Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cresterea curentului de la 80 ma la 160ma

Vizitator cocotm

Postări Recomandate

Vizitator cocotm

Pe o iesire am conectate 48 de leduri(asa au venit din fabrica si pot sa modific nimic la ele).Am atasat diagrama ledurilor precum si cateva caracteristici.Tensiunea este 2Vx6=12VCurentul este 20mAx8=160mA.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mrt

11

• Dr.L

6

• d2134

3

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cocotm

Am studiat cu foarte mare atentie ce mi-ai spus si se pare ca ai dreptate.Problema pe care o am eu este ca eu nu mai pot sa modific nimic la modulul pe care sunt conectate blocurile de leduri deoarece sunt deja conectate toate ledurile si sunt trimise la un client.Eu pot sa fac modificari pe modululele cu TLC-uri si sa trimit alte module clentului.A-si prefera ceva de genul ULN2804 dar sa fie neinversor deoarece e mai simplu de modificat.(pe fiecare modul am 8 TLC-uri si fiecare TLC are 16 iesiri deci in total 8X16=128 iesiri)

Link spre comentariu

Bine , dar cat e tensiunea masurata pe catozii LED-urilor (fata de masa evident ) la sistemul EXISTENT , REAL.Deci tensiunea de alimentare a LED-urilor la interfata care trebuie modificata.

Link spre comentariu

E perfect. Maine iti trimit o noua schema cu ULN 2804 -uri si la care evident , LED-urile raman conectate ca ACUM ( cu catozii la alimentare si NU cu anozii la GND cum erau in schema cu tranzistori .)

Link spre comentariu

The TLC5904 is a constant current driver incorporating shift register, data latch, and constant current circuitry with current value adjustable and a 256 gray scale display using pulse width control. The output current can be selected as maximum 80 mA with 16 bits or 120 mA with 8 bits, and the current value of constant current output can be set by one external resistor. After this device is mounted on a PCB, the brightness deviation between LED modules (ICs) can be adjusted by external data input, and the brightness control for the panel can be accomplished by the brightness adjustment circuitry. Also, the device incorporates the output voltage monitor (OVM) used for LED open detection (LOD) by monitoring the constant current output. Moreover, the device incorporates watchdog time (WDT) circuitry, which turns the constant current output off when a scan signal is stopped at the dynamic scanning operation, and thermal shutdown (TSD) circuitry, which turns the constant current output off when the junction temperature exceeds the limit.

Circuitul TLC5904 are iesiri CCS si LED-urile se leaga direct, fara rezistenta de balast. Pentru dublarea curentului trebuie un amplificator de curent sau un tranzistor cu beta = 2. Ma indoiesc ca ULN2804 e bun in cazul asta.
Link spre comentariu

Asa e. Sunt iesiri de Curent Constant . De asta LED-urile se leaga DIRECT .2804 e un amplificator de curent dar nu produce CURENT CONSTANT.Asta se face prin LIMITARE cu un rezistor.Schema mea transforma iesirile CCS in iesiri LOGICEAm gasit si drivere cu CCS de pana la 150mA care permit si o solutie eleganta : au cate 8 iesiri iar selectia lor se face pe o magistrala seriala . Astfel ,se pot comanda DIRECT de pe bus-ul paralel de control al TLC-urilor printr-o interfata simpla cu microcontroler care va decodifica ccea ce se comanda TLC-urilor si recodifica SERIAL pt. comanda driverelor mai sus pomenite. Dar deja se pune intrebarea : la ce mai trebuiesc TLC-uri ? Driverele se cheama A6277 facute de o firma specializata in DRIVERE : Allegro MicroSystems.Oricum e ultima mea solutie , altele nu mai vad.Cel putin acum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări