cruela Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 Intr-o zi am gasit un cd-rom si un mouse in dulap.M-am gadit sa le folosesc la ceva.De la mouse mare lucru nam reusit sa scot, numai cablul de legatura la PC (nu e PS/2 e dinala lat adica serial), iar cd-romul este functional.Daca mi-ati putea da niste idei cum sa le folosesc sau pentru ce sa le folosesc.Eventual niste scheme simple.Multumesc anticipatP.S. de la mouse eventual senzorii mai sunt de folos.... Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 shoarecul daca e vechi(nu optic),poti sa ii scoti ansamblul optic +rotitele perforate si sa le folosesti ca encodere pentru a masura o distanta sau nr. de rotatii.mai poti folosi la unele aplicatii si cablul(parca era ecranat).altceva nu prea vad mare lucru de refolosit :smt010 Link spre comentariu
cruela Postat Iunie 21, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2008 cu cablul acela nu pot lega ceva d pc?ceva led-uri sau ventilatoare? sau stiu si io... Link spre comentariu
gogoo Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 cu cd romul poti sa-ti aci cd player :P Link spre comentariu
cruela Postat Iunie 21, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2008 numai asha simplu sau trebuie ceva montaje separate?fiindca am auzit ca se poate face si simplu si cu montaje, dar cu montaje nu ma complic ca e prea mult de lucru. daca stii vreo metoda simpla ar fi binevenita Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 Daca cd-playerul e din ala mai vechi, care are iesire pe casti, atunci e simplu, ai deja tot ce iti trebuie. Daca nu, e mai complicat, dar oricum nu prea se merita petnru ce se poate scoate din el. Link spre comentariu
cruela Postat Iunie 21, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2008 si in legatura cu cablul d la mouse ce se poate face?ceva leduri sau coolere pot lega la el sau nu? Link spre comentariu
wingless Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 si in legatura cu cablul d la mouse ce se poate face?ceva leduri sau coolere pot lega la el sau nu?Depinde ce mouse era daca era pe port serial COM sau pe port USB Probabil ca e e serial in cazul asta nu o sa poti sa scoti foarte multa putere pentru a iti alimenta montaje de putere ventilatoare/motoare etc. poate un ledUn montaj mai inteligent ar fi un detector de telecomanda exista si softuri prin care poti antrena PCul sa recunoasca aproape orice telecomanda de la televizor DVD Player etc si sa controlezi winamp sau alte aplicatiiPoti incepe sa citesti de aici http://www.lirc.org/receivers.htmlcu CDROM-ul daca il dezasamblezi nu o sa gasesti mare lucru folositor un motoras de curent continuu pentru tava si un motor brushless greu de controlat care roteste cdul. Multe rotite de plastic si o placa cu electronica cu multe SMDuri => incearca sa il folosesti cu totul (sa faci un cd player ) Link spre comentariu
Vizitator gabyneagu Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 led-uri poti lega pe cablul acela,dar ventilatoare ,eu zic sa nu te complici.Venturile au un cosum mai maricel ca electronica mouseu-lui(dsi daca este model mai vechi,adica probabil cu o calitate mai buna)poate duce un ventilator.ai 4 sau 5 fire,poti face 1 pereche dubla(dublezi firelel cite 2) si atunci alimentezi ceva un pic mai mare consumator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum