Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lumina intermitenta

Vizitator Ky_Cristian

Postări Recomandate

Vizitator Ky_Cristian

Stiu ca suna banal, poate chiar comic, dar nu stiu cum pot face un led sau un bec sa se stinga si aprinda, ca o lumina intermitenta, semnalizarea de la masina, etc. Stiu ca sunt leduri care fac asta direct din constructie, dar nu asta doresc. Ma puteti ajuta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

2

• cirip

1

• Blind

1

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

Doar un mic comentariu. C2 este desenat cu polaritatea incorecta. Plusul lui C2 trebuie sa fie conectat la colectorul lui Q1, iar minusul la baza lui Q2.Spor la construit!Cirip

Link spre comentariu

Cu orice npn merge din cate stiu...vechile circuite erau facute cu bc107/109. Pune si vezi, nu costa o avere :smt001Am si eu montajul asta facut, il foloseam la verificat electroliticele recuperate.

Link spre comentariu

Integratele acestea ROB si ROM nu erau integrate experimentale MicroElectronica ?Stiu ca am cautat foarte mult niste ROB-uri si ROM-uri, nu mai retin indicativele, asta pe la mijlocul anilor '90.ALEKS

Link spre comentariu

Nu cred ca erau experimentale pentru ca se produceau si se foloseau in aplicatii industriale, doar ca erau de conceptie proprie, adica nu copiau si nu erau compatibile cu alte CI de prin lume. Sper sa nu fie gresita rau pentru ca este doar o impresie personala :smt003

Link spre comentariu

Nici eu nu stiu ca aceste integrate sa aiba echivalent, de aceea am banuit ca erau experimentale (cel putin ROM-uri n-am vazut decat foarte rar). Cine le mai stie.Mai am si eu cateva care nu stiu ce hram poarta:1. ROB3026-22. ROB74-33. FLH102 (asta nici nu stiu daca e romanesc dar are pini auriti)ALEKS

Link spre comentariu

Pentru ROB74 am catalog, este AO cu JFET-uri pe intrare."Curent de intrare scazut - 100 pAImpedanta mare de intrare - 10 GohmiAmplificare mare in tensiune - 1 milionPosibilitate de compensare a tennsiunii de decalajCompensat intern in frecventa"Celelalte nu stiu ce sunt

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări