Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit difuzoare auto 200w muzicali

le5100kw

Postări Recomandate

Am un kit difuzoare auto 200w muzicali si as vrea sa fac din ei niste boxe. Acuma eu cred ca ei sunt cam de 75-80W MAXIM 100W, nu stiu, va mai dati si voi cu parerea. As putea sa-i folosesc pentru o incapere de maxim 10x7m?? Cam ce amplificator si cam ce incinte acustice sa-i fac? Recunosc ca nu am o experienta in aparatura audio HIFI. Scopul lucrarii este sa o realizez pentru muzica predominant populara sau manele :tonqe: . Incinta as vrea sa o fac pe 3 cai si contine filtru. Deci in total kitu contine 6 difuzoare 2xjoase, medii, inalte si filtru. Va las totusi o poza cu ele. Diametrul interior al difuzorului de bass este de 25 cm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

2

• Jimmy

2

• le5100kw

2

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

70 de metrii patrati e o suprafata destul de mare. acuma depinde si cum vrei sa se auda muzica. dar, daca ai vreo 50 de persoane, cu difuzoarele alea o sa-i acoperi cam greu.pt difurile tale nu cred ca exista parametrii, asa ca cel mai bine iesi daca le pui intr-o incinta inchisa, de aprox 40 de litrii, maxim 50 de litrii. fata incintei o faci fie cu bassu jos, media la mijloc si inalta sus, fie cu basu jos, si deasupra media si inalta pe aceeasi linie orizontala. o singura chestie n-am vazut bine in poze, daca media este inchisa la spate, ca si inalta. daca e inchisa, e foarte bine. daca nu, trebuie sa-i faci tu o incinta micuta in incinta mare.partea buna e ca n-ai pretentii de cine stie ce muzica pt boxele astea.pentru amplificare as zice sa folosesti cate un TDA7294/canal, sau 2 TDA7294 in punte/canal, mai ales daca nu prea ai experienta in domeniu audio, pentru ca sunt simple de construit si de pus in functiune, si ai si posibilitatea sa cumperi kiturile gata montate.spor :partyman:

Link spre comentariu

sau 2 TDA7294 in punte/canal,

fii si tu atent ca difuzoarele sunt de masina, deci 4 ohmi. !!!!!!!Ca si amplificator te sfatuiesc sa-ti cauti unul care sa stii ca merge pe 4 ohmi ca altfel.. :smt031
Link spre comentariu

2 TDA-urile in punte merg pe minim 8 ohmi si oricum puterea e prea mare, ar fi bine sa ai o rezerva de putere la amplificator dar din cauza salii destul de mari si a SPL-ului mic al difuzoarelor vei fi tentat sa dai tare si risti sa ramai fara difuzoare.

ori mergi pe varianta un TDA7294/canal, ori LM3886(care e ceva mai scump dar mai calitativ), de asemenea sunt comercializate multe kit-uri de amplificatoare pe tranzistori, sorteh(vezi ca e moderator la amplificatoare) are kit-uri bune ce pot scoate 100w/canal, eventual le poti alimenta la o tensiune ceva mai mica sa limitezi puterea maxima, vreo +/-30VDC(maxim +/-35V in gol) ar fi de ajuns pentru 60-70w, iar pentru 2x70w traful trebuie sa poata debita macar 250w, de 300w ar fi ideal.

eu as lua ceva pe tranzistori pentru ca sunt mai bune si nu e mare diferenta de pret fata de integrate.

pentru a calcula volumul optim pentu incinte ai nevoie de parametrii Thiele-Small ai difuzoarelor, pe care nu cred ca ai de unde sa-i iei deci nu ramane decat sa faci niste incinte la plezneala(un volum intern de 30-40L cred ca ar fi bun), bass-reflex de preferat. diametrul tubului bass-reflex ar fi cam de 70mm, daca vajaie aerul prin el poti pune 2 tuburi de 70 sau unul mai mare.

Link spre comentariu

Daca vrei sa dai nunti sau astfel de evenimente nu prea merge incropit cu difuri d-astea care sunt si chinezesti si proaste. Pentru astfel de situatii as recomanda niste difuri profesionale, cam cele mai ieftine ar fi de la Paudio. Cat despre amplificare, pentru inceput merg kiturile cu TDA dar nu sunt prea fiabile si daca vrei sa dai in ele multe ore la rand, mai bine incerci ceva mai solid. Cred ca are vasile niste IPA 400, care sunt mai bune.

Link spre comentariu

daca vrei sonorizari eu iti sugerez sa-ti cumperi ceva mai profesional. Daca n-ai bani multi de investit, sunt destule optiuni low-budget.Din cate ai zis in primul post, nu prea vad sa-ti construiesti tu o statie. Asa ca mai bine cumpara una. Incearca sa cumperi amplificatoare profesionale, nu amplificatoare de casa.Dac vrei sa te rezumi la ce ai acuma, cumpara-ti ceva statie de casa, fa boxele si bine a fii. :weedman: pentru manele si populara, o cutie de 50 de litrii ajunge si o statie sony, pioneer sau technics.

Link spre comentariu

Danke pentru ajutor :partyman: . Difuzoarele de medii si inalte sunt incapsulate. Voi incerca cu un LM.Dar am o intrebare: Daca le folosesc la masina ar fi ceva de capul lor? Sa deschid un alt topic la AUTO sa-i intreb pe cei de acolo cu aceeasi poza?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări