Vizitator ALiCE Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 Salut! Am un blitz de la un Canon A610 caruia i-a decedat electronica. Vreau sa-l folosesc la o lampa stroboscopica auto. Am realizat montajul de aici http://www.niqro.lx.ro/stroboLED.htm dar ledurile sunt insuficiente. Cum as putea folosi acest blitz in locul ledurilor? M-am uitat la el, l-am sucit pe toate partile, dar nu mi-am dat seama cum sa-l comand: - La ce tensiune trebuie sa-l alimentez - Cum as putea regla puterea Bineinteles ca nu e nevoie sa-l folosesc asa cum este, cu circuitul de comanda original. Vreau ceva cat mai simplu. Am atasat poze fata/verso cu electronica de la el. Alb -> firul de comanda gri -> flash, + condensator maro -> flash galben -> + condensator verde -> - condensator Nu-mi trebuie putere mare, nici reglabila, dar banuiesc ca dureaza ceva pana se incarca condensatorul de 130uF @ 330v si nu am nevoie de puterea maxima. Merci! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 pune un condesator mai mic,intre 5 si 15uF ,la minim 350v,ca sa mearga in regim de stroboscopdaca ai aparatul,vezi care erau contactele de declansare si pune un tristor acolo-comanda o faci pe poarta tristoruluioricum,daca se alimenteaza din 2 baterii,iti trebuie o sursa de 2-3A la 3-4voricum nu-l poti folosi prea mult incontinuu,deoarece nu e dimensionat pt asa ceva si becul nu va rezista prea mult asa,ca are doar cateva mii de descarcariai putea insa sa refaci partea cu invertorul si sa pastrezi doar partea de comanda+becul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum