florincccc Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 sfat: intotdeauna varful letconului/pistolului trebuie sa fie curat, ia mai mult timp sa incerci sa faci o lipitura cu el imbacsit decat sa-l cureti si sa lipesti corect-o lipitura corecta trebuie sa fie rotunda si lucioasa Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Cu ce pot sa-l curat ? E ceva special ? Link spre comentariu
nightmare Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Exista burete special pentru curatat varful. Il gasesti la orice magazin de electronice. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Merg si lavete de bucatarie, alea care sint tari uscate si moi cind sint ude. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Sunt niste bureti de spalat vase care dupa prima utilizare se intaresc.Acestia sunt din acelasi material ca si acela pentru curatat varful: celuloza.Cel mai simplu e sa folosesti o bucata de hartie mototolita, eventual umezita. E acelasi lucru. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Mai sunt si niste bureti metalici (din span) petntru fracatul vaselor pe care s-a prins mancarea, acestia ii gasesti aproape la orice supermarket.Ia un burete 'dala si cureti varful pe el (fara sa uzi buretele), ai sa vezi ce frumos se curata si nici nu se consuma buretele asa repede ca unul de celuloza.Spor la mesterit. Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Ok, mersi de raspuns, am incercat cu laveta si hartia igienica si merge perfect dar cred ca o sa incerc si cu acei bureti metalici Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Daca varful letconului este tratat printr-o pelicula de crom, nichel, etc, e contraindicat sa folositi acel burete metalic, care va zgaraia acea pelicula, si va permite oxidarea varfului. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 Toti folosim pistolul "Radio-Progres", una din cele mai bune unelte inventate vreodata... -o mica'smecherie" cu acesta-cu pistolul bagat in priza, se pune pe ansa un creion de tensiune cu neon, daca "beculetul" se aprinde, se inverseaza pozitia stecherului in priza-astfel se pot lipi cele mai sensibile componente fara risc de deteriorare. Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Nu masurati continuitatea/rezistenta primarului unui transformator improvizand, tinand cu miinile terminalele dezizolate si atingandu-le apoi de bornele ohmetrului clasic (analogic)! Bucuria ca transformatorul este in regula va pali imediat, in clipa deconectarii de la ohmetru: Coana Autoinductie v-a surprins - si iata, ati scapat transformatorul peste montajul cu lampi la care lucrati de mai multa vreme... Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 As dori sa postez si eu o regula aditional la cele puse de mosu tuti si resimtita pe propria piele(chiar de mai multe ori)-intotdeauna cand dezlipiti piese mici mai ales rezistente folositi penseta nu mana.chiar daca credeti ca va iesi la timp de pe placa este fals.intotdeauna va va frige inainte sa se desprinda.cred ca nu sunt singurul electronist care nu simte mai nimic in varful degetelor mare si aratator de la mana stanga 1 Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 intotdeauna cand dezlipiti piese mici mai ales rezistente folositi penseta nu mana.chiar daca credeti ca va iesi la timp de pe placa este fals.intotdeauna va va frige inainte sa se desprinda.cred ca nu sunt singurul electronist care nu simte mai nimic in varful degetelor mare si aratator de la mana stanga Cele mai bune pensete sunt cele cu autoblocare - parca se numesc pense hemostatice.Am mai vazut si pe la stomatologi scule (clesti, spatule, freze etc.) numai bune de folosit (si) in electronica... plus ca rezista o viata (de electronist) daca nu le pierzi (sau ti se fura). Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 - Nu copia scheme industriale. Nu totdeauna reusesc.- Stai departe de calorifer sau orice obiect impamantat cand repari un TV sau radio pe tuburi. (Zice lupul moralist). Mai ales daca n-are separatie de retea. Testeaza sasiul mai intai cu surubelnita de verificat faza retelei ( creion tensiune). Link spre comentariu
Trabant Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Alte sfaturi:- Cand aveti un transformator vechi, verificati intai daca este transformator sau autotransformator. Ele seamana perfect ca aspect. Pentru a evita neplacerile ulterioare. Cunosc un caz, baiatul unor cunoscuti si-a defectat calculatorul cand a cuplat la un amplificator pe tuburi artizanal.....l-am intrebat de unde este transformatorul de retea. Si cand mi-a zis ILMENAU , am inlemnit.- Nu incercati sa modificati aparate de constructie industriala. Constructorul cunoaste mai bine de ce a ales solutiile respective ( nu ma refer in special la electronica si tehnoton). Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 9, 2011 Administratori Partajează Postat Iulie 9, 2011 Am intrat pe aici si mi-am adus aminte de initializatorul acestui subiect, m-a luat cu melancolie cand m-am gandit ca nu mai este printre noi. D-zeu sa aiba grija de el acolo unde este. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum