Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VTP in comparatie cu alte doua modele.-pt cei ce au ascultat

diasomie

Postări Recomandate

Nu stiu daca sa o numesc experienta ...in ultimii 2 ani am facut 4 perechi de incinte. pe 2 apoi pe 3 cai si apoi VtP-urile. Marea buba este ca NU am la ce sa compar, Nu am cunoscuti in iasi audiofili.Mai demult am colaborat cu userul "shambala" un domn foarte saritor. S-au rupt relatiile treptat. Cred ca trebuie sa ascult un user de aici si sa caut o deplasare la Bucuresti sa imi ciulesc urechile intr-un show room. Cultura muzicala la mine a reprezentat-o doar ...muuulte concerte de camera , filarmonica si pastrez tot timpul in "timpane " sunetul acela NATURAL de coarda, percutie, pian, vioara, voce... in rest cred ca doar media galaxy mi-a aratat cum suna niste boxe comerciale cu standflooruri ( 3-4 cai) jbl sau technics sau ce s-or mai gasi. Marturisesc ca asa, in trecere , timp de 1 minut , acele exemplare expuse imi arata destule deficiente. Bas infundat si necontrolat , ceva distorsiuni, inalte fasssaite ( adevarul este ca acolo se da si taare ca sa arate cat de potente sunt)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

10

• ratza

6

• diasomie

4

• PaulAlex90

3

Top autori în acest subiect

E foarte bine ca ai ca referinta sunetul natural, iti va fi mai usor. O sa fie destul de greu sa gasesti sisteme audio care sa redea corect muzica clasica la bani putini. Cat despre boxele din mediagalaxy ai observat corect! Asta e primul pas, pacat ca sunt atatia oameni care nu observa si le plce acea bubuiala infundata!Numai bine si succes in cautari!

Link spre comentariu

Nu stiu daca sa o numesc experienta ...in ultimii 2 ani am facut 4 perechi de incinte. pe 2 apoi pe 3 cai si apoi VtP-urile. Marea buba este ca NU am la ce sa compar, Nu am cunoscuti in iasi audiofili.Mai demult am colaborat cu userul "shambala" un domn foarte saritor. S-au rupt relatiile treptat. Cred ca trebuie sa ascult un user de aici si sa caut o deplasare la Bucuresti sa imi ciulesc urechile intr-un show room. Cultura muzicala la mine a reprezentat-o doar ...muuulte concerte de camera , filarmonica si pastrez tot timpul in "timpane " sunetul acela NATURAL de coarda, percutie, pian, vioara, voce... in rest cred ca doar media galaxy mi-a aratat cum suna niste boxe comerciale cu standflooruri ( 3-4 cai) jbl sau technics sau ce s-or mai gasi. Marturisesc ca asa, in trecere , timp de 1 minut , acele exemplare expuse imi arata destule deficiente. Bas infundat si necontrolat , ceva distorsiuni, inalte fasssaite ( adevarul este ca acolo se da si taare ca sa arate cat de potente sunt)

Subscriu si eu !Exista unii ( ingrijorator de multi ) care parca au creerul spalat si cauta tocmai acel sunet oribil !!!!!!!
Link spre comentariu

Da, ma bucur ca oamenii lucreaza si cauta ceva bun! Perfectiunea este totusi prea mult spus! Totusi, discutia a inceput gresit, cu o comparatie intre incinte, comparatie care este de la inceput subiectiva! Am recomandat totdeauna ca fiecare sa-si stabileasca un sunet de referinta la care sa se raporteze: sunetul propriu de referinta, intelegand in special timbrul sunetului. Sigur, am observat ulterior ca cei mai multi se izbesc de o problema grava: nu au unde sa asculte multe incinte, si, mai ales in conditii corecte de test, una langa alta. Spun asta pentru ca:- memoria auditiva este scurta ( asta face ca la audierea unei incinte sa ni se para ca suna mai bine sau mai prost fata de alta, dar, la un test corect rezultatele initiale sa fie infirmate);- obisnuinta este a II-a natura ( ceea ce insemna ca daca te-ai obisnuit cu un lucru, comparatia cu altul, chiar superior calitativ sa fie irelevanta si subiectiva).Cand am afirmat ca anumite proiecte pe care le-am lucrat in timp sunt comparabile cu incinte scumpe pentru marea majoritate, am afirmat pe baza caracteristicilor tehnice (comparabile!) si NU pe baza timbrului!!! Nu se poate face o ierarhizare pe baza timbrului exact din motive subiective! (Eu ascult pe o pereche de VTP cu BM12CXA, desi am incinte de marca, la care nu am ce sa reprosez, dar, comparativ, imi place rezolutia, transparenta si detaliul celor facute de mine, chiar daca nu sunt la fel de liniare sau de compensate in impedanta, sau mai stiu eu ce!)- in cele mai multe din cazuri, inregistrarile actuiale sunt destul de slabe calitativ, in special comprimate, ceea ce altereaza raspunsul total al sistemului. Dar, pe inregistrari corecte sau pe vinil, putini au mai obiectat la calitatea redarii, atat a incintelor cat si a restului sistemului, care nu li s-a parut prea audiofil!!! :smt010 - am mai intalnit si cazuri de oameni care dupa ce asculta o melodie de pe un disc, se declara multumiti de bas, dupa alta se declara nemultumiti de inalte si dupa a treia reproseaza ceva pe medii: pai sa ma ierte D-zeu, astia nu stiu exact ce vor! :rock: O incinta reda pana la urma ceea ce i se da, iar daca i se pare ca haraie inalta la o melodie, ar trebui sa-i haraie tot timpul, la toate piesele! Altfel ii trebuie o pereche de incinte la fiecare 2-3 melodii!- multora li se pare ca apar lipsuri pe anumite zone ale spectrului audio. Partea proasta este ca atunci cand faci o masuratoare in conditiile in care s-a facut auditia, te trezesti ca, de fapt e doar o parere, datorata, de cele mai multe ori unor obiceiuri de nedorit in practica auditiei.In rest, e bine sa nu se dramatizeze performantele unor incinte industriale, la preturi mici au performante pe masura si, sunt, de cele mai multe ori proiectate astfel ca sa fie vandabile si sa se inscrie in trendul actual.Daca veti cauta si studia caracteristicile de raspuns la 10 - 20 de incinte bookshelf, de exemplu, multi ar avea revelatia ca au in dotare incinte care nu au nimic in comun cu ceea ce se clameaza pe forumuri: sunetul pur, natural, liniar, si alte basme cu Greuceanu! In realitate au niste jucarii fortate sa raspunda astfel ca sa impresioneze in magazin si sa fie cumparate! Un bas fortat, o inalta mai mult sau mai putin umflata si restul ce ramane! Desigur, asta nu-i impiedica pe multi sa le placa sunetul dat!Unii sustin ca un tip de incinta este superior altuia: gresit! Nu-i place lui ceva! Asta-i alta mancare de peste! Cineva spunea ca OB reda cel mai bine basul! La HiFi Arena, referinta de la Jamo, cu tot ajutorul unui DSP nu a reusit sa impresioneze pe nimeni! Si asta cu woofere enorme si special concepute! Daca adaugam si celelalte deficiente greu de contracarat in exploatare, avem imaginea clara a subiectivismului in aprecierile incintelor.Din pacate, azi e destul de greu sa abordezi constructia unei incinte inchise. Putini constructori de difuzoare mai fac difuzoare dedicate incintei inchise. Constructia unei incinte BR corecte e usoara doar in mintea celor care cred ca un program free share pe net rezolva situatia. La fel de superficial se trateaza si proiectarea retelei de separare, dupa care vina cade in capul celui care a dat proiectul! E chiar hazos! Inca o data subliniez, fara sa stii ce vrei NU obtii niciun rezultat satisfacator!
Link spre comentariu

Cineva spunea ca OB reda cel mai bine basul! La HiFi Arena, referinta de la Jamo, cu tot ajutorul unui DSP nu a reusit sa impresioneze pe nimeni! Si asta cu woofere enorme si special concepute!

Eu am spus asta ?i explic imediat ?i de ce. Ascult foarte mult muzic? l?ut?reasc? veche, mai ales cînd am ocazia s? mai prind o presta?ie live a vreunui l?utar. Pentru mine sunetul de referin?? este cel real ?i instrumentele sun? parc? mai real cu OB. E adev?rat c? difuzoarele la care ascult nu coboar? mai deloc în frecven??, fiind 2 eliptice Tesla de band? larg?. Comparativ cu acestea VTP-urile coboar? excelent ?i se apropie de sunetul profund acela de contrabas, îns? pr?p?ditele alea mici parc? te înv?luie ?i am exact senza?ia aceea din aer liber. Nu ?tiu cum s? explic, parc? sunetul m? izbe?te undeva în gît, ca ?i cum a? vorbi.
Link spre comentariu

Postul domnului Mateescu(cu cateva adaugiri mai tehnice) ar trebui pus sticky si titlul scris cu litere rosii de-o schioapa: "cititi inainte de a va apuca de incinte"

Link spre comentariu

Totusi a se remarca in poza spatiul de care dispun OB-urile lui Nelson sa respire!

Crezi ca daca ai un basreflex cu portul pe spate,diferentele de distanta (fata de peretele spate) sunt foarte mari?Eu am constatat ca max. 90cm la ob. este suficient,mai ales daca ai un absorbant pe spate.
Link spre comentariu

De acord felixx, dar multi oameni care stau la bloc nu prea au acesti 90 cm si liberi. Nici eu care stau la casa nu am. La boxele cu portul bass-reflex pe spate, din ceea ce am experimentat eu, 50 cm e suficient fara niciun fel de tratament acustic(dar cu pereti din caramida, la peretii de beton e cu totul alta treaba). In rest, OB-urile sunt foarte bune. Cam aceeasi chestie e si cu electrostaticele, suna foarte natural dar sunt greu de pozitionat si greu de condus.

Link spre comentariu

Dac? a?i vedea cît loc am eu, m-a?i întreba de ce dracu' mi-am mai f?cut boxe.EDIT: felixx, abia acum am v?zut c? boxele tale sînt prezentate de altcineva. E?ti tare! :yawinkle:

Link spre comentariu

Astea pe care le am acum au 1,1 metri în?l?ime. Problema e c? nu sînt a?ezate simetric, nici camera nu e antifonat? cum ar trebui, nici... multe :smt001

Link spre comentariu

Dac? a?i vedea cît loc am eu, m-a?i întreba de ce dracu' mi-am mai f?cut boxe.

Exact! :smt005 Acum serios, daca spatiul de auditie nu e bun, incintele nu vor canta nici pe departe la potentialul lor maxim(asta zic din testate). De aceea in anumite situatii se preteaza si monitoarele. Eu personal prefer unei bubuieli generale un sunet clar si cu mai putin bas(aici e o chestie mai complexa, cum a explicat si domnul VTP e usor sa "chinui" o boxa mica si nu mai cante muzica). Desigur, la modul absolut o incinta foorstander, OB, electrostatica, ominidirectionala etc. mare cu difuri sanatoase, capabila sa redea muzica la adevarata ei maretie este de preferat, dar am ascultat si incinte in camere de bloc, care aveau bas dar sunau aiurea din cauza mediului. Sincer as fi preferat niste monitoare cu putin bas in acel caz. Aici e valabil si reversul medaliei, daca avem o camera cu mult damping sau foarte mare, niste incinte mici(bookshelfuri) zici ca nu mai au vlaga si sunt usor pierdute, pe cand niste incinte serioase pot suna de-a dreptul fenomenal.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Un lucru e clar, in orice conditie: spatiul de auditie nu poate fi idealnici pentru cei care au castel pe Loara, sau in Scotia, sau, au chiar sala Operei Scala din Milano! Totdeauna va fi ceva in neregula, vis-a-vis de conditiile teoretice ideale! :smt010 Dar .....! Dece sa te chinui cu incinte proaste, sau cu bookshelfuri oricat de bune in aparenta? Chiar daca nu le poti oferi un spatiu foarte bun, SIGUR o incinta buna va da mai multa satisfactie decat un stift de supermarket, chit ca perechea de incinte in cauza va fi inghesuita in spatiu mic, mare sau impropriu (mai mult sau mai putin!)Abia am venit de la Sibiu (unde, by the way am avut o scurta intrevedere cu userul ratza, cu care sper sa ma mai vad cand voi mai avea ocazia), unde am ascultat 1/2 ora orga Bisericii Evanghelice, in conditii dificile (schele imense montate in interior si un cover de plastic protejeaza orga!Asta nu inseamna ca nu poti asculta o muzica ce te infioara, chiar daca se vor gasi tot felul de nerozi care sa faca teorii absurde si sa-si dea aiurea cu presupusul! :goodman: Ideea este ca muzica trebuie ascultata totdeauna, iar observatiile rezultate din auditie sa sporeasca experienta fiecaruia!Atunci, ca un exemplu: dece sa te chinui cu bookshelfuri, care, din start, facute de oricine vreti, sunt lucrate cu compromisuri clare pentru a fi vandute? Dece sa dai banii pe niste produse de mare serie, luate din supermarketuri sau online, orbeste, cand poti sa te documentezi, sa vezi ce-ti place si eventual sa abordezi un rational un proiect care a fost lucrat si testat de mai multi, eventual sa asculti rezultatul muncii lor!Putini au facut teste corecte ca sa compare o incinta bine lucrata in regim DIY cu o incinta de fabrica din aceiasi gama de pret. Multe pareri se bazeaza pe idei citite ici si colo, fara experienta proprie si mai ales pe experienta inexistenta a unora care fac ceva, dar nu au targetul fixat: asa se ajunge ca unii sa tot lucreze fara sa fie multumiti de nimic. Sunt absolut convins ca in aceste cazuri, si daca ar dispune de sume nelimitate, tot nu ar sti ce sa aleaga!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări