Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cresterea curentului de la 80 ma la 160ma

Vizitator cocotm

Postări Recomandate

Vizitator cocotm

Am nevoie de ajutor insa nu stiu daca am postat unde trebuie.Folosesc pentru o aplicatie cu LED-uri TLC5904.Am 16 iesiri, 16 biti si curentul maxim este de 80mA.Am nevoie pentru alt tip de LED-uri ca sa am un curent pe fiecare iesire a TLC-ului de160mA.Nu gasesc alt tip de Ci cu aceeiasi parametrii ca si TLC5904 la 160mA.Nu stiu ce trebuie sa fac ca sa maresc curentul(m-am gandit la ceva amplificatoare de curent de tip TS616 dar au doar 2 iesiri.Eu pt aplicatia mea folosesc mai multe TLC-uri(vreo 80) si fiecare TLC are 16 iesiri deci mi-ar trebui cam 1280 de TS616.Si nu stiu exact daca o sa meraga.Sa inlocuiesc TLC-urile e f complicat ca practic inseamna sa modific tot proiectul.Astept un sfat, o sugestie.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mrt

11

• Dr.L

6

• d2134

3

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cocotm

Am incercat cu ULM2803 insa a scazut si mai mult curentul.De asemennea am incercat sa montez un tranzistor PNP si nici un efect.Aveam tot 80ma.Cu rezistenta in baza tranzistorului scadea un pic curentul, asa ca am eliminat-o.Mai astept sugestii.Multumesc.

Link spre comentariu

Banuiesc, ca ledurile sunt conectate intre iesire si masa printr-un rezistor. Incearca sa il micsorezi(dupa ce iti montezi tranzistorii care sa iti amplifice curentul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări