BLK Postat Martie 3, 2005 Partajează Postat Martie 3, 2005 Am cumparat in sfarsit o sonda si m-am apucat sa ma joc cu osciloscopul din titlu pe care il am in casa de ceva vreme. Am observat ca comutatorul de pe primul canal ce se ocupa de V/div avea 2 pozitii in care nu facea bine contact. Am scos modulul si am curatat un pic contactele si cand l-am bagat la loc nu mai face sincronizare, nu se mai aprinde ledul TRIG'D nici mort, nici pe sincronizare automata nici pe manual nici pe nimic.Ce poate fi? Daca folosesc un spray KONTAKT oare fac bine? Ce e de fapt sprayul asta contact?Ajutooooor, am stricat bunatate de osciloscop. Canalul 2 mergea perfect, acum nu merge nici ala, am uitat sa mentionez :( Am desfacut de 100 de ori modulul sa vad daca nu e ceva aiurea inauntru si nu am vazut nimic :( Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 7, 2005 Partajează Postat Martie 7, 2005 Vezi verifica electric in partea de baza de timp ("trigerul") ce dicteaza sincronizarea. Nu cred ca defectul a aparut de la curatarea contactelor la atenuator. Link spre comentariu
BLK Postat Martie 7, 2005 Autor Partajează Postat Martie 7, 2005 usor de zis, greu de facut. la depanari nu ma pricep, abia sunt anul 3 la EL TC si doar ma joc cu electronica, inca.de desfacut oricum am desfacut amandoua modulele si nu am vazut nimic suspect, negru sau stiu eu.am mai intrebat ici si colo si multa lume mi-a spus ca Kontakt e cam nasol, ca cica ar conduce sau in fine, voi ce ziceti? Link spre comentariu
bogdanel Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 Cand eram shi eu prin anul doi am stricat un aparat de masura cu un rahat de-asta de spray de contacte, astfel incat nu il recomand deloc. Eu zic sa te uitzi cum l-ai pus la loc pe modul, poate ai pus trigger pe extern din ceva buton . Eventual mishca modul in fctionare (asta o faci pe pielea ta, sper sa nu te ia cu electroni). Link spre comentariu
BLK Postat Martie 14, 2005 Autor Partajează Postat Martie 14, 2005 Daca l-am stricat ireparabil o sa imi dedic viata distrugerii firmei care face porcaria aia de spray. Scrie peste tot ca nu ataca nimic, ca doar curata ca e super bun...Nu am avut timp sa mai desfac modulul dar ma gandeam sa iau un spray cu aer sa suflu bine placa poate fuge kontact asta, sau ce sa fac? cum sa curat?De miscat butoanele nu le-am miscat accidental ca stiu in mare parte cu ce se mananca osciloscopul si trigerul este bine setat. Link spre comentariu
bogdanel Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 Daca chiar ai vreme (eu am o stiva de trei osciloscoape defecte shi n-am chef de niciunul), potzi incerca cu metode comuniste: cu spirt shi cu vata, eventual ceva acid slab, adica helas. Daca chiar e groasa, potzi incerca sa desfaci comutatoarele. Dar eu nu sunt fanul depanarii dupa ureche, astfel incat tz-ash zice sa incerci ca il depanezi logic, inginereshe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum