Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator ICSP pentru PIC

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 130
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

PIC16F84A, alimentare cu 27v, primul stabilizator e 7808 cu 0 dioda zenner 5v1 pe pinul de masa, 13,2v dupa stabilizareIC Prog: Windows API JDM Programmer, delay 1 - 5 tot la fel. Eu am pus asa: pinul 5 - GNDpinul 14 - +5VPinul 4 - VPPSi alealalte pe 12 si 13. Restul pinilor neconectati. E corect sau trebuie sa leg toti pinii la masa? Aia nefolositi pt programare?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator nea_Gogu_ingineru

Verify failed at adress 000H. Programatorul bobprog, alimentare externa. Am incercat de m-a dat transpiratia. Ce naiba nu le convine pic-urilor astea?

Ia vezi sa nu fi setat protectie la citirea memoriei program.
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator altec

Salut, spuneti-mi si mie cu ce tranzistori mai comuni as putea sa ii inlocuiesc pe cei doi BC807 si BC817. M-am uitat pe la niste magazine si nu prea i-am gasit in oferte.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu am fol niciodata PIC16F876A, eu personal am testat doar cu PIC-urile scrise pe site. Am incercat si cu seria PIC18 dar nu merge nu stiu din ce motiv. Teoretic ar trebui sa mearga cu orice PIC, macar din seriile PIC12 si PIC16, cu care am testat, doar sa respecti ordinea pinilor de programare.Ar mai fi o chestie: la PIC-urile cu LVP, acest pin trebuie pus la GND pe durata programarii. De exemplu la ..16F628 LVP e RB4.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator andreip

Intr-adevar, dupa ce am adaugat un condensator de 150pF pe pinul de date, am reusit sa programez SI SA CITESC un PIC16F876A cu un cablu mai lung de 5 cm. Pana acum doar cu un cablu foarte scurt reuseam sa fac asta. Daca era mai lung, il puteam scrie dar nu il puteam citi, ba mai mult, daca incercam sa il citesc, il stergeam de tot.Cauza acestei probleme ramane totusi un mister pentru mine. Din acest motiv nu pot sa il folosesc ca un adevarat programator ICSP pentru ca trebuie adaugat condensatorul respectiv cat mai aproape de PIC.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

mai demult am facut acest programator ICSP dar nu imi mergea...citind acest topic miam dat seama ca nu setasem Delayul. acuma merge teoretic, pot scrie, verificarea se desfasoara ok, citi(am comparat fisierele si aceeasi continut il aveau) dar numi merge in montaj!(este un turometru auto PIC16F84A)[attachment=0]icsp.zip[/attachment]Este posibil sa imi funtioneze programarea si procesorul sami fie busit?sau cateva porturi sami fie duse?Modulul imi functiona doar citisem pe forum despre delay si doream sa incerc programatorul(la un moment dar sa infocat stabilizatorul si microncontrolerul...cum lucram in 'aer' si soclul pt programare il aveam lipit pe fire, sa dezlipit un fir...cel pt comutarea in regim de programare 13,5V, nu pot zice sigur dar ar fi putut atinge ceva pe acolo de mi sa infocat rau iar eu nu miam dat seama doar cand am vazut ca ledul de la alimentare se stinge, programatorul nu a patit nimic).@andreip unde adaugi condensatorul de 150pf?eu am un alt programator cu cablu peste 1m si nu pot programa microncontrolere mari(PIC12F675 merge super).pe pinul de date in serie...?sau in paralel cu - .

Link spre comentariu

salutCu acelas programator, azi am incercat sa scriu un PIC16F877A si nu mia mers.Tensiunile le aveam, VPP vreo 13 si ceva de volti, alimentare 5V, masa ok, pini 39,40 erau conectati ca si PGC, PGD.Am atasat setarile.[attachment=2]pic.jpg[/attachment][attachment=1]pic2.jpg[/attachment][attachment=0]pic3.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări