Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif cu LM1875

Postări Recomandate

salutare tuturor..mi-am facut un amp cu lm1875 alimentat de un traf cu +/- 24 v filtraj 2 condensatori de 2200uF pe 63V ..in mare merge f bine dar am 2 intrebari...de ce ,atunci cand opresc calculatorul amplificatorul meu se transforma in "radio"???(cred ca receptionez ceva post de radio in AM) si cum pot remedia problema??ms anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

incearca prima data un filtru trece-jos care sa taie la 300 Khz. CAuta sa nu cobori niciodata sub aceasta valoare si foloseste condensatoare de plastic, gen MKS , MKT, MKP , FKP, FKS, etc.... fara ceramici, sau daca pui ceramici sa fie de tip NPO. Nu pune C de valoare mare, incerca cu un filtru cu R= 1000 ohm si C=470 pF

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Deci nu merita sa-mi bat capul sa scot +/- si masa dintr-un singur secundar de traf.Am gasit cateva pcb-uri foarte compacte si simple pt LM1875, dar doar pentru alimentare simetrica. Pentru alimentare simpla am doar pcb-ul din datasheet care e putin cam complicat pentru cheful pe care-l am azi.

Link spre comentariu

Multumesc, m-am apucat insa deja de cablajul si schema din datasheet, alimentare simpla. Il fac pe pcb de test, iese cam 7*8cm un modul, cu tot cu punte redresoare si cond de filtrej pe acelasi pcb. Am un traf de 25Vca - 100VA sa zic, foarte plat si o sa iasa destul de mic in final.

Link spre comentariu

Inainte sa ma apuc de lipit, imi puteti spune daca va pare ok pcb-ul astora de la National? E prea aproape alimentarea de intrare, asa cum am pus eu puntea? Rezistenta de pe intrare, cea romaneasca, stie cineva ce tip de rezistenta e? Sa am rabdare pana ajung sa cumpar una cu pelicula metalica, noua? E masurata si e ok ca valoare.Ca trafuri am fie 2 trafuri in jur la 50-65VA sa zic (~6-8cm^2), 25-27Vca, fie unul de 27Vca si peste 150VA. Banuiesc ca cele mici sunt prea mici.Mai imi trebuiesc 2 rezistente de 200k, condensatorii de 4700uF/63V si alti conzi de 2200u (tot pe alimentare), cei din poza sunt la 35V. Cel de pe iesire e suficient daca e de 35V?

Link spre comentariu

Odata ce l-am facut, asa moare, a doua oara nu-l mai fac :DOricum deja am refacut placile, mi-am gasit si rezistentele lipsa, am inlocuit si unele rezistente pe care le pusesem cate 2 in paralel cu valoarea corecta, am gasit si rezistente de 1M si am scapat de aia romaneasca, traf am, radiator am, conzi de filtraj imi mai trebuiesc, de proba insa voi folosi unii de 10,000/100V.Sa pun cate o punte redresoare pe canal, sau una singura la comun e suficient? Am cateva diode rapide BYV32 :dans: La filtrajul de pe alimentare ma gandeam la un filtru CLC - 4700u - L - 2200u, bobina aia trebuie sa fie pe tor de ferita, sau merge si pe o bara de ferita?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări