Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RELEU COAXIAL

AC DC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AC DC

14

• MiniTehnicus

5

• Yo4You

2

• TEDY

2

Top autori în acest subiect

E confectionat din teava patrata de Al. ? Pana la ce putere merge ? .Arata frumos ! Eu l-am facut dintr-un paralelipiped de Al. pe care l-am turnat , strunjit , gaurit , filetat , frezat . Contactele mufelor sunt din alama pe care am argintat-o , iar contactele mobile din contactele releului RI 13 (argintate si ele )

Link spre comentariu

Salut,este facut din bara de aluminiu frezata ,lamela din mijloc este de la un releu RTPA- 7,releul care o actioneaza este unul obisnuit de 12V,l-am facut dupa schema din RADIOAMATORUL de BRASOV.Parca scria ca tine pina la 400w dar eu nu am dat decit vreo 150.

Link spre comentariu

Acum 2 zile am facut cateva masuratori cu MFJ : la frecvente joase prezenta o impedanta de 49-50 ohmi (SWR =1,1), iar la frecvente de 140-170 MHZ prezenta o inpedanta de 70 ohmi (SWR=1,4) .Ce concluzii as putea trage?

Link spre comentariu

Nu cred ca a meritat munca depusa.... :smt022

Intotdeauna, cu cit stii mai mult, cu atit iti dai seama ca merita mai putin. Intrebare: ce rost are sa construiesc un BITX daca niciodata nu se va putea compara cu FT sau TS cit vrei tu? Merita oare munca depusa?Eu zic sa-i respectam munca depusa, iar decizia daca a meritat sau nu, sa apartina numai autorului.
Link spre comentariu

Pai na nu vreau sa critic munca altcuiva , dar nu mi-au venit cuvintele puteam sa zic ca era loc si de mai bine.In orice caz un releu coaxial este binevenit mai ales la un final cu tuburi pentru 50Mhz , chiar merita pentru magic band un corector de propagare :supz: Poate si autorul de a construit acest releu se astepta ca si mine la performanta sa functioneze si in 70cm.Sa ma laud si eu cu realizarea mea swr metru modificat pentru 2metrii si 70cm am facut si sarcina artificiala de 50ohmi.Acuma adevarul este pe undeva la mijloc pana in 200Mhz swr-ul meu masoara bine mai sus arata reflectata si 1000% nu cred ca este din vina sarcinii artificiale.73 numai bine de la yo2mho!

Link spre comentariu

Acum 2 zile am facut cateva masuratori cu MFJ : la frecvente joase prezenta o impedanta de 49-50 ohmi (SWR =1,1), iar la frecvente de 140-170 MHZ prezenta o inpedanta de 70 ohmi (SWR=1,4) .Ce concluzii as putea trage?

Poti sa-l folosesti in scurte, unde are 50ohmi, eventual in 50mhz daca este pe aproape.
Link spre comentariu

Pt. AC DC : Incearca si umbla la geometria lamelei din interior (fa teste cu lamele de diferite dimensiuni) si sunt convins ca o sa-l aduci la 50 ohmi cel putin in 2m.Succes!

Link spre comentariu

Cu reducerea latimii lamelelor m-am gandit si eu sa incep.La masuratoarea cu MFJ-ul ,pt. frecvente joase aparatul indica R=50 ohmi ,iar X=0.La frecvente inalte X se modifica influentand SWR-ul . Se poate determina care din reactante se modifica :cea capacitiva sau cea inductiva (spun o prostie?).Voi posta si o poza cu interiorul releului .

Link spre comentariu

Incearca cum ti s-a indicat mai sus.MFJ indica cel mult R si X, dar nu da si semnul lui X (adica nu indica explicit daca este vorba de reactanta inductiva sau capacitiva). Oricum, tu nici nu ai mentionat decat un Z, fara a-l detalia (R si X).Situatia nu poate fi corectata usor pentru o banda foarte larga de frecvente decat prin (re)dimensionarea fizica (latime lamela comutatoare).Cu alte cuvinte, o eventuala "corectie" electrica externa ar insemna de fapt o adaptare cu circuite/componente externe L/C de la Z actual la 50 ohmi rezistiv (50 + j*0), circuit care nu ar putea fi de banda larga si care, data fiind detinatia (conectare directa la cablu coaxial) nu este chiar ok. Deci ramane de rezolvat cu dimensionarea lamelei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări