cirip Postat Mai 4, 2005 Partajează Postat Mai 4, 2005 Pune condul Ci. Fara ala nu amplifica. Pune orice ai intre 10-100uF. Ai grija sa fie micro, nu nano sau pico. Ar trebui sa fie electrolitic, cel mai probabil.Cirip Link spre comentariu
al_ex Postat Mai 4, 2005 Partajează Postat Mai 4, 2005 Nu te contrazic, dar poti sa explici de ce nu amplifica fara condensatorul ala? Din cate vad eu, daca il elimini ar trebui sa ai amplificare mai mare la frecvente joase. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Daca elimini condensatorul ala o sa amplifici si curentul continuu, mai ales ca nu ai nici un condensator pe intrare. Pune-l imedial la loc (asta daca nu vrei sa-ti prajesti intr-o buna zi boxele). Acest condensator Ci da frecventa joasa de taiere a amplificatorului. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 Eu zic sa folosesti schema pe care am folosit-o si eu. Vezi ca e intr-unul din post-urile de mai sus. Merge super, da clasa multor TDA-uri din toate punctele de vedere.[/url] Link spre comentariu
razvan_paul Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 http://simon-l.chez.tiscali.fr/realisations_audio.html asta ? Link spre comentariu
cirip Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 al_ex,Fara condul ala amplificarea este unitara in toata banda de frecvente de care e capabil amplificatorul ala. Adica practic ai un repetor. In plus, exista amplificatoare care nu sunt compensate si oscileaza atunci cand le aduci la amplificare unitara (prin aplicarea reactiei nagative).Pot sa-ti fac si o explicatie mai detaliata si cu formule, daca doresti. Dupa mine, ce nu "se vede" intuitiv iti arata formulele.Dar totusi, ai incercat sa pui condul si sa vezi ce se intampla? A, si mai e ceva. N-ai pus Ci, dar cu Ri ce ai facut? Ai lasat-o cu un pin in aer sau ai conectat-o la masa. Si asta e important ptr discutie. Ai zis initial ca "e schema din catalog", dar constat ca e cam departe de ea... pe ici pe colo, prin punctele esentiale :)Cirip Link spre comentariu
al_ex Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Multumesc de explicatie. Inteleg care este rolul lui Ci (reactanta lui scade odata cu frecventa, deci scade si reactia negativa si creste amplificarea). Totusi, fara Ci si cu Ri pusa la masa, amplificarea ar trebui sa fie 20x, pentru toata banda amplificatorului, de aia nu intelegeam eu de ce spui ca "nu amplifica" fara Ci. Link spre comentariu
razvan_paul Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Ri am conectat-o direct la masa, fara Ci.Am zis ca e schema din catalog , pt ca zice ca acel cond e optional, si ma gandeam ca nu-i chiar asa important :oops: Inca nu am pus Ci, numai maine il voi pune, ca azi cam am de invatat pe maine :( si nu prea am timp, dar maine il voi pune si o sa vad ce iasa.Dar Ci trebuie sa fie nepolarizat ? Merge daca pun doi de 47u in serie cu plusurile impreuna ? ( de 22u NP nu am ) Link spre comentariu
cirip Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Cred ca nu ne prea intelegem.Pai daca ai scos Ci, nu am de unde sa stiu ca ai pus Ri direct la masa. Repet. Poti sa postezi schema *reala*...? Deseneaza de mana si scaneaza sau fa in paint si pune un gif aici, ca altfel discutam pe pielea ursului din padure. Intr'adevar, cu Ri la masa ar trebui sa mearga, dar dupa toate serpentinele, nu ma mai pot baza pe nici o schema. De la "schema de datasheet" am ajuns la "n-are aia, n-are aia...".Cirip Link spre comentariu
razvan_paul Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 http://razvanonline.go.ro/lm3886/1/index.html Link spre comentariu
cirip Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Din ce sursa ii dai semnal? Ai cond de cuplaj acolo? ce valoare? Asa cum e, ar trebui sa amplifice. Testeaza asa: scoate difuzorul, pune o baterie de 1.5V la intrare (fara cond). Plimba potentiometrul. Cu 1V pe cursorul potentiometrului trebuie sa ai 21V la iesire. Daca n-ai, mai vorbim. Link spre comentariu
razvan_paul Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Semnalul direct din placa de sunet. Nu am nici un cond decat cei dp alimentare. De amplificat amplifica, dar nu scoate mai mult de 10w. De curiozitate l-am pus pe o boxa de 8w 4ohmi l-am dat la maxim si vroiam sa vad daca pateste ceva boxa (stiu ca nu asa se procedeaza :oops: , dar oricum daca se ardea boxa nu imi pasa), l-am tinut asa cam o ora si boxa a patit nimica, nu ar fi trebuit sa se arda daca intr-adevar ar scoate 50-60w ? Repet inca o data, merge, amplifica, dar nu scoate aia 50-60w cat zice, mai mult de 10w nu scoate. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Mai inainte ziceai ca: Am facut si eu un amplif cu lm3886, numai ca merge foarte incet si nu are pic de bas.Acum spui ca:mai mult de 10w nu scoate.De unde stii? 10W e destul de tarisor, nicidecum "foarte incet". Asa cum spuneai, nu poti masura puterea vazand daca se arde o boxa. Mi se pare ca afirmatiile se contrazic.La ce tensiune alimentezi? Ar trebui sa ai macar +/-25VCa sa scoti 50W in 4 ohmi, trebuie o tensiune cu amplitudinea Ua=SQRT(2*P*R)=20V pe sarcina. Ca sa obtii 20V pe sarcina, trebuie sa ataci cu 20/21= aprox 1V amplitudine (2Vvv daca te uiti pe oscilo). Scoate placa de sunet asa ceva?Cirip Link spre comentariu
Catalin C. Postat Mai 6, 2005 Autor Partajează Postat Mai 6, 2005 Da razvan_paul, schema aia, cablajul ala. Daca nu gresesti nimic o sa ai un amplif amplif super. Link spre comentariu
Vizitator michael Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 Hmmm... vin si eu cu o schema, nu am testat-o (inca ;) ) dar tipul care a postat-o pare ca stie foarte bine ce zice. E de urmarit tot thread-ul, se dau si explicatii, se posteaza si grafice. http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... adid=54571 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum