Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat de 230 de grade ???

glide

Postări Recomandate

Are cineva o schema de termostata care sa mearga pe la 230-250 de grade....nu-mi recomndati google-ul ca m-am chinuit vreo 2 ore si nu am gasit nimic....am gasit la 30-40-100 de grade dar mai sus nimic. :DMultumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glide

6

• em2006

4

• Marele Savant

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

am gasit o schema pe un alt forum de la noi.....e pt o statie de lipit sau un letcon nu stiu sigur.....problema e ca nu am idee senzorul cum e realizat sau daca este de cumparat ce anume tre sa cumpar....cu potentiometru la minim lucreaza fix la 230 de grade de cat am eu nevoie....deci ar fi perfecta

Link spre comentariu

Da...a trebuit sa editez ce am scris pe aici...deoarece m-am mai documentat si s-au lamurit multe in capul meu :d......am gasit schema unui mebru de pe acest forum numai ca apr niste probleme........schema comanda o rezistenta care consuma in jur de 50W.....la ce-mi trebuie mie sigur se arde din prima :d..... atasez schema mai jos si rog pe cineva care se pricepe sa-mi modifice schema in asa fel incat sa conectez la ea o plita electrica de 1000W alimentata la 220V.... Multumesc

Link spre comentariu

Modificarea se face in zona triacului care va comuta sarcina pe 230V. Pentru alimentarea partii de comanda e bine sa se prevada un mic transformator. Astfel se va obtine separarea galvanica asigurata de transformator si optotriac. Optotriacul asigura comutarea la trecerea prin zero a tensiunii retelei, evitandu-se astfel perturbatiile.

Schema propusa:

Posted Image

Link spre comentariu

Cred ca la temperatura asta ar merge folosit Pt100 ca senzor.

Termorezistenta Pt100 e scumpa, e buna pentru aplicatii de precizie, inertia e destul de mare, eu nu as sacrifica-o pentru o plita de bucatarie.
Link spre comentariu

interesanta schema Emil.....mai ales ca scap de integrat si e mult mai simpla de realizat.....numai ca apar ceva probleme...1. Ce folosesc pe post de senzor?2. E obligatoriu acel transformator de 18V? (nu se poate alimenta de la un traf de 12-14V)3. Q1 16A ce fel de triac e?4. C3 ce valoare are?

Link spre comentariu

.....mai ales ca scap de integrat si e mult mai simpla de realizat.....

De unde ai tras concluzia ca scapi de integrat? Nu scapi deloc. Schema iti arata doar ce modificari trebuie sa faci la schema lui Wolf pe care ai postat-o, ca sa mergi pe sarcina de 1KW la 230V, adica ceea ce ai solicitat. Adica e o schema de comanda a sarcinii, care trebuie completata cu partea de termostat pe care ai propus-o.
Link spre comentariu

de ce nu spui asa :) ....ma gandeam ca sarim peste integrat......am atasat schema modificata......cred ca la asta te refereai

O mica "gresala"...[attachment=0]Clipboard01.jpg[/attachment]
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări