d2134 Postat Iunie 12, 2008 Partajează Postat Iunie 12, 2008 Daca am deja permis categoria B, cum fac sa obtin permis categoria C + E ? Se face scoala sau numai se da examen? Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 12, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2008 Pe vremea mea se facea scoala profesionala de doi ani. Si acum tot asa e? sau doua saptamini ajunge? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 12, 2008 Partajează Postat Iunie 12, 2008 Doi ani pe naiba :smt003 Dou?, trei s?pt?mîni, depinde cum v? în?elege?i cu instuctorul pentru ore. Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 12, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2008 Am inteles! Deci trebuie sa caut o scoala de soferi care are si camioane. Link spre comentariu
lulu07 Postat Iunie 15, 2008 Partajează Postat Iunie 15, 2008 Am inteles! Deci trebuie sa caut o scoala de soferi care are si camioane....probabil ca da Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iunie 20, 2008 Partajează Postat Iunie 20, 2008 Daca te miscai mai repede iti luai ca Piedone, toate categoriile in aceiasi zi. Link spre comentariu
Vizitator knicusor Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 mergi si vorbeste cu un instructor de la o scoala de soferi care poate sa iti dea categoriile pe care le vrei, faci cu ei dosarul, nu o sa mai faci orele de conducere pentru cat. B, dar iti vor trebui si ele puse la dosar, asta vei stabili cu intructorul, vei face doar cateva, sau dc vrei toate orele de conducere pe camion, camion+remorca si autobuz Link spre comentariu
cosmin_h Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 autobuz :smt017 din cate stiu eu autobuzul face parte din categoria D nu C Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 23, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2008 Da,pentru autobuz trebuie D si trebuia vechime pe categoria C, daca nu aveai domiciliul in Arges. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 Da,pentru autobuz trebuie D si trebuia vechime pe categoria C, daca nu aveai domiciliul in Arges.d'aia conduc ?oferii de autobuz ca ??ranii, uit? c? nu mai car? criblur?, ci oameni... m-am prins!!! (de când a umplut maz?re constan?a de autobuze, e jale cu ?oferii ?ia... într-o gr?mad? de sensuri) Link spre comentariu
MDshelll Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Pentru ca sa primesti permis de conducere pentru categoria C, C+E ai nevoie de cat B care deja am inteles ca o ai. Urmatorul pas este sa mergi la o scoala de soferi care detine camion si remorca, se fac undeva in jur la 10 ore cu camionul si inca vreo 4 cu camion+remorca. Ai de sustinut un examen teoretic chestionar B si inca un chestioar de Mecanica la scoala de soferi unde faci cursurile teoretice si practice ( asta reprezinta examenul cu scoala ) la unele scoli mai exista si examen practic adica mergi cu alt instructor sau cu directorul scolii dar sunt foarte rare.Al doilea pas: trebuie sa iti faci analizele medicale, poze, sa ceri fisa de scolarizare de la scoala, sa iti scoti cazierul, dar chestiile astea ti le spun oricum astia de la scoala. Dupa care duci dosarul din nou la ei si o sa iti dea 2 dosare eu care mergi la politie si te programezi.Apoi vei primii o programare la o anumita data depinde din ce oras esti si in functie de cata lume este in fata ta si asteapta sa fie examinata. Dar si la politie dupa programare trebuie sa sustii un examen teoretic care consta intr-un chestionar pentru categoria B dupa care sustii un examen de mecanica cat.C , iar dupa asta mai sustii un examen teoretic tot la politie cand trebuie sa rezolvi un chestionar de cat. E . Chestionarul cat B are 26 de intrebari pentru promovare ai nevoie de 22 de puncte, chestionarul de mecanica C si cel pentru remorca E au cate 11 intrebari din care trebuie sa obii 8 puncte minim corecte. Dupa acestea sustii proba practica cand conduci camionul fara remorca, apoi trebuie sa il conduci cu remora. In principiu cam astia sunt pasii. Succes si bafta. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Urmatorul pas este sa mergi la o scoala de soferi care detine camion si remorca, se fac undeva in jur la 10 ore cu camionul si inca vreo 4 cu camion+remorca. E cam greu de crezut că poţi face 500 km în 10 ore (pentru C) sau 150 km în 4 ore (pentru CE). Iar respectivii kilometri se verifică pe diagramele tahograf, care rămân arhivate, aşa că nu prea se pot fenta. Se pot face cam 12-18 km. într-o oră de conducere sau 30-35 km. într-o şedinţă de 2 ore. Depinde de mărimea oraşului, de aglomeraţia din trafic de la momentul respectiv etc. dupa programare trebuie sa sustii un examen teoretic care consta intr-un chestionar pentru categoria B dupa care sustii un examen de mecanica cat.C , Astea sunt poveşti de pe vremuri. Chestionarul pentru categoria C are tot 26 de întrebări, dar n-are nici o treabă cu cel pentru categoria B. Ambele includ şi mecanică în zilele noastre. iar dupa asta mai sustii un examen teoretic tot la politie cand trebuie sa rezolvi un chestionar de cat. E . Nu mai există categoria E. Poţi da examen pentru CE sau pentru DE. Chestionarul e de 11 întrebări, din care trebuie să faci minim 9. Iar tematica e aceeaşi ca la cel de 26 de întrebări de la categoria C. Adică include şi mecanică, dar şi legislaţie rutieră. La examenul pentru CE te poţi înscrie numai după ce ai deja C-ul. Dupa acestea sustii proba practica cand conduci camionul fara remorca, apoi trebuie sa il conduci cu remora. In principiu cam astia sunt pasii. "În principiu", aşa o fi. Şi Piedone obţinuse 4 categorii într-o singură zi, dar respectivul permis i-a fost retras. În practică, cele două examene se dau în zile diferite, din motivele expuse mai sus. Nici măcar sala nu poţi s-o dai pentru CE, dacă n-ai deja C-ul obţinut (inclusiv traseu). Link spre comentariu
Vizitator kapp Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Buna.. Sa inteleg ca tu ai dat de curand pentru categoria c+e?Chestia cu 500 km. sa inteleg ca atati km trebuie facuti minim sa poti intra in examenul cu politia? Si eu doresc sa fac dar sunt stresat de timp. multumesc Link spre comentariu
former_Alfred Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Prevederile astea cu efectuarea unui număr minim de kilometri pentru fiecare categorie sunt introduse de la 1 ianuarie 2010. Am într-adevăr permis B, BE, C, CE, D, DE dar nu l-am obţinut chiar atât de recent Anyway, aşa cum spuneam şi mai sus, nu mai există categoria E. Poţi da examen pentru CE, dar pentru asta trebuie să ai deja C-ul. Sau poţi da examen pentru DE, dar asta e mai mult teoretic, n-am auzit despre nici o şcoală care să aibă autobuz / autocar cu remorcă.Oricât de stresat de timp ai fi, la o şcoală de şoferi tot trebuie să te duci. Din câte ştiu, cele 11 săptămâni, durata minimă a cursurilor, se aplică în continuare. Asta se mai putea fenta, îţi înregistra dosarul cu o lună în urmă şi mergea. Presupun că şi pentru numărul de kilometri s-au găsit metode să se mai fenteze. Dar în principiu, instructorii trebuie să aibă o evidenţă foarte detaliată pentru fiecare oră efectuată şi pentru fiecare elev, plus diagramele tahograf care se arhivează şi se păstrează. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum