Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator FM legal !

Vizitator Munte

Postări Recomandate

Vizitator Munte

SalutUn prieten vrea sa-si faca post de radio legal pe FM :rock:si m-a intrebat de ce 'scule' are nevoie. Eu nu am experienta in ceva asemanator si va rog sa-mi dati niste sfaturi.Emisia trebuie sa acopere un oras cu raza de 4-5 Km.Ma intereseaza o statia de emisie + antena, banuiesc ca o sa gasec kit, desigur de calitate.Orice informatie sau sfat e bine venit. Sau daca aveti idee de probleme de care o sa ma lovesc ........mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

1

• Marele Savant

1

• Yo4You

1

• d2134

1

Top autori în acest subiect

Sper ca glumesti :)

Daca prietenul tau ar avea bani pentru un post de radio nu ar pune intrebari pe forumuri. Pentru asa ceva se

pun la treaba avocati si juristi.

Un post de radio legal presupune obtinerea de licente, aprobari, grile de program, publicitatea surselor de finantare...

Lista aprobarilor si hartiilor necesare este nesfarsita. Un bun punct de plecare pentru informare este Legea

audiovizualului 504/11 iulie 2002 iar ca site http://www.cna.ro

Echipamentul in sine este ultimul lucru la care sa te gandesti si nimeni nu-ti va da voie sa emiti decat cu un

echipament produs in regim industrial si omologat.

Iar daca intrebarea este usor subversiva, nu aici vei gasi echipament pentru un post pirat.

Link spre comentariu
Vizitator Munte

Nu glumesc nici el nu glumeste."Daca prietenul tau ar avea bani pentru un post de radio nu ar pune intrebari pe forumuri. Pentru asa ceva sepun la treaba avocati si juristi."Nu este nevoie de foarte multi bani, nu o sa fie in Bucuresti.De partea cu 'licente, aprobari, grile de program, publicitatea surselor de finantare' se ocupa el, are experienta in domeniu, a organizat mai multe concerte in tara."Echipamentul in sine este ultimul lucru la care sa te gandesti si nimeni nu-ti va da voie sa emiti decat cu unechipament produs in regim industrial si omologat."Asta ma intereseaza informatii despre echipament omologat, si eventuale probleme pe care le-as putea avea.Fiti linistiti, nu o sa fie un post de manele ! O sa predomine rock-ul :rock:

Link spre comentariu

Daca te gandesti ca avizul pentru emitator si incadrare in normele tehnice il obtinede la ANRCTI, cel mai bine este sa consulte pe cineva de acolo. S-ar putea ca eisa aiba stire de un emitator care sta degeaba si care se incadreaza in norme :)Iar daca nu e in Bucuresti, tot ii trebuie o gramada de bani...A organizat el n concertedar asta e altceva...crede-ma, eu am participat la lansarea unui post in provincie!Spor!

Link spre comentariu

Cei de la IGCTI pot sa recomande o firma care importa echipamente omologate deja de ei.Partea mai dificila este aceea ca nu se merge la o institutie se completeaza niste formulare si daca e totul OK poti emite. Procedura impune asteptare scoaterii la CONCURS a unei frecvente libere in zona dorita si participarea la acest concurs. Asta se face de obicei odata pe an si din paractica va asigur ca totdeauna participa firmele care au deja traditie in radiodifuziune si stiu exact procedurile. Din punct de vedere al continutului, CNA va elibera o Licenta, iar dpdv tehnic se va obtine o autorizatie tehnica de functionare de la igcti. Echipamentul se stabileste dupa scoaterea frecventei la concurs, cind se afla frecventa, puterea, eventualele restrictii in anumite sectoare daca se lucreaza intr-o zona de frontiera, etc...oricum intrebarea cred ca a fost pusa mai mult de kiki pentru ca cei care au cunostinte in domeniu stiu exact procedurile care sint cunoscute de mult si nu sint foarte complicate. Cele bune, Emil

Link spre comentariu

Da, stiu ca voi fi off topic. Dar raspunsurilor catorva forumisti, ca Marele Savant, Nanopico sau Muntele, (ordine aleatoare si scuze daca am uitat pe cineva), sunt atat pline de bun simt cat si la obiect dpdv tehnic. Si dovedesc profunda cunoastere atata a legilor cat si a "traditiilor" din domeniu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări