Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas de curent

Vizitator rogilg

Postări Recomandate

Vizitator rogilg

Am urmatoarea problema:Cei de la sc electrica mi-au schimbat ceasul de curent (cel vechi era cu disc iar cel actual este cu impulsuri) si problema a aparut dupa schimbarea lui, adica ceasul imi inregistraza de trei ori mai mult si nu imi convine sa platesc in plus.Cum am verificat: am oprit toti consumatorii (in tot apartamentul am becuri economice, o centrala, un frigider, un calculator si un televizor) si timp de 5 minute m-am uitat la ceas sa vad daca se mai aprinde beculetul rosu, apoi timp de 1 ora am pus un bec de 60 w (intr-o ora ar trebui sa consume 0,06 Kw) si care mi-a consumat conform ceasului 0,2 Kw.Sa presupunem ca becul nu consuma 0,06 Kw ci 0,08 Kw si ca am avut o eroare de citire de 0,05 (desi ii cam mare eroarea care o presupun) rezulta in total 0,13 Kw iar pana la 0,2 Kw mai ramane 0,07 Kw care nu stiu cum sa ii justific.Am fost la sc electrica si cei de acolo spun ca ii normal sa consume asa cu toate aparatele care le am in apartament.Intrebarea mea este ce as putea sa fac sau cui sa ma adresez ?Daca stie cineva rezolvarea la problema mea l-as ruga sa imi scrie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator geopalade

Cam nasol. Vezi ca la aceste contoare scrie sub LEDul rosu un numar de impulsuri/KWh(de obicei 1600), asta inseamna ca atunci cind ai consumat un KWh LEDul a clipit de 1600 de ori. In exemlul dat de tine cu becul de 60W corespunde 0,06KWh timp de o ora adica 96 de impulsuri daca astepti o ora, daca astepti doar 6 minute =>9,6 impulsuri. Oricum sa fii sigur ca ai oprit toti consumatorii cind verifici cu becul, si de asemenea atentie la consumatorii care pot fi in standby ca de ex. centrala termica, calculator cu sursa ATX, frigider(cu modul electronic sau nofrost) sau TV. Daca abaterea este grosolana depune o reclamatie la SC Electrica pt care solicita nr de inregistrare la registratura. Ulterior cu raspunsul primit te poti adresa la OPC, masmedia, etc. Tot ce risti daca reclami anapoda este sa platesti costurile ocazionate de schimbarea si verificarea contorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări