Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MS 1307 ?

Vizitator ionutm

Postări Recomandate

Vizitator ionutm

Salut , Am un amplificator in 27Mhz (CTE-747) care nu mai functioneaza. Tranzistoarele finale (MS 1307) s-au aras. Stiti unde s-ar gasi de cumparat aceste MOS-uri sau echivalente ? V-am atasat si schema lui ! Multumesc,Ionut

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rusu

1

• MiniTehnicus

1

Vizitator Action

Acest tip de tranzistor se poate inlocui cu succes cu IRF520 chiar obtinand o putere mai mare decat initial. Se stie foarte bine ca IRF-urile sunt tranzistoare hexfet banale, ei bine, chiar merg super si in RF... incercati, n-aveti prea multe de pierdut decat vreo doi lei per bucata, parca atat erau ultima oara cand am verificat. Bafta 73 :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator ionutm

Acest tip de tranzistor se poate inlocui cu succes cu IRF520 chiar obtinand o putere mai mare decat initial. Se stie foarte bine ca IRF-urile sunt tranzistoare hexfet banale, ei bine, chiar merg super si in RF... incercati, n-aveti prea multe de pierdut decat vreo doi lei per bucata, parca atat erau ultima oara cand am verificat. Bafta 73 :partyman:

Sal,Am pus IRF530 dar nu se deschide ! Probabil nu merg in frecventa, nu am gasit pe nicaieri parametrii de frecventa pentru acesti tranzistori . Multumesc,Ionut M.
Link spre comentariu
Vizitator Action

Este chestiune de IRF-uri aici, nu toate suporta asta, pacat ca traim in Romania si ca asta ne ocupa tot timpul ca daca eram "hamericani" d-aia... aveam o mie de site-uri de unde sa cumparam exact ce merge (site-uri cum ar fi digikey si multe altele).. imi pare sincer rau ca nu a mers, sper sa mearga cu tranzistoare din alt lot, in mod special de la International Rectifier.. astea-s ok sigur.PS: a... si atentie la polarizare, preferabil sa te orientezi dupa o schema industriala de amplificator cu mosfet-uri73 si multa bafta la constructii

Link spre comentariu

IRF530 nu merge bine in frecventa, incearca cu IRF510, este functional pana la 50Mhz.http://yb1zdx.arc.itb.ac.id/data/orari- ... irf510.pdfhttp://w5jgv.com/400w-ssb-amp/index.htm

Este chestiune de IRF-uri aici, nu toate suporta asta, pacat ca traim in Romania si ca asta ne ocupa tot timpul ca daca eram "hamericani" d-aia... aveam o mie de site-uri de unde sa cumparam exact ce merge (site-uri cum ar fi digikey si multe altele)..

Daca ai o carte de credit Visa sau Mastercard se gasesc o mie de site-uri de unde sa cumperi , gasesti si in Bucuresti firme care aduc componente, trebuie doar sa cauti.In ziua de azi magazinul din colt care sa aiba toate componentele in stoc este de domeniul trecutului, daca ai nevoie de o componenta o gasesti in magazinele on-line pe internet.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ionutm

Sal , Am gasit 2 buc IRF510 si functioneaza. Scoate aproximativ 20w cu input de 4w. Din pacate imi mai trebuie inca 2 buc pentru a inlocui toti tranzistorii. Daca stiti magazine online care trimit cu curierul in tara 2 buc va rog sa imi lasati pm. Multumesc,Ionut M.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Action

Uite aici un exemplu suplimentar de amplificator cu IRF920

http://www.cbtricks.com/radios/galaxy/dx94hp/index.htm

Te uiti si la PCB si la schema.

Incearca cu cei de la ADELECTROCOM. Eu unul lucrez cu ei si sunt foarte multumit. Au preturi de bun simt si sunt foarte serviabili.

adelectrocom.ro ;) cautare pentru IRF520 si alegi din fiecare model si PB free si non Pb free (pe romaneste cu continut de plumb sau fara)

aaa si dai o bere pentru pont :)

Bafta!

Link spre comentariu
  • 12 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări