Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

URGENT !!!

Vizitator romangeorge

Postări Recomandate

Vizitator romangeorge

SALUT. AM O BARCUTA SI AS VREA SA-I PUN O BATERIE DE BACKUP. ARE CINEVA VREO SCHEMA SI MA POATE AJUTA CU O SCHEMA PENTRU A COMUTA UN RELEU CAND SCADE VOLTAJUL DIN BATERIA PRINCIPALA SA ZICEM SUB 7V (EA FIIND DE 12V) SI SA TREACA PE BATERIA DE BACKUP AUTOMAT ?MULTUMESC MULT

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pavcostel

2

• Badman

1

• Jimmy

1

• mrt

1

Top autori în acest subiect

De ce sa mai pui un releu care sa consume inutil ? Daca vrei mai multa energie :- pune un acumulator cu capacitate dubla ( ocupa mai putin loc decat 2 acumulatoare )- pune 2 acumulatoare in paralel ( atentie sa fie incarcate AMANDOUA la fel , sau pune-le in paralel prin 2 diode care sa suporte curentul maxim cerut de motoare - de preferat Schottky - din cele folosite la sursele de PC ! )- pune un acumulator cu tensiune mai mare ( la care pierderile sunt mai reduse datorita curentilor mai mici ) si un stabilizator in comutatie pt. tensiunea si curentul dorit dar cu randament ridicat ( sincron ) - solutia cea mai scumpa !Si ar mai fi si altele

Link spre comentariu
Vizitator romangeorge

Multumesc mult de idei dar nu vreau mai multa energie. A doua baterie vreau sa o pun ca backup in caz ca se termina cea principala si nu mai merge electronica(sub 7 volti nu mai merge electronica) sa treaca pe una secundara de amperaj mai mic cat sa o aduc la mal

Link spre comentariu

Ce electronica folosesti mai exact? Bateria ta de tractiune alimenteaza si receptia/servomecanismele? Exista o solutie simpla, alimenteaza separat receptorul si servomecanismele, un pack de 4600mAh ar trebui sa ajunga. Am o nelamurire, referitor la acei 7Volti... De regula receptoarele si servo merg la 4,8-6V maxim. Mai da-ne amanunte.Bafta!Costel

Link spre comentariu
Vizitator romangeorge

Toata barcuta se alimenteaza cu o baterie de 12 volti 7amperi. Daca tensiunea scade mai mult de 7 volti nu mai merge receptorul si deci nici motoarele. Ma gandeam la un circuit comparator dar nu am folosit niciodata si nici nu stiu daca merge sa tina aclansat un releu si cand scade tensiunea mai mult de 7v sa nu mai alimenteze releul si contactele acestuia sa treaca automat pe bateria cealalta de amperaj mai mic. Daca aveti o schema ceva de comparator sau de altceva care sa faca asa ceva poate o postati aici sau imi dati si mie un link unde ma pot uita. Multumesc

Link spre comentariu

Ce statie este? CE receptor? ce regulator de turatie? Intreb pentru ca e imposibil sa nu existe solutie pentru tine! Se pare ca tu alimentezi totul prin regulator, de unde se imprastie alimentarea spre receptor si servo. Pentru redundanta este catastrofic. Sunt solutii dar trebuie sa stim despre ce vorbim! Daca ai astfel de alimentare prin BEC e inutila sursa a doua, va debita direct in prima sau consumatorul principal o va da gata rapid. Bafta!Costel

Link spre comentariu

daca e vorba de o baterie cu plumb acid care ajunge la doar 7V e cam nasol....

eu as folosi un circuit(comparator ceva) care sa iti aprind o lumina ceva(un led puternic de exemplu) atunci cand tensiunea scade la o valoare anume, sa zicem 8V, incat sa stii ca bateria mai are putin si moare, sa poti aduce barcuta la mal.

in ceea ce priveste releul, nu cred ca un releu ar consuma asa de mult compoarativ cu restul motorului.

uite de exemplu aici: http://www.discovercircuits.com/DJ-Circ ... atmon1.htm

circuitul asta se alimenteaza din baterie, mai trebuie sa adaugi un buffer cu tranzistor NPN pe iesire si releu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări