Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe cu difuzoare P-AUDIO

cipriyan123

Postări Recomandate

as dori sa realizez o pereche de boxe (pt. acasa)cu difuzoare HP-12T(banda larga) ajutata de cate un tweeter PHT408.din cate m-am documentat HP-12Tare o banda pana la 8000hz.deci reteaua de separare sa imi lase pe hp-12 pana la 6000hz apoi restul trece pe tweeter.m-ar interesa daca este bine repartizarea taierii,si ceva scheme de filtre(grad 1,2 sau3, valori componente L,C..,UNDE SE POT CONFECTIONA BOBINELE..).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

5

• EmyRulz

3

• Jimmy

1

• Allain85

1

Top autori în acest subiect

Salut!Nu e nevoie sa faci un cablaj cu super design. Eu am facut niste filtre pentru un prieten, iar traseele au fost scrijelite pe placa de cablaj. Important e sa fie corect! Mult succes!Alin.

Link spre comentariu

as dori sa realizez o pereche de boxe (pt. acasa)

Nu mai bine faci boxe cu difuzoare de casa? Pentru ca astea de la Paudio sunt profesionale si au fost proiectate cu total alte scopuri in minte decat difuzoarele specializate pentru casa.
Link spre comentariu

Da, oarecum, dar goarna aia de pht408 suna ca o ... goarna! :weedman: De ce sa facem lucrurile amestecat? Nu mai bine strange omul un pic mai multi bani si scoate un rezultat mult mai bun? Sau de ce nu ia de la Paudio seria de casa? Eu nu pot sa inteleg de ce atat de multi oameni se complica inutil pe aici, cum ar fi unii care vor sa masoare parametrii TS la niste porcarii chinezesti sau sa faca io stiu ce filtre complexe la astfel de difuzoare sau, cum e cazul aici, sa faca boxe de casa cu difuzoare profesionale. Folositi lucrurile pentru scopul in care au fost gandite!

Link spre comentariu

am ascultat o pereche de incinte realizate cu dif-uri de la P-AUDIO(HP-10W+PHT408)si chiar suna bine.cu porcariile chinezesti te inteleg dar astea merita un pic de atentie.si pentru filtre nu cred sa fi cerut ceva super-complicat:niste valori pentru bobine(nr. spire,diam. int.,latimea bobinei,)si valorile condensatoarelor din filtre(cred ca ar merge o retea de ordin2).inteleg pe cei care sunt HI-FIsti inraiti,si folosesc dif-uri scumpe dar la mine nu e cazul(am vrut ceva pentru o auditie acceptabila in apartament).de criticat omu...se pricepe toata lumea.

Link spre comentariu

am ascultat o pereche de incinte realizate cu dif-uri de la P-AUDIO(HP-10W+PHT408)si chiar suna bine.cu porcariile chinezesti te inteleg dar astea merita un pic de atentie.si pentru filtre nu cred sa fi cerut ceva super-complicat:niste valori pentru bobine(nr. spire,diam. int.,latimea bobinei,)si valorile condensatoarelor din filtre(cred ca ar merge o retea de ordin2).inteleg pe cei care sunt HI-FIsti inraiti,si folosesc dif-uri scumpe dar la mine nu e cazul(am vrut ceva pentru o auditie acceptabila in apartament).de criticat omu...se pricepe toata lumea.

La treba cu filtrele nu era vorba de tine sau cineva anume, ci doar ca am vazut situatii de acest gen pe aici si nu critic oamenii dar prea se fac alegeri d-andoaselea. Tu cu gura ta zici ca vrei o auditie decenta in casa. De ce ai nevoie de difuzoare profesionale? Ai probleme cu auzul? Alea sunt gandite si proiectate pentru sonorizari unde nu primeaza calitatea redarii(decat in limite rezonabile bineinteles) ci mai mult sa duca putere mare, sa sune FOARTE TARE ca sa auda toata lumea si sa mai fie si rezistente la conditiile de lucru la care sunt supuse(adica transport regulat si puteri foarte mari debitate in ele). Tie ti se par ca se aud bine pentru ca problabil nu ai ascultat difuzoare de casa bunicele implemetate in incinte calumea. Si daca vrei Paudio, au si serie de difuzoare de casa, de asta nu inteleg de ce tot o dati cu astea profesionale in casa. Au alt scop. Asta am vrut sa zic si nicidecum sa critic pe cineva, si asta pentru ca se pot face alegeri mai bune pentru casa decat difuri profesionale.
Link spre comentariu

Un satelit cu HP-10W va suna mult mai decent decat orice balarie luata de prin Metro, Altex etc. Ti-as recomanda in loc de PHT-408 un alt tw de la P.Audio, PCT-300, tw ce se pare ca e considerat hi-fi. Nu vei avea subbas, nici chiar bass, dar un acordaj al incintei pe la 80 Hz ar fi ok. In schimb medii si inalte de buna calitate.

In rest, o proiectare ingrijita si un finisaj pe masura al incintei nu cred ca ar pica chiar atat de rau intr-o camera.

Pentru un calcul al filtrelor de orice ordin vrei, recomand urmatorul link, de pe celalalt forum:

http://www.poweraudio.ro/pcdc2.03full.exe

Daca ai nevoie de bobine de buna calitate si de sfaturi decente in ceea ce priveste confectionarea filtrelor contacteaza cu incredere userul shambala.

Eventual, poti incerca proiectul domnului VTP, o incinta de tip VTP facuta cu coaxialul de 8", de la P.Audio. Nu am auzit inca cum suna, dar dupa spusele unora se bate cu incinte de mii de euro. Cand voi termina incintele in viata asta, imi voi da si eu o parere.

Daca nu esti dispus sa investesti mii de euro in aparatura hi-end (prea mult spus hi-end la "banii astia") mergi pe ideea practica. Vei fi cu mult mai multumit, mai ales ca stii ca sunt facute de tine. Nu se compara cu nimic sentimentul, in sensul asta evident.

Numai bine, spor.

Link spre comentariu

am sa caut in gama de difuzoare P-AUDIO pentru casa (nu ma intereseaza puteri enorme,iar daca as gasi ceva la 8 inci ar fi super).totusi iau in calcul si varianta HP-10W+PCT300.multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu

am sa caut in gama de difuzoare P-AUDIO pentru casa (nu ma intereseaza puteri enorme,iar daca as gasi ceva la 8 inci ar fi super).totusi iau in calcul si varianta HP-10W+PCT300.multumesc pentru sfaturi.

Nu e recomandabil sa utilizezi woofere de peste 8" maximum pentru incinte pe 2 cai, pentru casa!!! :smt021 Apare directivitatea wooferului odata cu cresterea frecventei reproduse, si, totodata, cu cat wooferul este mai mare, trebuie taiat mai jos! :smt017 Iti recomand sa folosesti o combinatie de genul PA800K + PCT 300 (DT300), sau PA100FN+PCT300, care au dat rezultate f.bune in incinte de casa!HP10W nu este un difuzor ce poate fi utilizat la incinte cu pretentii de folosire la auditii! Se mai poate utiliza 8PW3 (selenium) cu PCT300. A fost utilizat de zeci de constructori pana acum.
Link spre comentariu

multumesc mult pentru sfaturi.cand voi avea putin timp liber :toothy7: ma voi apuca de realizarea incintelor(vor fi de tip bass-reflex pe 2 cai).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări