Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3DMarck


Jamaicanu

Postări Recomandate

care dintre versiunile 3dmarck este mai buna 2001,2003 sau 2005. am obesrvat ca, cu cat versiunea este mau noua cu atat scoate mai putine puncte . Deci care versiune e mai buna?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • MifTy

    1

  • Jamaicanu

    1

  • zal

    1

  • EmyRulz

    1

Top autori în acest subiect

2001, 2003 sunt deja vechi. Motivul pentru care versiunile mai noi scot scoruri mai mici este ca au teste mai avansate si care cer resurse mai multe. Eu sunt de parere ca cele mai relevante sunt cele mai noi care testeaza noile posibilitati ale placilor video.

Link spre comentariu

Acuma, daca ai un sistem mai vechi, nu are rost sa incerci 3dMark2005 sau 2006, poate chiar si 2003. Ori nu va merge, ori vei fi dezamagit de rezultat. Mai exista si niste patch-uri la ele, care corecteaza anumite erori.

Link spre comentariu

3dmark e un soft de benchmarking, adica "supune" sistemul unui set de teste considerate "relevante" si'i da o nota.nota aia nu are relevanta decat impreuna cu alte 2 amanunte:- versiunea 3dmark in care a fost facuta- sistemul mediu de calcul al anului cand a fost lansata versiunea aia.evident, daca bagi un 3dmark iesit in '99 pe un sistem mediu din zilele noastre, gen core2duo cu 2 giga ddr2 in dualchannel, si un gf din seria 8000, ori n-o sa mearga, pentru ca 3dmark e prea vechi si n-o sa recunoasca corect componentele, ori o sa ai un scor de o sa dea softul in balba, dat fiind ca pe acea vreme sistemul mediu era un proc pe la 3-400 de mhz, 64 de ram si un nvidia riva.asa ca, ar fi o idee sa vezi cam cand a fost lansat chipsetul placii tale de baza, si procesorul, atat cel grafic, cat si cel "de lucru", si sa iei versiunea de 3dmark potrivita. amanuntele astea le afli pe situl intel/amd/via si pe situl nvidia/ati...pe langa asta, ar fi bine sa stii ca unele versiuni de 3dmark sunt "cu cantec", ele continand anumite "optimizari" care permiteau unor anumite placi grafice sa functioneze la niste parametri unde dadeau niste scoruri uriase, pentru acea vreme.lucru care facea bine la marketing!!!in sfarsit, testele astea sunt cam inutile...pentru ca in situatiile de folosire normala, nu prea vei ajunge la gradul de solicitare impus de teste...insa sunt destul de utile cand ai chef de overclock, si vrei sa vezi la ce frecventa maxima iti poate functiona sistemul fara sa dea rateuri soldate cu ecrane albastre...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări