Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RELEU COAXIAL


AC DC

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • AC DC

    14

  • MiniTehnicus

    5

  • Yo4You

    2

  • TEDY

    2

Top autori în acest subiect

Depinde, ce intelegi prin caracteristici? Daca este vorba de puterea maxima suportata de contacte,in lipsa documentatiei, o poti aprecia ochiometric, HI.Importante ar fi impedantele caracteristice in functie de frecventa. Ai nevoie de un generator cinstit,cu iesire de 50 ohmi, sarcini de 50 ohmi (adecvate frecventei urmarite) si o punte pentru masurareacoeficientului de reflexie. Ar mai fi si timpii de comutare, caz in care ajunge un oscilop.Cam atat, dupa umila mea parere...Daca nu ai priceput ce si cum, mai detaliem. 73!

Link spre comentariu

Pentru puteri mici de pana la 100w se pot folosi cu succes relee incapsulate.In statiile de US generatii mai vechi si chiar pe tuburi se folosesc relee normale.Doar daca intentionezi sa folosesti puteri mai mari (>500w ?) apare necesitatea de afolosi relee coaxiale.Unde este necesara folosirea releelor coaxiale de fabrica?Daca doresti sa construiesti un sistem pentru EME si atunci ai nevoie si de ultimul 0,1 Db castigat.Sau la comutarea sistemelor de antene unde in combinatie cu un coaxial cu atenuare mica se reducpierderile la un nivel cat mai mic posibil pana la intrarea receptorului.Daca este un releu coaxial necunoscut in functie de dimensiuni se poate aprecia unde se poate folosi iar pentru unul home made, in principiu cel care a desenat si construit releul a dat si parametrii obtinuti la testarea releului.Daca ai aparatura de masura la dispozitie atunci se poate testa daca nu se verifica direct in trafic.PS. Ca fapt divers sunt relee coaxiale rusesti de 1,5kW la 50ohmi care functioneaza pana la 1,2GHziar varianta de 75ohmi se foloseste cu dezadaptare insesizabila pana la 50Mhz.

Link spre comentariu

Poti incerca o schema propusa de HA8ET , o punte de impedante (crd ca a aparut si in radioscamatorul candva , daca nu domnul gogu te ajuta , iar daca nu te stii descurca cu el te pot ajuta eu cu schema si descriere a montajului ) si afli daca e de 50 sau 75Ohm releul . Pentru insertion loss poti face masuratori cu un generator de semnal bine calibrat si un power metru . Nu e neaparat nevoie sa fie calibrat , poti citi indicatia intai fara releu , iar pe urma inserezi releul si diferenta este insertion loss . Ar mai fi metoda cea mai precisa si rapida ar fi cu ajutorul unui Network Analyzer ...daca ai :weedman: p.s. orice metoda de masurare ai alege , nu uita sa pui Load (50 sau 75ohm ) si pe cealalta intrare/iesire a releului . succes

Link spre comentariu

Cum oricum ai nevoie de un SWR-metru in lantul tau de Tx, indiferent daca este inclus in trx sau daca este separat, poti aprecia direct prin inserarea releului intre iesirea Tx si sarcina artificiala, sau daca nu ai sarcina artificiala, intre iesirea tx si antena de impedanta 50 ohmi.Ce e mai simplu decat atat?!Daca este vorba despre 2m sau 70 cm, poti utiliza si un MFJ 259/269 pentru masuratoare directa ce da atat VSWR cat si componentele R si X separat, chiar poti ruga pe cineva care are asa ceva sa te ajute.Nu este nevoie de alte aparate, in tehnica de RA un VSWR masurat la genul 1,127 sunt absurditati, iar utilizarea unui AT pentru a reduce un VSWR de 1,2 este ceva ne-necesar...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pana la 100w nu se justifica efortul, se gasesc relee care se pot utiliza cu succes sau se monteaza diode PIN ca in tranceiverele moderne (FT857).

Link spre comentariu

am sa pun cateva poze.....dar trebuie sa mai cumpar telon pt. izolator...sa argintez contactele...sa montez bobina releului si Doamne ajuta (nu stiu ce putere ar suporta!)

Link spre comentariu

La pretul argintului este convenabil sa-l cumperi de la o bijuterie, poti realiza contactele din argint si atunci poate suporta o putere mult mai mare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări