deep-blue Postat Aprilie 17, 2009 Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Tocmai ma gandeam cum sa fac sa-mi adaug si un halogen (lumina alba a unui LED nu are componenta spectrala continua si asta ii un neajuns destul de mare), cand am dat peste LED-ul asta. Nici asta nu corespunde unui bec cu incandescenta, da prea suna a distractie sa nu fie incercat candva. Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... p?t=226391 Pacat ca la noi este o problema cam mare si anume cea financiara :46 . Student fiind imi este greu sa ma descurc cu banii de pe o zi pe alta, darami-te sa fac tot felul de incercari, experimente si montaje. Greu domle greu... da nu termin eu odata facultatea asta... http://www.candlepowerforums.com/vb/for ... y.php?f=86 Link spre comentariu
deep-blue Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 Aveam nevoie de mai multe date, asa ca m-am pus sa vad ce caracteristici are chinezaria aia de dinam. Unul din scopuri era sa vad pe ce puteri pot conta la diferite viteze. Intr-o imagine cam asta am aflat: la 50 Hz (1.9 V in gol) corespunde la o viteza de 0.87 m/s (3.1 Km/h) [*:1s3sl61u]la 100 Hz (4.1 V in gol) corespude la o viteza de 1.64 m/s (5.9 Km/h). [*:1s3sl61u]Cu regula de 3 simpla, la 1 KHz corespund ~60Km/h. Viteza posibil de atins (sau chiar depasit) pentru scurt timp - eu am dat din mana la pedala, dar am gafait un pic pentru frecventa asta. In functie de sarcina tensiunea de la iesire atinge valori destul de mari.In privinta puterii masurate in sarcina lucrurile stau cam asa: [*:1s3sl61u]la 50 Hz (~3 Km/h) nu prea poate fi vorba sa aprinda mai mult de 2-3 LED-uri normale (~50 mW). [*:1s3sl61u]la 100Hz (~6 Km/h) deja se poate aprinde un bec mic de lanterna (~0.2W), deja se aprinde primul rand de LED-uri de la montajul pe care l-am prezentat intr-un post anterior [*:1s3sl61u]maximul care l-am atins cu sarcina de 47 ohm, a fost de aproape 5 W. Inca un lucru ciudat pe care l-am remarcat a fost forma de unda, destul de abatuta de la forma sinusoidala:[attachment=0]_150Hz_snapshot74_800x382.png[/attachment] Asta probabil ca schimba un pic calculele de putere, dar sper ca nu prea mult. Toate datele astea ma interesau nu numai pentru bilantul puterilor, dar si pentru ca vroiam sa aflu cum sa fac softul pentru microcontroller. Controller-ul ar urma sa comande vreo 10 LED-uri asezate aiurea peste tot pe cadru sau pe aparatori. Doar ca alegerea led-urilor (care trebuie sa se aprinda asemenea flash-erelor de pe avioane la aterizare/decolare) trebuie sa se faca dupa un altgoritm pseudoaleator cu prioritate pentru cele din spate la franare sau cu prioritate pe laterale in rest. Dar pana una alta, Sarbatori Fericite! (sau copy/Paste Fericit, dupa caz) Link spre comentariu
Vizitator catal4n Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 poti gasi pe piata dinam de 12v de exemplu in craiova in targ romanesti nou nout Link spre comentariu
Vizitator marian33 Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 http://totalmag.ro/vmchk/Lanterne-cu-le ... e.tpl.html Cred ca este f ok doar un mic adaptor mecanic pe roata! Link spre comentariu
Vizitator Seba Sama Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Salutare!Nu reusesc sa vad nici un atasament.... Cum merge treaba cu acumulatorul si dinamul? Am si eu intentia sa imi fac unul, cu tot cu instalatie pe leduri, ca tot vine iarna si voi avea mai mult timp. Am dinam in butuc si as vrea sa il folosesc, daca tot e acolo si nu face nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum