Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator ICSP pentru PIC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 130
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 luni mai târziu...

vad programatoare low sau hight voltage, vad programatoare pe paralel sau pe serial, cu alimentare externa sau din port.Ce programator sa fac si sa stiu ca pot sa programez aproape tot inclusiv 12Cxxx (nu-mi ziceti icd2). As alege unul pe paralel ca mai orice pc are paralel.As face unul cu icsp si apoi o placa alaturi ori cu zif ori cu multe socluri si oricand as avea nevoie sa programez ceva sa stiu ca pot.De unde pot cumpara soclu zif de 40 pini in care pot baga si pic-uri de 8 pini?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

buuun... intrucat vreau functionalitatea icsp si intrucat programatorul pe USB este cam greu de realizat practic de mine (cablaj + lipit) si intrucat am descoperit ca am header COM pe placa de baza, am decis sa fac bobprog-ul. intrebarea mea este: daca vreau sa lucrez doar cu pic-uri lvp, pot elimina partea de +13.6V? eu zic ca da, urmand sa leg acest semnal la +5V.gresesc?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

Salut!Vreau sa incep si eu sa experimentez cate ceva cu circuitul PIC16f628 si am gasit pe net urmatoarea schema de programator:Si cablajul facut de mineNeavand experienta in domeniu m-am lovit de urmatoarele:ce dioda este cea de 5.6vdaca este cablajul corect in principal daca am conectat cum trebuie portul rs323cum imi va recunoaste calculatorul circuitul este nevoie de vreun soft? Rog userii care cunosc sa ma ajutemultumesc.

Link spre comentariu

dioda de 5,6 v este o dioda zenner si o gasesti usor la magazinele de piese electronice. Are rol de a reduce tensiunea ce o strabate direct la valoarea de 5,6 volti cat are ea. Prin rs232 se transmit datele de la pc la pic si invers, e mai mult de vorbit dar asta e pe scurt. Ai nevoie de winpic800 sau de ICProg cam astea sunt cele mai cunoscute softuri sau de care am auzit eu, sunt mult mai multe. Spor :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări