Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa in comutatie

Vizitator vasea

Postări Recomandate

Vizitator vasea

Am o sursa SIEMENS model 3RX9 502-0BA00 in care am gasit in scurtcircuit o dioda 1.5KE 300A si doua diode 1.5KE 220A.

Am gasit foaia de catelog pt aceste dispozitive pe www.alldatasheet.com, insa nu am inteles prea bine pt ce anume sunt concepute. Imi poate explica cineva ? Multumiri anticipate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Am o sursa SIEMENS model 3RX9 502-0BA00 in care am gasit in scurtcircuit o dioda 1.5KE 300A si doua diode 1.5KE 220A.Am gasit foaia de catelog pt aceste dispozitive pe http://www.alldatasheet.com, insa nu am inteles prea bine pt ce anume sunt concepute. Imi poate explica cineva ? Multumiri anticipate.

Sunt concepute exact pentru ce scrie in datasheet: diode supresoare ce pot absorbi putere de 1.5KW timp de maxim 1mS. Sunt niste zenere care se folosesc pentru protectia circuitului in caz de impulsuri parazite scurte, fara rezistenta de limitare a curentului (dar cu siguranta ultrarapida in serie). Exemplu: 1.5KE6.8 poate fi folosita ca protectie antiprost pe intrarea unui circuit alimentat la 6V. Bagi din greseala 15V, circuitul ramane intreg, se arde siguranta, eventual zenerul respectiv.
Link spre comentariu
Vizitator vasea

Sunt concepute exact pentru ce scrie in datasheet: diode supresoare ce pot absorbi putere de 1.5KW timp de maxim 1mS. Sunt niste zenere care se folosesc pentru protectia circuitului in caz de impulsuri parazite scurte, fara rezistenta de limitare a curentului (dar cu siguranta ultrarapida in serie). Exemplu: 1.5KE6.8 poate fi folosita ca protectie antiprost pe intrarea unui circuit alimentat la 6V. Bagi din greseala 15V, circuitul ramane intreg, se arde siguranta, eventual zenerul respectiv.Am inteles, functionarea lor se apropie de cea a varistoarelor.Unele dispozitive sunt unidirectionale, iar altele bidirectionale.Inca o data, multumesc pt raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări