Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut Schema receptor R-311 rusesc

yo9hnf

Postări Recomandate

Va salut !Am si eu de vreo 2 ani o "gagica" ruseasca.Este R-311 si are 7 tuburi 2j27L.Ma intereseaza foarte mult cum se poate alimenta, deoarece nu am partea de alimentare/vibrator. Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• MiniTehnicus

2

• yo3ihg

2

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Multumesc d2134 si lui vlad_dude pentru amabilitate !Eu practic mufele 2 si 4 pot sa le pun in scurt?Si acum un fel de offtopi : redresoarele multiplicatoarele de tensiune, cu diode si condensatori, ce randament au pentru un curent de ex. de 1A? Ca sunt scheme si calcule pentru multiplicatoare de n-shpe ori, dar nu am gasit date relevante despre curentul suportat ( in afara faptului ca asta tine de diode ).Ma gandeam daca nu o multiplicare cu 4 a tensiunii, macar cu 2. ( pentru cei 80v ).

Link spre comentariu

Pentru tensiuni de negativare sau grila ecran, unde curentii nu au valori importante, nuse pun probleme deosebite. Situatia se schimba in cazul tensiunii anodice, aici curentul consumatdevine important si, pe langa diode corespunzatoare, ai nevoie de condensatori electrolitici dede buna calitate.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator doi

Salut,eu caut niste bucati de ceramica ce s-au rupt pe dinauntru. Anume cele care tin lamelele care fac contact cu circuitele acordate din treaba aia mare care se invarte cand selectezi banda.n-aveti careva?danyo2llq

Link spre comentariu

Banuiesc ca despre comutatorul de game este vorba.Sunt 2 solutii : - sa gasesti la piese de schimb comutatorul (poate din piesele de rezerva de la R118) daca mai are cineva. - sa confectionezi din teflon partea de cermica sparta.Sau sa ai rabdare pana gasesti alt receptor defect de la care sa demontezi comutatorul.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

R311-le de la YO9HNF a aterizat la mine. Am reusit sa-l resuscitez, chiar daca n-am avut decat vreo 50Vanodica. Dar ma poate lamuri cineva ce fac cele 2 comutatoare din dreapta? De fapt cel de sus, ca cel de jos parca stinge becul de scala.

Link spre comentariu

Buna ziua. Domnilor, problema mare este comutatorul de unde. Curentul anodic nu ajunge la 80 mA. Este de preferat alimentator liniar, Nu se recomanda cu multiplicari de tensiune, deoarece daca nu sunt bine echilibrate etajele de dublae, introduc spletere. Spor la treaba. Mosu Tuti.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am avut si eu R 311 si acum pling dupa el...m-am grabit sa-l vand ca zicea sotia ca e inutil...Ii facusem alimentator liniar dintr-un transformator de radio domestic cu tuburi,inspiratie dintr-un Funkamateur din 1975 unde se folosea solutia pentru a alimenta un Thorn -EB.Adicatelea am redresat anodica,filtraj,stabilzare liniara cu tranzistori de TV(BU526 cred) +zenner si la iesire,80 de volti.Din tensiunea de 6,3V,redresare,filtraj si stabilizator liniar cu tranzistor+zenner,2,4V.Se mai pot folosii pentru anodica transformatoarele de iesire cadre din TV romanesti,au cam 40 de volti ingol,cu redresare cu dublare +stabilizare e in regula.Am folosit la el vechile casti rusesti din armata si tot inspiratie cazona-difuzorul de radioficare cu tot cu traful inclus.E un receptor slabut pentru cerintele actuale dar ca si piesa de colectie este extraordinar.M-a inpresionat la maxim solutia tehnica a cutiei-sandwich de tabla de aluminiu cu placaj.73!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări