Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa TV Cromatic care tiuie

JohnDoe

Postări Recomandate

Am un cromatic care mi-a mancat ficatii;La cromaticul respectiv am schimbat triplorul,pot focalizare, trafo linii si toti electroliticii de pe alimentare, inclusiv toti electroliticii de pe modulul est-vest.Acum in special la imagini cu mult continut de alb sau daca maresc luminozitatea excesiv, incep sa aud cum tiuie sursa de alimentare. Chestia e ca tiuitul respectiv este aproape constant, deoarece nu ma pot uita la el cu luminozitatea data la minim.Ma poate ajuta cineva? pls.Stiu ca sursele de la cromatic si telecolor au freecventa de oscilatie intre 18Khz si vreo 30Khz in functie de consum; adica daca consumul este mare, in special daca luminozitatea este mare, adica curent de fascicol mare, frecventa sursei de alimentare incepe sa scada; daca consumul este mic, frecventa sursei creste;e clar ca in cazul meu daca aud sursa, probabil ca functioneaza la limita inferioara, poate ceva mai putin de 18Khz de o pot auzi; banuiesc ca de fapt oscileaza chiar mai jos de 15Khz, pt ca altfel as auzi in permanenta baleiajul orizontal care e pe 15Khz.Insa nu imi dau seama ce o determina sa oscileze pe o frecventa asa mica; am vrut sa ii schimb si trafo chooper dar nu am gasit pt cromatic; oricum banuiesc ca nu trafo chooper e cauza.tensiunile pe sursa sunt normale.ma poate ajuta cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• JohnDoe

3

• Tavi

1

• al_ex

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

pai nu are nici o tabla pe el si e cel original, nemtesc. Intr-adevar am printr-un dulap un chooper de telecolor care are o tabla de cupru de jur imprejur, insa cel de telecolor nu e compatibil cu asta de cromatic.practic traful asta din cromatic este tras intr-un fel de lac; cel putin asa il vad eu; e ca o rasina dar transparenta putin galben-maro.ai vre-un sfat pt mine in cazul asta?

Link spre comentariu

Si al meu tziuia, n-avea nici o tabla. L-am pensulat cu lac (din ala pentru lemn), s-a oprit pentru o vreme, dar a revenit. Intre timp l-am donat tomberonului asa ca probabil acum nu mai tziuie :)

Link spre comentariu

deci sa inteleg ca problema consta in faptul ca nu e suficient de rigidizat traful respectiv si ca nu are nici o treaba cu frecventa de oscilatie;eu ma gandisem ca daca reusesc sa ii schimb(modific) vre-un condensator sau eu stiu ce alta piesa poate ca frecventa de oscilatie va fi ceva mai mare, si in acest fel nu il voi mai auzi.dar din ce inteleg eu aici, e mai mult o problema mecanica decat electrica.asa e?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări