bobtech Postat Mai 4, 2005 Autor Partajează Postat Mai 4, 2005 ce lungime are cablul de conectare intre pc si programator ?fa-l mai scurt, sau incearca direct pe mufa pc-ul cu programatorul meu, ca sa stii sigur daca e bun programatorul, poate ai gresit ceva Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 4, 2005 Partajează Postat Mai 4, 2005 Cablul are 50cm STP (ecranat).O sa incerc cum ai zis tu Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 4, 2005 Partajează Postat Mai 4, 2005 1. Verifica cu ohmetrul traseele montajului. componentele. 2. Daca electric totul e OK indiferent de ce schema folosesti, verifica setarile portului serial sa fie cele "default". Poti testa si serialul ori cu program dedicat ori cu "hyperterminal" si masori sa vezi modificarile de nivel pe 4,8 cand transmiti caractere. 3. Incearca cu un PIC nou. Bafta ! Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 4, 2005 Partajează Postat Mai 4, 2005 cablajul si componentele sunt ok.setarile portului serial o sa le vad acasa pt ca la serviciu am calculatorul in domeniu si-mi trebuie parola de admin Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 9, 2005 Partajează Postat Mai 9, 2005 Salut baieti (probabil si fete),Am rezolvat problema. E o problema care nu prea a aparut pe aci pe forum si cred ca e bine sa se tina cont de ea cand mai apar astfel de neajunsuri.Se pare ca eu nu am inpamantare la prize. Intre masa calculatorului si masa sursei de la care alimentam programatorul era o diferenta de potential de 45V. Ca dracu! Am legat calculatorul la impamantare si am rtezolvat problema.Merci de ajutor! Link spre comentariu
bobtech Postat Mai 9, 2005 Autor Partajează Postat Mai 9, 2005 pai masele celor doua nu erau legate impreuna ?adica GND (pinul 5) de la portul serial la GND al programatorului ? Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 9, 2005 Partajează Postat Mai 9, 2005 pai masele celor doua nu erau legate impreuna ?adica GND (pinul 5) de la portul serial la GND al programatorului ?Ba da. Cele doua mase erau legate imreuna atat prin pinul 5 cat si prin ecranul cablului. problema era ca ecranul era legat la masa calculatorului (carcasa). Pe carcasa (aceasta nefiind legata la impamantare) aveam un potential destul de ridicat(50V). Am descoperit asta intr-un mod foarte transant: m-am curentat atingand...soclurile de pe programatorul de la adelaida. Atunci aveam chiar 85V. celmai bine era sa leg ecranul la masa calculatorului (pinul 5) nu la carcasa. Link spre comentariu
bobtech Postat Mai 9, 2005 Autor Partajează Postat Mai 9, 2005 Am descoperit asta intr-un mod foarte transant: m-am curentat atingand...soclurile de pe programatorul de la adelaida.Si acum functioneaza si programatorul meu ? (BobProg, cel cu alimentare externa) Link spre comentariu
radu25 Postat Mai 9, 2005 Partajează Postat Mai 9, 2005 [quote name="bobtech" Si acum functioneaza si programatorul meu ? (BobProg' date=' cel cu alimentare externa)[/quote] Nu stiu ca nu mai am PIC. cand o sa fac rost de altul te anunt. Am un pic16f873a SMD pe care nu pot sa-l citesc ca are CP on. Dar nu stiu daca merge programat cu bobtech (merge?). Link spre comentariu
Vizitator elvi-ionut Postat Iunie 3, 2005 Partajează Postat Iunie 3, 2005 SalutSoftul MPLAB este compatibil cu programatorul BobProg?Intreb asta pentru ca trebuie sa programez un rfPIC12C509AF, care din cate am vazut nu este in lista microcontroler-elor programabile cu IC-Prog. Link spre comentariu
bobtech Postat Iunie 3, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2005 BobProg nu este compatibil cu MPLAB.BobProg este de fapt un JDM modificat. Orice soft de programare care suporta JDM, va suporta si BobProg. Link spre comentariu
Vizitator mla Postat Iulie 28, 2006 Partajează Postat Iulie 28, 2006 BobProg nu este compatibil cu MPLAB.BobProg este de fapt un JDM modificat. Orice soft de programare care suporta JDM, va suporta si BobProg.Vreun programator compatibil MPLAB stie cineva sau a construit ?Vreo schema cu explicatii ca pentru incepatori ? Link spre comentariu
bobtech Postat Iulie 28, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2006 ICD2. s-a discutat pe forum despre acesta. sofian chiar are de vanzare circuitul asamblat pt comunicare seriala. poti sa-l folosesti si ca programator, dar si mai mult, ca debugger. Link spre comentariu
BLK Postat Ianuarie 7, 2007 Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 vad ca site-ul bobtech e in renovare, mai are cineva schema, eventual layout-ul?multumesc anticipat Link spre comentariu
bobtech Postat Ianuarie 8, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2007 incearca acum, azi diminieatza am pus site-ul cu un nou design. unele link-uri s-ar putea sa nu fie inca disponibile, dar incerc sa remediez orice problema cat mai curand. in curand voi muta continutul pe http://www.bobtech.ro link-ul exact la programator este http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum