Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VTP in comparatie cu alte doua modele.-pt cei ce au ascultat

diasomie

Postări Recomandate

m o intrebare mai aiurea. dar trebuie sa o adresezSe poate face o ierarhie a calitatii sunetului pt urmatoarele :1) VTP-uri pa800k si pct 300 facute ( de mine) corect (e subiectiv insa pt ca nu cred ca sunt duse la nivelul maxim de executie cerut sau facut de Dl Mateescu) si stiu ca NU ati ascultat incintele mele. DAR poate ati ascultat VTP-uri facute cu aceste difuzoare sau dupa aceeasi schema.( e un post dedicat pt VTP uri dar am considerat ca nu ma incadrez in el pt ca se postau sfaturi de executie si post executie ) 2) pereche de boxe MAGNAT MONITOR 220 (3.5 mil perechea)# sensibilitate (1W/1m): 91dB# raspuns in frecventa: 34Hz - 35KHz# frecventa crossover: 3500Hz# tip incinta: bass-reflex# diametru woofer: 21cmsi3) Monitor Audio Bronze Reference BR2 8.5 milioaneo Raspuns in frecventa 42Hz - 30KHzo Diametru woofer 16.5 cmle-a ascultat cineva?In orasul unde sunt nu este "showroom" pt asa ceva si nici nu am la cine sa le ascult.Intreb pt ca atat eu cat si un amic vrem sa mai adaugam inca 2 boxe ( fiecare ) la set-up-ul nostru. Pe mine VTP-urile m-au costa cu toate materialele si finisajele, pe pal melaminat 7 milioane anul trecut.Se merita sa cumpar Monitor Audio Bronze Reference BR2 / MAGNAT MONITOR 220 sau sa fac in aceeasi bani VTP-urile? Cum stau cu calitatea intre ele?Restul sistemului (la mine) e Sansui AU-D5 si player Denon /marantz cd 580 ( parca)Se pot folosi folosi de pilda magnat monitor 220 pe post de sateliti cu VTP-urile ca frontL si front R.(doua amplificatoare cu cate doua boxe)?In concluzie, intrebarea priveste pozitia VTP-ului pa800k si pct 300 vis a vis de cele doua modele de boxe mentionate.Si sa va spun si de ce am intrebat.. mai multe prsoane pe forum( uri) , nu stiu daca in cunostinta de cauza sau nu ..au afirmat ca VTP-urile nu merita si ca , chiar si incadrul sistemului modest pe care il detin , LIMITEAZA restul componentelor....:(( adica sunt piesa cea mai slaba.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

10

• ratza

6

• diasomie

4

• PaulAlex90

3

Top autori în acest subiect

Lumea nu prea are cum sa iti zica un clasament, pentru simplul motiv ca astfel de clasamente sunt subiective si tin de gusturile fiecaruia. Acum ce sa zic, dupa parerea mea nu prea e bine sa amesteci lucrurile dar daca asta vrei ok. Dintre incintele mentionate de tine am ascultat Monitor Audio BR2 care se aud bine la banii lor, deci le recomand, asta daca se imperecheaza bine si cu ampliful, deci din nou trebuie sa te duci la showroom cu ampliful in brate daca vrei sa faci o alegere pe care sa nu o regreti. Aceste boxe au un sunet un pic mai rece si metalic, care merge bine pe muzica rock de exemplu. MM220 am inteles ca sunt ok si ele dar sunt inferioare celor de la MA br2 dar si costa pe jumatate.

Link spre comentariu

Eu nu mai suport sunetul din bas reflex dup? ce mi-am terminat VTP-urile, m? disper? basul ?la prelung. Pentru mine sunetul de referin?? ?i care se aude cel mai natural e cel de open baffle, care cred c? va urma în viitor, numai c? tre' s? strîng ni?te moloz.

Link spre comentariu

Acum sa nu aruncam la gunoi sunteul de bass-reflex. Am ascultat incinte serioase bass-reflex si aveau un bas natural de inlemneai. Astea mai "trancotare" da au un bas bubuit dar daca sunt implementate cum trebuie pot suna foarte bine(de fapt orice fel de incinta sau amplficator sau cd-player cam pe orice tehnologie poate suna bine daca e facut calumea). Nu spun ca un open baffle nu are bas natural, dar gandeste-te cati oameni au loc in casa astfel incat sa le pozitioneze si corect pentru a obtine acel bas?

Link spre comentariu

Acum sa nu aruncam la gunoi sunteul de bass-reflex. Am ascultat incinte serioase bass-reflex si aveau un bas natural de inlemneai.

Boxele pe care le-ai ascultat sigur nu costau doar 800-900 de lei.
Link spre comentariu

Boxele pe care le-ai ascultat sigur nu costau doar 800-900 de lei.

Asta clar, dar si la acesti bani, sau pe aproape, daca ai indemanare se pot face incinte bass-reflex decente, mai ales pentru oamenii care, dupa cum spuneam mai sus, pur si simplu nu au unde sa puna open-baffleuri care sunt mai problematice la acest aspect. Sa nu mai zicem de gusturi aici, ca poate unora nu le plac open baffleurile cu toate ca au un bas mai corect. Asta-i viata!
Link spre comentariu

In concluzie, intrebarea priveste pozitia VTP-ului pa800k si pct 300 vis a vis de cele doua modele de boxe mentionate.Si sa va spun si de ce am intrebat.. mai multe prsoane pe forum( uri) , nu stiu daca in cunostinta de cauza sau nu ..au afirmat ca VTP-urile nu merita si ca , chiar si incadrul sistemului modest pe care il detin , LIMITEAZA restul componentelor....:(( adica sunt piesa cea mai slaba.

Daca merita sau nu, hotarasti ty, nu trebuie sa te iei nici dupa d-nul Mateescu nici dupa x sau y.Inainte de a lua alte boxe incearca si bass-reflex-urile cu pa-800 si pct-300 ca poate ramai surprins de acolo...
Link spre comentariu

da, multumesc pt raspunsuri, dar nu m-ati lamurit. Inteleg ca tine de gusturile fiecaruia. INSA dl Mateescu afirma ca bat boxe de 3000 euro ( daca ma scormonesc gasesc si afirmatia categorica a dumnealui pe net) :smt017 Ce sa zic ???? Sincer nu am unde sa le ascult in incinta inchisa/bass-reflex, nu am unde sa ascult BR2 sau 220-ul. In Iasi nu este nici un showroom, amici in domeniu nu am.Parca traiesc pe alta lume in carantina, cu virusul audiofilus bacilococus. Si mi-e greu sa cred ca diferenta intre ele tine doar de subiectivismul fiecaruia. Adica ASA cum s-a spus mai sus ca DA BR2 bate la fund 220-le ( si multi au afirmat asta , fara pareri opuse) trebuie sa fie si o distinctie intre BR2 si VTP urile cu difurile mentionate. UNa mai buna alta mai putin buna. Chiar nu le-a ascultat nimeni pe amandoua? sau macar prin comparatie.....Ma mai gandesc la un lucru. Dupa pretul materialelor/difurilor VTP-ul este mai scump. Pot sa spun deci ca foloseste componente mai bune? Sau acum ne lovim de implementarea unei scheme de constructie?Multumesc.

Link spre comentariu

Nu te supara, dar vrei sa facem comparatie intre boxe extrem de diferite, este practic imposibil.Ce asculti? Inteleg ca vrei un bass corect, iar VTP-urile te-au dezamagit...crede-ma, la VTP-uri este o chestiune de amanunt sa modifici radical sunetul....ce vata ai folosit? ce filtru?difuzoare?Daca vrei un bass superb, incearca Magnat 880, eu sunt foarte multumit...ascult orga, in special Bach(BvW595 suna incredibil pe MM880). Cu MM220 nu vei avea bass suficient, dar in schimb mediile sunt mai curate decat la standfloor-uri. Stima.

Link spre comentariu

da, multumesc pt raspunsuri, dar nu m-ati lamurit. Inteleg ca tine de gusturile fiecaruia. INSA dl Mateescu afirma ca bat boxe de 3000 euro ( daca ma scormonesc gasesc si afirmatia categorica a dumnealui pe net) :smt017

El se referea la boxele facute in regim DIY in general, nu cred ca se referea exact la aceasta combinatie de difuzoare.MM220 le-am ascultat mult timp, le are un prieten de al meu, tot timpul le aud cand merg la el.Pa800 si pct300 in br le fumeaza.BR2 alea de la Monitor Audio nu stiu cum sunt, intreaba-l pe Sharky, el le-a avut. Si el parca zicea ca nu is nimic special.
Link spre comentariu

Ma determinati sa fac si niste pa800k si pct 300 in bas reflex....:) macar pt a le auzi .( avand in vedere ca au constructia mai usoara decat VTP-urile si volumul mai mic. Oi avea o camera mai mare dar sa pun 4 namile ca VTP-ul ....brrr.)ma tot gandesc sa incerc un surround cu 4 sateliti + 1 front (cu pa800k si pct 300). Am avut la probe pe doua amplificatoare 4 sateliti( 2 VTP-uri + 2 chinezarii ce bubuiau aiurea si nu reuseam sa le fac sa sune la unison )Pt cineva mai de sus: DA m-au cam dezamagit la bas VTP-urile..De cand le am nu imi mai place bubuiala clasica de incinte BR ieftine dar VTP-urile astea in tot basul bun si controlat pe care il dau prezinta totusi o gaura in zona de jos pe care nu am reusit sa o corectez. Ceva ii lipseste la melodie.Referitor la faptul ca bate sau nu incinte de peste 3000 Euro Dl mateescu se refera exact la modelul ACESTA de VTP-uri . Cand a facut afirmatia discutam pe un post dedicat modelului respectiv de VTP. Caut acum textulAM GASIT : """""Cineva spunea ca proectul cu 800K +pct 300 este superior incintelor comerciale de 400 euro. Bine executat, cu up-grade la incinta si filtre, puteti adauga fara lipsa de modestie inca un zero la cifra mentionata. Toata chestia tine de executie si finisaje. In gama 2.000 - 4.000 euro am ascultat suficiente incinte pe 2 cai, ca sa pot face aceasta afirmatie. In aceasta gama conteaza in pret, foarte mult, finisajul. deci, totul tine de constructor.SUCCES!"""" aici viewtopic.php?f=4&t=23530Asa sa fie dle Mateescu !

Link spre comentariu

Daca ai un model de boxa cu difuri bune NU inseamna automat ca si bate incinte de x mii euro! Asta depinde in proportie de 99.99% de cel care le construieste. Cu alte cuvinte, chiar daca ai piese(in cazul asta difuzoare) bune si un proiect calumea nu inseamna ca o sa si iasa ceva de exceptie. Stii cum e vorba, dracul sta in detalii. Trebuie sa stii cum sa bibilesti o incinta pe la filtre, la damping sa mai faci modificari la constructie(ca poate ceva nu suna bine) la amplasarea difurilor pe baffle etc. toate astea insotie de masuratori. Dar pentru a stii ce modificari sa faci iti mai trebuie ceva: o referinta, adica sa ai acces la un sistem audio calumea la care sa te raportezi si pe care sa iti formezi urechea si asta pentru ca daca pana acum ai ascultat, sa zicem, la combina Sony atunci chiar si prima incercare de incinta o sa sune divin fata de ce erai tu obisnuit. Probabil ca se poate obtine un sunet foarte bun din acesta combinatie, dar parerea mea e ca trebuie sa fii un maestru ca sa te ridici cu acest proiect la nivelul unor incinte de 3000 euro. Zic asta pentru ca am ascultat si incinte de acest nivel, incinte serioase nu porcarii(ca exista si d-astea pe piata, care costa mult si suna prost) si sunetul acela e destul de greu de obtinut si cu multa experienta in domeniu.PS. un sfat: NU te lua dupa reviewuri. Ale nimanui, indiferent cine o fi el pentru ca nimeni nu stie cum iti place tie sunetul sau ce cauti la sunet. Cel mai bun lucru care poti sa il faci e sa dai o raita odata pana intr-un oras cu un showroom si sa asculti diverse incinte si atunci lucrurile vor fi mai clare.Oricum bafta la incinte daca vrei sa te apuci de ele!Later edit:Inca o chestie legata de incinte de acest nivel(3000 euro): Daca nu sunt integrate intr-un sistem calumea(adica electronicele sa fie minim la aceelasi nivel ) camera de auditie, pozitia aleasa calumea, cablare(da nu e un mit audiofil) atunci nu sunt puse in valoare si se poate trage o concluzie gresita cum ca acele boxe suna prost. De asemenea e valabil si reversul medaliei: Sa zicem ca tu ai facut niste incinte, atunci nu ai cum sa iti dai seama daca se ridica la nivel sau nu decat daca ai pe ce scule audio sa le testezi(ca daca le dai muzica din PC printr-un amplif cu LM atunci degeaba).

Link spre comentariu

Ma determinati sa fac si niste pa800k si pct 300 in bas reflex....:) macar pt a le auzi .( avand in vedere ca au constructia mai usoara decat VTP-urile si volumul mai mic. Oi avea o camera mai mare dar sa pun 4 namile ca VTP-ul ....brrr.)

Incearca si BR-urile.Fa filtrul prima oara sa vezi si tu cum se aude cu filtrul recomandat pt BR-uri, e pe forumul poweraudio.Incerci filtrul ala pe VTP-uri si daca esti multumit, faci si incinta, bafta.
Link spre comentariu

BR2 alea de la Monitor Audio nu stiu cum sunt, intreaba-l pe Sharky, el le-a avut. Si el parca zicea ca nu is nimic special.

Is destul de calumea fata de ce mai poti gasi la banii aia, dar cu vtp-uri nu te apropii de ele decat daca depui multa munca. Dupa cum scrie mai sus: cu mici amanunte modifici radical sunetul.Pe langa modificatul filtrului (care la orice boxa conteaza f mult) pana dai de varianta optima, o importanta foarte mare o are vata din boxa.Aceste aspecte o sa iti mance bine de tot nervii pana pui totul la punct.Daca nu esti perseverent si plin de rabdare eu as spune sa iti cumperi care dintre incintele alea doua ti le permiti sau sa incerci pa800 si pct in bas reflex. Aici sansele de reusita sunt mult mai mari.
Link spre comentariu

Intro prima faza, daca nu ai prea multa experienta la facut boxe, as recomanda si eu cumpararea de incinte. Astfel vrei putea sa iti faci o idee cum suna un sistem audio, si apoi vei avea si cu ce sa compari boxele construite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări