glide Postat Iunie 15, 2008 Partajează Postat Iunie 15, 2008 Are cineva o schema de termostata care sa mearga pe la 230-250 de grade....nu-mi recomndati google-ul ca m-am chinuit vreo 2 ore si nu am gasit nimic....am gasit la 30-40-100 de grade dar mai sus nimic. :DMultumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 15, 2008 Partajează Postat Iunie 15, 2008 cauta ceva cu termocuplueventoal o schema de termostat pt letcon,ca merge pana la 400gr Link spre comentariu
glide Postat Iunie 15, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2008 am gasit o schema pe un alt forum de la noi.....e pt o statie de lipit sau un letcon nu stiu sigur.....problema e ca nu am idee senzorul cum e realizat sau daca este de cumparat ce anume tre sa cumpar....cu potentiometru la minim lucreaza fix la 230 de grade de cat am eu nevoie....deci ar fi perfecta Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Iunie 15, 2008 Partajează Postat Iunie 15, 2008 Un senzor de la un cuptor electric de bucatarie, parca urca la 250... Link spre comentariu
glide Postat Iunie 15, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2008 Da...a trebuit sa editez ce am scris pe aici...deoarece m-am mai documentat si s-au lamurit multe in capul meu ......am gasit schema unui mebru de pe acest forum numai ca apr niste probleme........schema comanda o rezistenta care consuma in jur de 50W.....la ce-mi trebuie mie sigur se arde din prima ..... atasez schema mai jos si rog pe cineva care se pricepe sa-mi modifice schema in asa fel incat sa conectez la ea o plita electrica de 1000W alimentata la 220V.... Multumesc Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 16, 2008 Partajează Postat Iunie 16, 2008 Modificarea se face in zona triacului care va comuta sarcina pe 230V. Pentru alimentarea partii de comanda e bine sa se prevada un mic transformator. Astfel se va obtine separarea galvanica asigurata de transformator si optotriac. Optotriacul asigura comutarea la trecerea prin zero a tensiunii retelei, evitandu-se astfel perturbatiile. Schema propusa: Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 17, 2008 Partajează Postat Iunie 17, 2008 Cred ca la temperatura asta ar merge folosit Pt100 ca senzor. Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 17, 2008 Partajează Postat Iunie 17, 2008 Cred ca la temperatura asta ar merge folosit Pt100 ca senzor.Termorezistenta Pt100 e scumpa, e buna pentru aplicatii de precizie, inertia e destul de mare, eu nu as sacrifica-o pentru o plita de bucatarie. Link spre comentariu
glide Postat Iunie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2008 interesanta schema Emil.....mai ales ca scap de integrat si e mult mai simpla de realizat.....numai ca apar ceva probleme...1. Ce folosesc pe post de senzor?2. E obligatoriu acel transformator de 18V? (nu se poate alimenta de la un traf de 12-14V)3. Q1 16A ce fel de triac e?4. C3 ce valoare are? Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 .....mai ales ca scap de integrat si e mult mai simpla de realizat..... De unde ai tras concluzia ca scapi de integrat? Nu scapi deloc. Schema iti arata doar ce modificari trebuie sa faci la schema lui Wolf pe care ai postat-o, ca sa mergi pe sarcina de 1KW la 230V, adica ceea ce ai solicitat. Adica e o schema de comanda a sarcinii, care trebuie completata cu partea de termostat pe care ai propus-o. Link spre comentariu
glide Postat Iunie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2008 de ce nu spui asa ....ma gandeam ca sarim peste integrat......am atasat schema modificata......cred ca la asta te refereai Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Te-ai luminat, da-i bataie! Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 de ce nu spui asa ....ma gandeam ca sarim peste integrat......am atasat schema modificata......cred ca la asta te refereaiO mica "gresala"...[attachment=0]Clipboard01.jpg[/attachment] Link spre comentariu
glide Postat Iunie 20, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2008 Asta nu stiam....ma gandeam ca e o rezistenta de putere.... multumesc Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Cumpara de la FARNELL un termostat cu teaca, merge pina la trei sute grade Celsius,are niste contacte foarte robuste....minimum zece amperi.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum