Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema adaptare alim tel mobil pe post de alarma auto

mike-5

Postări Recomandate

apelare se poate face foarte simplu prin conectarea unui releu de 12v pe iesirea de sirena iar contactele releului comunul si normal deschisul se leaga pe cele 2 contacte ale tastei pe care le apelezi,recomand a folosi tastele 1-9 cu functia apelare rapida pt. ca in cazul cand activezi alarma cu sonor aceasta alimenteaza releul si bineinteles va sunta tasta pe carei ai facut legaturile si la apasari de durata scurta nu apeaza telefonul!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mike-5

8

• pyu

7

• ady_risc

4

• ionut20

1

Top autori în acest subiect

apelare se poate face foarte simplu prin conectarea unui releu de 12v pe iesirea de sirena iar contactele releului comunul si normal deschisul se leaga pe cele 2 contacte ale tastei pe care le apelezi,recomand a folosi tastele 1-9 cu functia apelare rapida pt. ca in cazul cand activezi alarma cu sonor aceasta alimenteaza releul si bineinteles va sunta tasta pe carei ai facut legaturile si la apasari de durata scurta nu apeaza telefonul!

Aha, deci daca dau jos tastatura telefonului, am acces la contactele de la taste... Asta vroiam sa stiu. Inca nu m-am apucat de modificari, dar in curand o sa o fac.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

la acest proiect lucrez si eu. singura problema pe care o am e alimentarea telefonului. eu ma gandeam sa pun intrerupatoare la fiecare usa,capota ,porbagaj, sub capota sa pun un blit la intimidarecand se va deschide capota. PROBLEMA este cu acumulatoru si temperaturile ce sunt in masina si unde sa amplasesz toate astea.

Link spre comentariu
Vizitator pmar_kpj

Salut !Vad ca v-ati chinuit sa modificati la greu tastatura telefonului!De ce nu ati incercat cu un microcontroler care sa formeze numarul de apel prin comenzi at?Se rezolva si problema cu diverse contacte si chiar si diverzi senzori!???? :ciuda:

Link spre comentariu

Salut !Va ca v-ati chinuit sa modificati la greu tastatura telefonului!De ce nu ati incercat cu un microcontroler care sa formeze numarul de apel prin comenzi at?Se rezolva si problema cu diverse contacte si chiar si diverzi senzori!???? :ciuda:

Comenzi at?Nu inteleg....
Link spre comentariu

eu zic ca e mult mai simpl;u cu un releu si o tasta de la telefonCine imi zice cat tine bateria, daca o tin mereu in tensiune, Din cate stiu eu bateria nu se mai incarca cand sa incarcat complet

Link spre comentariu
Vizitator pmar_kpj

Pai asa cum scria Abram Burel solutia e un incarcator auto de 12V care are in interior MC34063 (sau clone dar merg la fel) care tine pina la 1A. problema ar fi de schimbat 2 rezistente : una pentru limitatea de curent si una pentru reglajul tensiunii la iesire (3.6V dar mai bine 3.8V). Eu am folosit chestia asta la un ericson a1018 cu ani in urma pe vechiul oltcit (deci fara acumulator).am cumparat de curind din real cu 4 lei un astfel de alimentator (e mai ieftin decit sa cumpar mc-ul).bafta

Link spre comentariu

Lipe?ti contactele de la releu pe contactele de la tast?. Nu ?tiu dac? merge ?i cu optocuplor, dar releul merge garantat. Am f?cut o astfel de alarm? pentru cineva ?i merge foarte bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări