Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor!!! in legatura cu un VU-METRU

cruela

Postări Recomandate

Intr-o zi in lipsa d ocupatie ma uitam pe binecunoscutul site de fisiere video, si din intamplare mi-a sarit in ochi un vu-metru sa zicem destul de aratos.

Daca cineva mi-ar putea da o schema asemanatoare si schema pentru calbaj i-as fi foarte recunoscator.Dupa cum se prezinta nu i-i trebuie multe.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cruela

4

• Jimmy

3

• Dr.L

2

• cosmin_h

1

Top autori în acest subiect

tot in legatura cu un vu-metru pana acum 3 luni imi mergea(tin sa mentionez ca il am in PC)si acum 2 zile iarasi am vrut sa il conectez si nu merge.se aprind primele 2 led-uri si in rest nimic. care ar fi solutia?Atasez schema vu-metrului...poate ma ajutati

Link spre comentariu

scuze ca iti deturnez topicu, da am vazut si io pe youtube un vumetru interesant:

am incercat sa fac ce zic aia prin comenturi, adica am legat invertoru de la neon direct la iesirea de la amplif, printr-o dioda rapida, da nu iasa mare lucru. atasez un filmulet sa vedeti cum se comporta la mine :

Link spre comentariu

alea nu-s neoane,sunt lampi ccfl(cele din video sunt kit pt pc,iluminare interioara,etc)ccfl-urile se mai gasesc si in monitoarele lcd si in scannere,dar alea din lcd nu pot sa faca asa ceva,ca au stabilizare de curent+protectii,cu alelalte mergepoti incerca sa-l alimentezi dintr-o sursa variabila,sa vezi cum facenu merge legat direct la boxe :toimonster: ,fa un amplificator cu un singur trz de putere si gata(ca sa-l folosesti direct din semnalul de linie,foloseste un operational+trz)

Link spre comentariu

ma gandeam io ca nu-s neoane normale. l-am alimentat si din sursa variabila la inceput, se aprinde de pe la 2V dar slabut, si pe la 5V are intensitate normala. inauntru avea acumulator de 2.4V/1800mAh si un invertor care baga aprox 150V pe neon la inceput, iar neonu ii de 6W. am legat in loc de acumulatoru ala, iesirea de la un amplif cu TDA7294 cu o dioda rapida in serie, si functioneaza (nu vad de ce n-ar functiona).

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări