habarnam Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 Stie cineva unde pot gasi o schema pentru a putea programa familia dspic?Am cautat pe google, dar n-am gasit decat variantele comerciale. Aproape toate sunt pe USB :roll: , nimeni nu da nici o schema :( Ideea este ca uC suporta ICSP, deci metoda de scriere nu poate sa difere prea mult. Orice sugestie este binevenita. Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 pe site-ul microchip nu ai gasit nimic macar despre protocolul de programare? pentru pic-uri erau cu gramada Link spre comentariu
habarnam Postat Martie 4, 2005 Autor Partajează Postat Martie 4, 2005 am gasit protocolul de programare, dar preferam o combinatie programator+soft de programare. chiar nu m-as apuca sa scriu eu un program de genul ic-prog. :( Link spre comentariu
bobtech Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 daca zici ca suporta ICSP, ai incercat cu un programator ICSP ?recunosc, ca nu am avunt inca de a face cu dsPIC Link spre comentariu
habarnam Postat Martie 5, 2005 Autor Partajează Postat Martie 5, 2005 eu folosesc jdm + ic-prog. ic-prog nu are dsPic printre circuitele suportate, si nici nu am gasit vreun soft (free) care sa stie sa programeze asa ceva cu programator facut acasa.cred ca ar fi bine sa arunci o privire peste niste datasheet-urile de la dspic sau macar peste brosura scoasa de microchip pt a te convinge ca merita. Link spre comentariu
CristianC Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 Eu am programat dsPIC cu MPLAB ICD2. Cred ca e cea mai ieftina solutie. Link spre comentariu
bobtech Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 da, se pare ca mplab 7.0 ofera suport si pentru dsPIC prin ICD2. versiunea 6.5 oferea suport doar in versiune betta (ce-i drept n-am testat nici o varianta). daca vrei, scrie un bootloader pentru dsPIC si ti-l programez eu cu ICD2 (daca nu ai) Link spre comentariu
bogdanel Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 Apropos de icd2: am hotarat sa trec shi eu de la icd1 la icd2. Am facut schema, am programat 877A cu bootloaderul dat de microchip, bl**.hex, dar nu merge, mplab 7.01 nu reusheste sa incarce sistemul de operare in pic (pe serial). Daca atzi mai avut astfel de probleme mi-ar pare bine daca mi-atzi da shi mie un bootloader sa merga pe 876A ori 877A. Multzumesc de pe*acuma. Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 off topicbogdanel, misto soarece Link spre comentariu
bogdanel Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 merci, aghora17bine bine, eu va arat shoarecele de atata vreme shi nu-mi lasa nimeni un bootloader :cry: Link spre comentariu
bogdanm Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 bogdanel, ia vezi pe aici: http://home.t-online.de/home/5200546613 ... ext01.html Link spre comentariu
bogdanel Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 merci bogdamnAm incercat shi bl010101.hex, trimis de microchip cu mplab, dar nu merge. Eu nu am decat 876A sau 877A, iar in shema este 876 sau 877, astfel incat cred ca aici este hiba. Am citit pe alte forumuri despre icd2, am incercat cu toate bootloaderurile posibile, dar nu merge. Shtiind ca era o problema de genul asta cu ICD1, pe care nu puteai modifica firmwarele decat deca aveai 876 in ICD, ma intreb ce e de facut. ICD2 shi-a facut cineva pe forumul asta? Link spre comentariu
habarnam Postat Martie 8, 2005 Autor Partajează Postat Martie 8, 2005 are cineva o schema pt ICD2? Link spre comentariu
bogdanm Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 Uita-te la link-ul meu anterior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum