Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune reglabil cu LM317T

Postări Recomandate

salutare. Mi-am facut o sursa cu LM317T (un CI foarte intalnit) care scoate 1,5A maxim. Se poate adauga un tranzistor 2N3055 cu un cond si o rez sa scoata 3A. In articolul din Tehnium spune ca ar trebui sa pun traf de 12v dar eu am pus de 15v la 4A si astfel scoate o tensiune maxima de 18,90v. Circuitul este foarte simplu de facut si ieftin zic eu. Va las cablajul si articolul din tehnium cu schema si toate cele necesare. :smt039

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

?i eu am f?cut schema asta ?i pot s? garantez c? e fiabil?. La mine merge aproape zilnic din 2000.

Ai facut-o simplu fara 2N3055? pe mine ma intereseaza sa fac cu 2N3055-u. Am incercat sa fac dar nu am reusit. Imi scotea numa 6v. Tu ti-ai facut voltmetru de panou sau folosesti multimetru? Ce tensiune iti scoate maxim? :rolleyes: :yawinkle:
Link spre comentariu

Da, am f?cut-o f?r? 3055. Mai mult de 0,5A nu aveam nevoie. Dac? vrei s? faci cu tranzistor de putere, trebuie un pnp. Vezi în datasheet. Nu folosesc niciun fel de voltmetru, m?sor cînd am nevoie ?i urc? pîn? la 12V c? atît duce transformatorul.

Link spre comentariu
Vizitator dreamer

am facut si eu schema asta, fara tranzistor si se comporta foarte frumos...am si un cablaj preluat dupa un kit mai vechi de la conex cred ..pentru cei interesati

Link spre comentariu

Recomand , ca schemei prezentate anterior sa i se puna un cirucuit de protectie la scurtcircuit.... desi schema e simpla , daca folosesti un tranzistor extern pt LM317 pierzi protectia.

Cred ca si un radiator eficient,chiar supradimensionat e binevenit!
Link spre comentariu

Recomand , ca schemei prezentate anterior sa i se puna un cirucuit de protectie la scurtcircuit.... desi schema e simpla , daca folosesti un tranzistor extern pt LM317 pierzi protectia.

Cred ca si un radiator eficient,chiar supradimensionat e binevenit!
da, dar in caz de scurt, tot se arde tranzistorul. Am ars eu de 2 ori un TIP35.[pe radiator]
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări