Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ha, Ha. Sfaturi

Mosu Tuti

Postări Recomandate

Daca nu scrii ce trebuie in ea o schimbi degeaba.

Unul din terminale e la masa iar celalalt transmite la echipamentul pereche, pe un fir separat, informatii despre echipamentul care o contine(scrise in ea de producator).

Daca firele sunt intacte si mufele fac contact bun pe toate cele 3 fire ar trebui sa mearga ... daca echipamentul conectat recunoaste ca e acceptat.

De "ars" memoria se intampa foarte rareori in functionare normala iar scaunul nu cred ca are peste 40 de ani. Eu nu am intalnit situatia, dar am auzit zvonuri.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Cu ce desfac (dezlipesc) siliconul dintrun spot led? Montajul electronic e prins de corpul de sticla cu material alb, cauciucat (pare silicon). E vreun sprey tehnic special pt asa ceva?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Nu stiu daca vorbim de acelasi material, am mai intalnit un fel de silicon alb in alte dispozitive si de obicei il îndepărtam mecanic cu o spatula cum sunt cele de desfacut telefoane, ori din metal, ori din plastic, de cele mai multe ori cu cea de plastic sa nu rup vreun traseu si uneori daca am avut posibilitatea m-am folosit de un pistol cu aer cald. 

Am intalnit pana acum 2 feluri de silicon din asta, unul e asemanator cu cel de la pistolul de lipit cu batoane de silicon, iar celalalt pare usor casant, se rupe ca drojdia in bucati cand tragi mai tare de el.

Link spre comentariu

În general materialele acestea nu sunt solubile în solvenţi.Deci se îndepărtează mecanic.

Posibil să fie şi siliconice dar cele care se înmoaie la cald sigur nu!

La pistolul cu stickuri se folosesc polietilena,poliacetaţi,poliesteri,etc.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Cu ce fel de clește se sertizează acești papuci ?

32222247_papucautomecher.thumb.jpg.f26d1306b90305341c2f5ac2b642c7c8.jpg

Știu că pentru cei clasici  ca în poza de mai jos e un clește anume, îl știu cum arată. Dar pentru cel de sus cu cămașa de plastic în care partea metalică este cilindrică, că văd că acest tip este la modă, se folosește același clește ? Sau se folosește cleștele de sertizat terminale?

1930545785_papucautoclasic.thumb.jpg.36c8eadf09b9917a29a1cca8d1df0bf7.jpg

papuc auto clasic.jpg

Link spre comentariu

Mulumesc pentru răspuns, de acel clește nici nu știam.

Eu am un clește de genu:

cleste.thumb.JPG.3286474d7146390d6a66406c1069e727.JPG

Bănuiesc că ăsta e pentru cei neizolați clasici cum sunt cei din alamă din poza ce am pus-o mai sus !?

Link spre comentariu
1 hour ago, x_dadu said:

Bănuiesc că ăsta e pentru cei neizolați clasici cum sunt cei din alamă din poza ce am pus-o mai sus !?

Da! Se vede ca bacul de sus are un cioc care daca va fi folosit la pini izolati va perfora izolatia. Bacurile pentru pinii izolati nu au acel cioc. 

Din punctul meu de vedere, mai bine sertizeaza bacul cu cioc care este pentru pini neizolati. Pui un varnis si ai rezolvat problema. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări