andreius Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 Sal. Vreau sa fac doi sateliti pentru sistemul meu home cinema. Deoarece am subwoofer de 38cm si scoate destul bass ma gandeam sa fac ceva pe compresie. Pentru woofer m-am hotarat la beyma 6B30P ca woofer. Incintele le fac de 10l ca sa fie cat mai compacte. Acum nu stiu ce tw sa iau ca sa se potriveasca cu wooferele. Pe situl beyma scrie k wooferul urca pana la 12kHz deci aproape nu mai este nevoie de tw :smt003 Eu si asa de abia disting 15kHz, deci nu am nevoie de supertweeter care sa urce pana la 88KHz :weedman: . Stiu ca wooferul nu e ideal pt compresie dar cam asa sunt toate ce se gasesc pe la noi, destinate BR. Totusi din parametrii are un EBP destul de mic si se apropie de cel ideal pt compresie.Si acum vine alegerea filtrului. Cam pe la ce frecventza sa tai wooferul si de ce ordin sa fie. Mentionez ca am crossover activ din placa de sunet pentru sateliti la 80hz ca la certifierea THX :smt027 . Ceva cat mai simplu doresc pt filtre ca sa le termin mai repede si sa nu dau o caruta de bani pe ele(max 300mii bucata). Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 Beyma ala urca pana la 12 khz, da cu o dispersie ...... Ai nevoie neaparat de tw taiat undeva pe la 2700hz ! 10L sunt de ajuns pentru combinatia asta !Ce subwoofer ai ? Link spre comentariu
andreius Postat Iunie 21, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2008 Iti dai seama ca subwooferul nu este unul de casa. Asa ceva greu gasesti in romania si la niste preturi :smt033 . Am unul de masina magnat ad380. sunt multumit de el mai ales ca este cu membrana din carton, lucru foarte rar printre subwooferele auto. deh se uda si deaia :drinkers: . am vazut niste tw interesante paudio PCT-300 matasoase :weedman: sunt mai bune alea cu fabric sau textil decat astea cu matase, k sunt cam nedumerit ce sa aleg. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum