milet Postat Martie 23, 2009 Autor Partajează Postat Martie 23, 2009 Am gasit :MC33063AP1G Circuit integrat, DC/DC converter -40/85C DIP8 , pret unitar fara TVA: 1.16 RON,mi-am comandat 8 buc cat e minim.Eu o sa vreau sa folosesc aceste montaje si la ceva lampi cu LED care sa le alimentez de la masina,la 12V... Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 acum vreo 7 ani aveam o bicla pe care am pus un acumulator de 6v si 4Ah parca,cu o punte redresoare si un condensator+un filtru deparazitor de la un radiocass auto si cu ea alimentam doua faruri pe fata(becuri de 6v 0,5A) si un stop pe spate in care aveam 6 leduridinamul nu facea fata la incarcare noaptea,si cam o data pe saptamana acumulatorul intra la un ciclu de 4 ore incarcareera luat dintr-o lanterna multifunctionala(radio,tub neon,bec cu halogen) si avea incarcator la 220vdar se intampla de multe ori sa stau pe loc cu farul aprins,sau sa merg incet si atunci incarcarea dinamului era neglijabilapentru aprinderea "luminilor" aveam o cutiuta cu cateva butoane pe partea dreapta a ghidonului sub manerul de frana,si dinamul statea in permanenta cuplat pe roata cred ca mai am si o poza de atunci,dar trebuie sa o caut si sa o scanez Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 1, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2009 Am primit integratele MC33063AP1G...dar in datasheet-ul lor e cu totul altceva...vad tensiuni de 12V,18V....nu-i bun oare? Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 6, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Am facut montajul si sunt profund impresionat ce super functioneaza....deci scoate 4.7V exact chiar daca-i variez tensiunea de alimentarorul meu de la 5-15Volti,la iesire scote FIX 4.7Volti...si ce-i mai interesant , ca nu se incalzeste NIMIC,deci am alimentat un LED de putere de 2W printr-o rezistenta de 10ohmi si nimic caldura degajata...deci deduc ca are un randament f bun.Am mai schimbat si alte tipuri de bobine ,dar nu am observat nici o diferenta,banuiesc ca nu-i asa critica bobina.Mersi tare mult de indicatii!! Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Inca o intrebare:unde pot pune un potentiometru pentru a varia intensitatea luminoasa?Tot acest montaj,vreau sa-l adaptez la un felinar de camping,care vreau sa-l fac cu 4 led-uri de putere(1W) si ma gandeam sa-i fac si un reglaj al intensitatii luminii,decat sa fac un comutator sa cuplez/decuplez ledurile... Link spre comentariu
deep-blue Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Teoretic poti sa-l pui si in locul lui "R1" cat si in locul lui "R2". Mare ATENTIE: potentiometrul mecanic poate introduce intreruperi in circuit. In functie de unde e montat potentiometrul, aceste intreruperi pot provoca scaderi sau cresteri de tensiune la iesire mult diferite fata de tensiunea nominala (pot sa-ti arda LED-urile).O posibila schema ar fivariable_dcdc.ods.zip[/attachment]Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Nu am citit toate postarile. Eu pe bicicleta me am un far cu 5 led-uri, alimentate cu 4 acumulatori, iar pe spate am un stop cu 6 leduri alimentat cu 2 acumulatori.Acum ca sa nu umplu bicicleta cu cabluri si cu led-uri sau becuri vreau sa folosesc fibra optica... sa pun pe furca spate. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Nu am citit toate postarile. Eu pe bicicleta me am un far cu 5 led-uri, alimentate cu 4 acumulatori, iar pe spate am un stop cu 6 leduri alimentat cu 2 acumulatori.Acum ca sa nu umplu bicicleta cu cabluri si cu led-uri sau becuri vreau sa folosesc fibra optica... sa pun pe furca spate.Interesanta idee, dar totusi cu te putem ajuta noi? Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Cel mai simplu de realizat este prin varianta cu far si stop pe acumulatori pentru fiecare in parte.Am incercat sa-mi pun si un acumulator de 6V/4Ah dar cablurile aratau naspa pe cadru, singura solutie fiind gaurilrea lui si introducerea cablurilor prin teava cadrului.Cand mi-am luat cursiera (stiti voi ca are coarne ca de "berbec"), la capetele ghidonului i-am pus capace cu leduri rosii.Am vazut ceva pe net, foarte interesant , (pe instructables daca nu ma insel) o bluza cu semnalizare pe spate, pentru timp de noapte. Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Nu am citit toate postarile. Eu pe bicicleta me am un far cu 5 led-uri, alimentate cu 4 acumulatori, iar pe spate am un stop cu 6 leduri alimentat cu 2 acumulatori.Acum ca sa nu umplu bicicleta cu cabluri si cu led-uri sau becuri vreau sa folosesc fibra optica... sa pun pe furca spate.Tornado fibra optica nu lumineaza singura e doar un mediu de transmisie pentru lumina si atat e similara cu un cablu doar ca nu circula curent ci lumina prin ea Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Eu vreau sa fac ceva de genul: http://hackedgadgets.com/2007/10/23/fib ... e-project/ Stiu ca fibra optica este folosita pentru transmiterea de informatii optice si chiar lucrez pentru licenta cu asa ceva. http://www.alohafiberglasspools.com/web/fiberstars.html Si daca "fiber optic" se foloseste pentru iluminarea piscinelor de ce sa nu se poata folosi si pentru biciclete? Link spre comentariu
deep-blue Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Acum ca sa nu umplu bicicleta cu cabluri si cu led-uri sau becuri vreau sa folosesc fibra optica... sa pun pe furca spate. Si daca "fiber optic" se foloseste pentru iluminarea piscinelor de ce sa nu se poata folosi si pentru biciclete?Se poate, nimeni nu zice ca nu se poate dar:[*:1g32olgi]cum injectezi suficienta lumina intr-o fibra care are diametrul unui fir de par ? E nevoie de o dioda laser care trebuie controlata precis (fara sa mai pui la socoteala costul si pericolul unei DL de cateva zeci ... sute de mWatt) ? [*:1g32olgi]ai nevoie de un sistem optic la celalalt capat ca sa-ti distribuie lumina, altfel cu o sursa punctiforma n-ai facut nimic[*:1g32olgi]daca vrei cat mai putine cabluri, ai nevoie de splitteri optici, nu ?[*:1g32olgi]iar daca vrei sa poti controla individual fiecare punct, nu va trebui sa duci cate o fibra pentru fiecare punct care vrei sa fie iluminat ? Pana la urma tot nu scapi de cabluri, fie ele si optice. Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Am fazut fibra optica si de diametru mai mare, stiu ca fibra optica folosita la transmisii date are un diametru cat al unui ac de cusut.Eu vreau sa fac ceva care sa fie asemanator unui tub florescent sau neon. Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Ia o bucata de silicon si o "banda" cu leduri smd ;) (ccfl replacement, pentru cei mai in tema) Link spre comentariu
Vizitator tornado220 Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 http://www.instructables.com/id/turn-si ... ng-jacket/ Asta mi-a placut pentru folosit pe bicicleta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum