Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif cu LM1875

Postări Recomandate

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cat timp astept sa-mi vina conzii de filtraj, incerc sa rezolv cu carcasa si alegerea radiatorului si a trafului.Vreau sa-mi iasa cat mai mic posibil, asa ca foarte probabil exagerez cu ce vreau, dar, sunt mici rau traful si radiatorul? N-ar fi o problema mare daca ar merge putin mai fierbinte. Traful are sectiunea 3,5*2, deci 45-50VA; la 35Vcc voi avea cam 2*15W si zic ca un traf de 45VA ar trebui sa fie cam la limita dar ok. Aberez? Prin "realizarile" altora tot cu LM1875, vad ca multi au folosit radiatoare destul de mici si daca reusesc sa fixez bine radiatorul de carcasa, as putea incerca sa folosesc si carcasa pe post de radiator.Radiatorul daca e prea mic, mai am unul identic si le voi fixa in exteriorul carcasei, pe laterale.In functie de cat de mari sunt conzii de filtraj (cei pe care nu-i am inca) pot suprapune cele doua module si fixa pe acelasi radiator si incape totul, inclusiv traful in carcasa. O sa fie problematic la montarea in carcasa, dar se face. Dopul va fi butonul de volum :rade: numai sa reusesc sa-l fixez pe axul potentiometrului (dopul nu iese, doar se poate roti si daca-l scot fortat mi-e ca-l stric).O alta solutie ar fi sa pun separat amplificatorul si sursa in carcase diferite.

Link spre comentariu

L-am testat acum si am gresit undeva.Traful are 24Vca, in functiune am insa doar 20Vcc (e putin dar in limitele de functionare ale LM-ului, adica 16-60V). Fara intrare conectata se aude un brum destul de puternic, persista chiar si dupa conectarea intrarii.Cand dau drumul la muzica brumul se aude in continuare si f slab si distorsionat se aude si muzica. De incalzit nu se incalzeste nimic, condensator de filtraj nu am pus, i-am pus radiator.Ca sursa am folosit PC-ul, am luat-o cu volum de la minim.Intra in protectie sau ce naiba face?Edit: am testat si al doilea modul, deci nu cred sa fie un scurt, doar daca am facut aceeasi greseala pe ambele module.

Link spre comentariu

E puntea redresoare, diode BYV duble.Oricum, sa-ti dea Doamne Doamne sanatate Ratza pentru ca de la filtraj era :101 . Am mai verificat o data pcb-ul cap - coada si era proasta lipitura pe unul dintre pinii condensatorului de filtraj (il lipisem pe fata cu piese si avand pinii taiati scurt am avut acces greu sa lipesc), a disparut complet brumul si merge.Acum am si 30Vcc in sarcina in loc de 20.M-a speriat faptul ca era prea puternic brumul.Ramane sa-i gasesc o carcasa.

Link spre comentariu

In cutia initiala reusesc sa inghesui totul, dar sunt efectiv unele peste altele, nu cred ca as reusi sa fac legaturile, plus ca oricum le-as aseza in carcasa, traful sau cablul de alimentare ar veni prea aproape si de conectorii de intrare si/sau de module si mai si risc sa se atinga traful de mufe, etcO solutie ar fi sa bag doar ampul in carcasa aia, iar traful intr-o carcasa separata, dar nu prea mi se pare comod.M-am apucat insa deja de alta carcasa. Am un profil de dural in forma de L (o sina de usa automata), am taiat o bucata din el (cu GREU) si restul carcasei il fac din lemn.

Link spre comentariu

When using a single supply, maximum transfer of heat away from theLM1875 can be achieved by mounting the device directly to the heatsink (tab is at ground potential); this avoids the use of a mica or othertype insulator.

Sa-nteleg ca pot monta LM-urile direct pe radiator, fara a le izola? In cazul meu jumatatea de aluminiu din carcasa va fi radiatorul, tot pe ea va veni fixat doar potentiometrul (trebuie izolat?), restul (conectori si traful) vin pe partea de lemn fara a intra in contact cu partea metalica.
Link spre comentariu

Da, merge. S? pui totu?i past? termoconductoare. Eu a?a am avut la fratele mai mare, de?i talpa era legat? la -Vcc. N-au fost probleme pîn? n-am sc?pat un fir de mas? peste radiator :smt116Vezi topicul cu leg?turile electrice în amplificator pentru a evita brumul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări