Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare telefon mobil

Vizitator calutzii

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ddeliciu

2

• EmyRulz

1

• Rx-Tx

1

• lucian_e

1

Top autori în acest subiect

Vizitator remav

Are cineva idee cum ecranez un telefon mobil sa nu mai faca zgomot in aproprierea unui radio?

sincer nu stiu daca ai sa reusesti, teoretic trebuie sa il invelesti intr-o carcasa de metal care o conectezi la masa, dar trebuie sa ii scoti si o antena ext ca sa il poti folosi, nu cred ca poti face asa ceva la un mobil. Oricum de obicei toate mobilele au ecranate partile care emit unde radio, acum depinde de rpoducator cat de bine l-a ecranat. Bafta.
Link spre comentariu

Si mai ai semnal dupa aia? mai ai din parti !Telefonul e ecranat la limita! cat sa aibe si semnal si sa nu produca nici mari interferente cu aparatura electrocasnica !Ce ar trebui tu sa ecranezi ar fi boxele si tv-u sau ce iti mai face tie figuri, adica un radio......cu care presupun ca vrei tu sa copii la examenul de bacalaureat, iar nush daca te lasa profu sa ii bagi tu radiou in cutii de metal sau de alama/cupru !De exemplu un radio/tv/sistem audio destul de scump nu o sa faca figuri de la un telefon decat daca il duci foarte aproape de el. panaramile astea de boxe de 20 lei si tv-urile/radiourile vechi fac figuri si de la cativa metri .!Eu am un TV NEI, vechi, cred ca are 10 ani, ala cand suna telefonul face ca toti dracii, chiar daca telefonul suna dintr-o camera apropiata de el !Concluzia e ca nu poti copia la examen cu hands-free !! decat daca vii tu cu un radio smenuit care sa il schimbi cu cel al profului !Bafta si noroc !

Link spre comentariu

eu ma gandeam sa il ecranez intr-o cutie de metal

Pai daca il pui in cutie de metal nu o sa mai ai semnal ne nicio culoare, pentru ca acea cutie se comporta ca o cusca Faraday. Daca ii scoti doar antena afara, nu ai facut nimic, deci nu prea ai nicio sansa.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

da sunt, dupa cum zicea si mai sus.. telefoanele zapp functioneaza pe o alta lungime de unda care se pare ca nu interfereaza cu undele radio sau aparatura electrocasnica.eventual ai putea sa pui pe autoanswer si sa ai la indemana butonul de inchidere apel...Oricum.. faci pe riscul tau...risti sa fii exmatriculat la examene la faculta si sa fii dat afara de la bac.Spor.. mai cauta si alte solutii.. vei gasi pe forum mai multe variante.

Link spre comentariu

pai zapp-ul functioneaza doar pe 450MHz (frecventa CDMA) iar GSM-ul la dublu si ajunde pe la 1900MHZ . poti la fel de bine sa stai cu un cuptor cu microunde la ureche ca radiatiile tot cam alea sunt (evident cu usa de la cuptor inchisa) :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări