marius2006 Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Salutare! Nu sunt incepator in electronica dar nu prea imi dau seama de anumite lucruri intr-o schema ca aleasta deoarece nu prea m-am jucat cu integrate numerice. Trebuie sa-mi fac schema aceasta din poza atasata pe un cablaj imprimat si nu prea inteleg bine schema.Nu stiu cum functioneaza aceasta schema:( . La S avem alimentarea (sa zicem 5V) apoi nu inteleg liniile punctate cu sageti ce semnifica si daca trebuiesc folosite in circuit ca obsev la V (cred ca ar fi un voltmetru) ca are un punct de legatura, apoi A si X nu stiu ce inseamna, si presupun ca imi trebuie un intrerupator la sageata la A. help please! daca e vb si pe mess. id-ul meu este marius240288 Thx! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Uite aici : Pai deci pe pinii 7 si 14 ai alimentarea. Cred ca A si X se duceau undeva. Voltmetrul cred ca e desenat acolo punctat ca sa se puna optional pentru masurarea tensiunii in punctele A sau X ( pinii 1 si 2 ). Acum, ca sa ai ce sa-ti inverseze acest circuit, trebuie sa ai un semnal de intrare. Unde e semnalul de intrare? Link spre comentariu
marius2006 Postat Iunie 19, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2008 trebuie cumva sa pun un intrerupator? ca nu inteleg nici cu ledurile alea 2 ce trebuie sa faca. cred ca prin A avem semnal de intrare si pe X de iesire. nu? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Asa se pare, A este intrarea iar X este iesirea(egala cu A negat). Probabil ca intrarea este un semnal dreptunghiular si atunci ledurile ar comuta aprins, deschis in functie de nivelul semanlului. Daca circuitul functioneaza corect, cand D1 e aprins, D2 e stins si invers. Se pare ca semnalul dreptunghiular il obtii comutand A intre masa si Vcc. Link spre comentariu
marius2006 Postat Iunie 19, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2008 deci am facut schema pe o placuta de test si se aprinde doar ledu' X la alimentare(fara vreo legatura la masa sau la Vcc.) Cand ating cu mana pinul A se aprinde foarte incet. Daca pun la masa nu face nimic. Daca pun la Vcc se stinge X si se aprinde A. Deci functioneaza! Merci mult pentru instructiuni! Sunteti tari! Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Bravo! Ai vazut ca nu era greu. Bafta in continuare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum