Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 6x35W cu LM4781 si microcontroller

Vizitator microjean

Postări Recomandate

Vizitator microjean

Schema si cablajul le gasiti la http://microjean.go.ro/

Lucrez deja de 6 luni numai la schema, am schimbat 3-4 solutii privind controllerul.

Iata, pe scurt, cam ce ar trebui sa faca:

- amplificator 6 canale de 35W (teoretic) fiecare;

- control numeric volum, bass si treble;

- timer on/off, afisaj ora (ceas de timp real);

- tuner radio comandat numeric;

- telecomanda IR;

- actionare motor pentru volum;

- ventilator controlat in functie de temperatura radiatorului;

- amplificator casti cu jack-detect;

- interfata afisor LCD;

- interfata 4 taste;

- interfata RS232 cu PC-ul;

Inca nu am realizat cablajul pentru ca au tot venit idei noi.

Astept si parerea voastra.

microJean

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghettoman

5

• niq_ro

3

• habarnam

3

• GigiZ

2

Top autori în acest subiect

Vizitator microjean

Ideile au venit in functie de ce aveam prin sertare. Pe cam toata partea audio scrie 'Free Samples from National Semiconductors' :)In ceea ce priveste modulul radio... am avut o placa de sunet pe ISA care a avut un modul radio foarte bun. Avand in vedere ca nu mai avem ISA pe placile de baza de cativa ani buni, am hotarat sa o scot de pe placa de sunet si sa-i fac interfata cu microcontrollerul.Are un cip SONY CXA1538 pe partea de radio si un oscilator PLL Rohm BU2614.Mai am de studiat la partea soft a interfatarii acestora.LCD-ul este ... inca nu m-am hotarat... 2x16, 4x16 sau 2x20 fluorescent Noritake. Au interfata identica si ... sunt prin sertar :DCred ca am clocit-o destul, in maxim o saptamana o bag la produs.PS Se pare ca amplificatorul meu a ajuns un accesoriu audio...

Link spre comentariu

Se pare ca amplificatorul meu a ajuns un accesoriu audio...

eu sunt de vina :wink: dar partea de intrare in amplificator e deosebita, nu partea de putere in sine :d
Link spre comentariu

schema aia e facuta de tine, sau luata de altundeva?ma mira faptul ca este ffff mare, si probabil va avea un cablaj greu de facut.De ce ai ales lm1036? Si de ce sunt atat de multe circuite digitale pe langa microcontroller? :shock:

Link spre comentariu
Vizitator microjean

Schema e facuta de mine (nu e nici o inventie, sunt scheme tipice pentru amplificatoare, controller, etc.) iar cablajul este deja facut (vezi linkul de mai sus).

Asta, printre altele, e si jobul meu actual.

Am un amplificator deja facut cu potentiometre digitale LM1973, cu controller Atmel 8952, dar am vrut sa am si control de basi si inalte.

Circuitele digitale sunt multe pentru ca microcontrollerul nu are memorie interna si tre deci memorie externa care se face cu ce se vede pe schema.

Am mai precizat, fac cu ce am la indemana.

Link spre comentariu

ok, scuze pt neatentia cu cablajul. :oops: Ma intereseaza si pe mine subiectul, si de-aia te bat la cap. :roll: Oricum eu ma gandeam la un design mai simplu... ceva de genul tda8425 pt corector, cu tda7294 ca amplifuri pt sateliti si 4 tda7293 in punte/paralel pt sub. Ca si logica de comanda as folosi un pic16f87x + VFD 9caractere + IR + taste + PC.Ideea cu radio este excelenta, dar chiar nu ma pricep sa-mi construiesc unu, asa ca te-am intrebat pe tine de unde pot face rost de un modul controlabil digital.Oricum eu vreau sa-i pun si un modul de decodare stereo -> 5.1 (dolby prologic 1) si cateva optiuni pt reconfigurarea amplifurilor in functie de necesitati. Totul din soft.

Link spre comentariu
Vizitator dj_smoke

misto schema ... acum numai sa mearga ... :)vroiam sa te intreb si eu ceva , poate stii mai multe despre controlere si micro procesoare audio; stii sau stie cineva unde gasesc o schema ..... un fel de convertor ? din semnal digital sa imi faca semnal analogic ( ma refer in audio) dar sa se poate regla si niste frecvente ; poate si mai multe facilitati nu deranjeaza ... :d merci mult de ajutor....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

chiar e misto ...cool ...dar mi se pare multa munca dar zi-mi succesul il poti garanta pt atata munca?!sunt curios cu microcontrolerele astea chiar aveti scule sa la programati sau le luati de pe undeva gata programate adica de la adelaida sau de la connex....?! pls answer...

Link spre comentariu

chiaar am multe chestii despre programarea DE PE PCdin revistele connex DAR .....NU STIU CE SA MAI ZIC ...nu am lucrat cu asa ceva si am nevoie de un mic instructaj ca aia care incep sa srie sa citeasca ...:))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări