BodoRF Postat Iunie 14, 2008 Partajează Postat Iunie 14, 2008 La ultima constructie, un transceiver HF, vreau sa ii adaug un reducator de zgomot cunoscut sub numele de Noise Blanker.M-am oprit asupra unei scheme folosite in mai toate transceiverele de la Kenwood.Problema e ca nu stiu datele bobinelor.Eu folosesc o FI=9Mhz.In sch atasata ma intereseaza L4,L5.Infasurarile L3,L6 sunt acordate pe 9mhz.Prizele sunt pt adaptarea filtrelor.L4, L5 sunt simetrice dar nu stiu cate spire au.Ce raport trebuie sa existe intre L3 si L4?Ca suport folosesc bobine de 10,7mhz tip "mosor".Astept parerile voastre.Multumesc. Link spre comentariu
BodoRF Postat Iunie 14, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2008 Uitasem de schema... Link spre comentariu
BodoRF Postat Iulie 16, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2008 Postez datele bobinelor, poate cineva o sa aiba nevoie.Infasurarile acordate pe 9Mhz au 10spire(7+3).Condensator de acord de aprox 150pF.Diodele(BA244) sunt legate intre infasurari simetrice.Acestea au cate 2 spire bifilare, fazate corespunzator.Bobinele au ca suport carcase 10,7Mhz din aparate de radio FM.Sarma de 0,1mm sau mai subtire.Poarta cu diode este comandata de un amplificator+detector impulsuri.Schema se gaseste in manualul service de la TS-uri.Si aici se pot folosi cu succes bobine Fi-10.7(portocalii).Corect reglat NB este f util.Nu am masurat ce distorsiuni de intermodulatie ar putea introduce diodele(semnale puternice).73! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum