Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa reglabila

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

mai sunt si alte operationale puternice(ex L165), dar atata timp cat adaugi tranzistor pe iesire, de ce sa nu faci o sursa cu amplificatoare operationale normale, cum sunt pe toate siturile?eu de exemplu aveam in plan sa fac o sursa cu 2x L165, sa scoata 1A, si fiecare tensiune intre -15 si 15V, adica si pozitiva si negativa. am renuntat ca mi-am dat seama ca nu imi era chiar asa utila.

Link spre comentariu

mai sunt si alte operationale puternice(ex L165), dar atata timp cat adaugi tranzistor pe iesire, de ce sa nu faci o sursa cu amplificatoare operationale normale, cum sunt pe toate siturile?eu de exemplu aveam in plan sa fac o sursa cu 2x L165, sa scoata 1A, si fiecare tensiune intre -15 si 15V, adica si pozitiva si negativa. am renuntat ca mi-am dat seama ca nu imi era chiar asa utila.

acest operational se alimenteaza cu 60v(max) si accepta pe intrari tensiuni de la 0v(gnd),ceea ce nu cred ca accepta L165.deci cu o alimentare la 50v s-ar putea face o sursa cu un reglaj de la 0-45(am dat un exemplu).
Link spre comentariu

sunt de acord, e superior in anumite situatii lui L165. dar din momentul in care pui transitori pe iesire(vezi ca tebuie mai mult de un tranzistor daca vrei sa functioneze in continuare ca operational) nu vad de ce nu ai folosi un operational normal care functioneaza la asa tensiuni si apoi tranz pe iesire.circuitul este destul de scump. intr-adevar, daca o sursa 0-45V @0.5A iti e suficienta si vrei sa fie mica, merge usor cu asta. desi la cat dai pe el, poti sa faci sursa mai din bucati(din nou, daca nu te deranjeaza dimenisiunile la care iese).parerea mea e ca e bun pentru a scoate atat tensiuni negative cat si pozitive, eu aici ii vad aplicatia. daca vrei o sursa 0-xV si trebuie curent mai mare....mai bine folosesti altceva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

un stabilizator facut in intregime pe tranzistori nu va avea niciodata aceleasi performante cu unul facut cu circuit integrat(ma refer la control tensiune la iesire pe diverse sarcini).aici conteaza amplificarea integratului in bucla deschisa-AOL gain-,ori cu tranzistoare...hai sa fim seriosi .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări