erau de max. 100uF, ceeace corespunde unei benzi de frecventa limitata la joase cum ti-am spus mai sus. Se puteau folosi si casti si difuri mititele de 8 Ohmi, insa la mp3-uri trebuie de 32 Ohmi cel putin.

Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

Vezi ca la unul din marile magazine de electrocasnice (cel al carui nume incepe cu "D" si are 4 litere :smt003 - sper ca nu am facut reclama) se gasesc niste boxe portabile, se alimenteaza la 4 baterii si se aude destul de bine. In plus arata foarte bine si mai sunt si decat 30 ron. Se merita. :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări